Skip to content

Wybory 2025

1757677787981»

Komentarz

• @Filioquist powiedział(a):

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@trep powiedział(a):

Arcyciekawy to wynik, gdyż powietrza to co Newt Gingrich opowiadał prawicowej młodzieży ćwierć wieku temu /a może i dawniej, nu, wtedy gdym i ja był prawicową młodzieżą/.

Ovaj, program prawicy winien opierać się na trzech konkretnych punktach:

1. Wyższe płace realne
    2. Lepsza opieka zdrowotna
    3. Lepsze drogi

...chyba program LEWICY? Nie przejęzyczył się kulega?

Ściśle o to samo go zapytałem. Na co pan Newt:

— Znaczy co, znaczy że jak będzie rządzić prawica to drogi mają być gorsze, a płace niższe?

• edytowano 11 May

@Filioquist powiedział(a):

@trep powiedział(a):

Arcyciekawy to wynik, gdyż powietrza to co Newt Gingrich opowiadał prawicowej młodzieży ćwierć wieku temu /a może i dawniej, nu, wtedy gdym i ja był prawicową młodzieżą/.

1. Wyższe płace realne
    3. Lepsze drogi

— Znaczy co, znaczy że jak będzie rządzić prawica to drogi mają być gorsze, a płace niższe?

...niezły sofista z tego Newta, nic dziwnego, że doszedł do celebryctwa 😅

Ale bez klaki nie dałby rady, bo przyzna Kulega, że obiektywnie ta riposta jest cienka jak dupa węża?

• @Mania powiedział(a):
    No i mamy punkt przełomowy - aferę na skalę międzynarodową.

Niemcy ingerują w polskie wybory - służby specjalne w centrum spisku przeciwko Karolowi Nawrockiemu.

https://x.com/Ewa296/status/1921328765847695649

...no to chyba w słabym świetle stawia Stanowskiego z jego wzruszającą opowiastką

• edytowano 11 May

To ja zapytam tak, 4 pytania:

• chciałby Kolega mieszkać w kraju gdzie są dobre drogi?
    • chciałby Kolega dobrze zarabiać?
    • ma Kolega lewicowe poglądy?
    • sam wierzy w to, co pisze?
  • edytowano 11 May

@rozum.von.keikobad powiedział(a):
    To ja zapytam tak, 4 pytania:

• chciałby Kolega mieszkać w kraju gdzie są dobre drogi?
    • chciałby Kolega dobrze zarabiać?
    • ma Kolega lewicowe poglądy?
    • sam wierzy w to, co pisze?

Odpowiadam:

• zależy za jaką cenę, bo to zawsze idzie w pakiecie, dobre drogi nie spadają z nieba

• zależy za jaką pracę i na jakich szerszych warunkach (w tym - czyim kosztem), nie samym chlebem człowiek żyje - wyznaje zasadę "lepszy na wolności kąsek lada jaki" aka "Jemu samemu służyć będziesz"

• clearly not

• nie są mi obce fortele w dyskusji, metody sokratejskie, ale nie prezentuję żadnych poglądów fałszywie jako własnych

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@Filioquist powiedział(a):

@trep powiedział(a):

1. Wyższe płace realne
    3. Lepsze drogi

...inaczej - brawo dla Kolegi! Dla Newta not so

• A z całym zamieszaniem z mieszkaniami, to najbardziej zaskoczona i zła musi być była żona min Bodnara, bo gdyby je chciała zbyć.... Ładny dowcip na odchodne, taki w prawniczym stylu.

• "Państwowa Komisja Wyborcza zdecydowała, że w piśmie do ministra finansów Andrzeja Domańskiego w sprawie subwencji partyjnych na 2025 rok pomniejszona zostanie kwota subwencji dla PiS pomniejszona o 11 milionów zł i wyniesie ok. 15 mln zł subwencji. Okazuje się, że minister finansów Andrzej Domański wypłacił PiS już pierwszą ratę środków, czyli 3,7 mln zł. Jednocześnie wciąż jednak blokuje przysługujące PiS środki z subwencji za kampanię przez wyborami parlamentarnymi w 2023 roku."

https://wpolityce.pl/polityka/728969-sa-pieniadze-z-subwencji-dla-pis-domanski-zlecil-przelew

• @Cyrylica powiedział(a):
    Postanowiłam już nie oglądać żadnych debat, czytać w necie i nie oglądać żadnej telewizji (oprócz Piachem w tryby, bo to lubię). Nie chcę sobie psuć zdrowia i nerwów.I tak wiem, co robić, i tak z rodziną głosujemy na Nawrockiego. Ta dęta afera z kawalerką nic nie znaczy wobec paktu migracyjnego, zielonego ładu i mercosur. Zaangażowali cały aparat państwowy i wszystkie media w celu wygranej Trzaskowskiego. Promują cieniasa, lalusia, narcyza, tchórza i słabeusza, hodowali go wraz z Niemcami i Sorosem na prezydenta. Jednak mam nadzieję, że nie wszyscy Polacy stracili rozum i zatracili instynkt samozachowawczy.

Zasadniczo nie można się przebodźcować. Szczególnie, że nic nowego już się nie wydarzy, nie stanie. Każdy wie kto i co. Wszyscy chyba wiemy też, że stawka wyborów jest naprawdę duża, ale nie mamy wpływu na wyniki. Akurat ja się ostatnio ożywiłem, ale tylko na chwilę, bo zupełnie nie muszę i nie chcę śledzić co wyprawia ekipa Ryżego Chuja. Jeżeli wygra Nawrocki będzie na pewno zabawniej. Zabawniej patrzeć jak się szczury będą wić, ale czy warto tracić czas na nich ? Jeżeli wygra Trzaskowski, tym bardziej nie będzie czego oglądać. Wszystko będzie gniło.

Trzeba żyć własnym życiem.

• ...albo odwrotnie - gdy wygra Nawrocki wszystko będzie gnić, będzie jak teraz, a jeśli wygra Bążur będzie zabawniej, dopiero zaczną się wić

• Krew popłynie. Wy sobie nie wyobrażacie, jak potworną kreaturą potrafi być człowiek.

• ...nie ma co wysilać wyobraźni, wystarczy "doktor" Gizela, a krew już się leje

• Przeszedłem się do kładki gdzie widziałem koło swojego domu plakat Trzaskowskiego. Wiadomo, żeby go popodziwiać, a nóż miałem dla samoobrony bo to późna pora. Takie spacery są bardzo dobre dla zdrowia.

Otóż plakat z Mentzenem wisiał tam nadal, Trzaskowskiego ktoś usunął, a w jego miejsce wskoczył Zandberg.

Stwierdziłem, że sprawdzę jeszcze drugą kładkę, ale i tam był tylko Zandberg.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.