Skip to content

Wybory, wybory i po wyborach - 2025

189101113

Komentarz

• Tak. Ale jest ich niedużo.

• @Przemko powiedział(a):

@los powiedział(a):
    Nie sądzę. Moim zdaniem wyznawców Tuska jest co najwyżej milion a reszta szła za nim na zasadzie rządzącej przyrodą - tej która każe wilkom iść za najsilniejszym basiorem. Okaże słabość i upadnie. Tak przecież było z SLD - AD 2001 dostali 41% a AD 2005 tylko 11%: bo Miller okazał słabość. Donek gra chojraka ale już widać, że jest sam.

Ło, i to u gazeciarzy!

Ja bym jeszcze dopytał dla pewności, czy ebać PiS, czy jednak Peło.

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

@los powiedział(a):
    Nie sądzę. Moim zdaniem wyznawców Tuska jest co najwyżej milion a reszta szła za nim na zasadzie rządzącej przyrodą - tej która każe wilkom iść za najsilniejszym basiorem. Okaże słabość i upadnie. Tak przecież było z SLD - AD 2001 dostali 41% a AD 2005 tylko 11%: bo Miller okazał słabość. Donek gra chojraka ale już widać, że jest sam.

Ło, i to u gazeciarzy!

28,81% ocenia rząd dobrze, jednakoż.

• edytowano 12 June

@Przemko powiedział(a):

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

@los powiedział(a):

Ło, i to u gazeciarzy!

28,81% ocenia rząd dobrze, jednakoż.

Nie było to dla nas zaskoczeniem.

W końcu każdy ma prawo do swoich hoolsów.

• edytowano 12 June

W tej liczbie zapewne mieści się cały biom pasożytniczy żerujący na organizmie ojczyzny naszey udręczoney, podwieszony pod rządzącą ekipę.

• edytowano 12 June

@W_Nieszczególny powiedział(a):
    W tej liczbie zapewne mieści się cały biom pasożytniczy żerujący na organizmie ojczyzny naszey udręczoney, podwieszony pod rządzącą ekipę.

Otóż to - pewnie jest to w lwiej części genetyczna kontynuacja biomu podwieszonego onegdaj pod PZPR.

• Jak się ma ministerialny gabinet z dywanem i palmą, samochód służbowy z kierowcą, jak się lata samolotem do domu do Szczecina np, jak się jest przy tym Jachirą, Ulą Sarą Zielińską, Kotulą , albo inszą, ważną ministerką od równości albo klimatu, to trzeba być frajerką, żeby głosiować przeciwko takiemu dobrobytowi i status quo. Nie po to Donek nabrał kretynów do rządu i zrobił z nich elytę, żeby nie oczekiwać votum zaufania. To jego najwierniejsi żołnierze.

• "Państwowa Komisja Wyborcza wystąpiła o wykreślenie z ewidencji Nowej Nadziei, której prezesem jest jeden z liderów Konfederacji Sławomir Mentzen – dowiedziała się „Rzeczpospolita”. Jego partia zapowiada walkę o przetrwanie w sądzie, jednak jej szanse wydają się niewielkie."

https://www.rp.pl/polityka/art42518661-partie-slawomira-mentzena-czeka-delegalizacja-jest-oficjalny-wniosek-pkw

• edytowano 12 June

Model turecki
    Stambulski?
    Z delegalizacją i odebraniem tytułu magistra, bo na prezydenta można tylko startować po wyższych studiach

• Republika się chwali, że ma taśmy hehe. W poniedziałek tylko w republice 20.20 !

• Wejdą po taśmy?

• Odegrają scenę z Wprost. Maja tych łysych adiunktów, którzy przejmowali TVP.

• Nie wiem dlaczego tak się zawczasu chwalą tymi taśmami. Chcą sprowokować happening?

• @Brzost powiedział(a):
    Nie wiem dlaczego tak się zawczasu chwalą tymi taśmami. Chcą sprowokować happening?

Oraz liczne epizody kałowe.

• @Brzost powiedział(a):
    Nie wiem dlaczego tak się zawczasu chwalą tymi taśmami. Chcą sprowokować happening?

Oraz liczne epizody kałowe.

• @Brzost powiedział(a):
    Wejdą po taśmy?

Najpierw po złoto do Glapy

• edytowano 13 June

Bolesław właśnie dał głos zwracając się do Tuskaszenki:

„Los* Pana wyznaczył, tak jak mnie kiedyś. Mnie się udało, co zaplanowałem osiągnąłem, wierzę, że i Panu się uda niezależnie od tego, jaką cenę osobistą musimy zapłacić”

• zapewne skrót od Leading Officer from STASI
  • @los powiedział(a):
    For every action there's a reaction and a Polish reaction may be quite a fuckin' thing. Donek jest bezkarny jako niemiecki obywatel ale resztę mogą spotkać rzeczy równie nieprzyjemne jak te, którymi nas potraktowali.

Nie zgadzam się że jest bezkarny. Za czasów Merkel i Scholza był dobrze traktowany, ale nowy właściciel go maltretuje i nie jest wykluczone że w stosownym czasie odegra na nim scenę Ale Pacino z Nietykalnych.

• Mnie bardzo interesuje przeliczenie głosów w tych komisjach, a mianowicie czy poza dość ewidentną podmianką nie było innych wałków i różnica w ilości głosów może być inna (mniejsza) niż podawano.
    To bardzo ciekawy eksperyment.

• @robert.gorgon powiedział(a):

@los powiedział(a):
    For every action there's a reaction and a Polish reaction may be quite a fuckin' thing. Donek jest bezkarny jako niemiecki obywatel ale resztę mogą spotkać rzeczy równie nieprzyjemne jak te, którymi nas potraktowali.

Nie zgadzam się że jest bezkarny. Za czasów Merkel i Scholza był dobrze traktowany, ale nowy właściciel go maltretuje i nie jest wykluczone że w stosownym czasie odegra na nim scenę Ale Pacino z Nietykalnych.

Niemcy nie wydają swoich obywateli a Donald Tusk ma niemieckie obywatelswo jako potomek obywateli Wolnego Miasta Gdańsk czyli od 1 września 1939 roku Rzeszy na mocy niemieckiej konstytucji. Wola kanclerza nie ma tu nic do rzeczy.

• @los powiedział(a):

@robert.gorgon powiedział(a):

@los powiedział(a):

Niemcy nie wydają swoich obywateli a Donald Tusk ma niemieckie obywatelswo jako potomek obywateli Wolnego Miasta Gdańsk czyli od 1 września 1939 roku Rzeszy na mocy niemieckiej konstytucji. Wola kanclerza nie ma tu nic do rzeczy.

Ale ma z rozdzielnika, czy musi jakoś o nie wystąpić?

• Stawiając stopę na niemieckiej ziemi i deklarując stan rzeczy. Nie ma opcji rozpatrywania sprawy i ewentualnej odmowy. Kto nie wierzy niech przeczyta sobie Verfassung. Niemcy mają prawo krwi.

• @los powiedział(a):
    Stawiając stopę na niemieckiej ziemi i deklarując stan rzeczy. Nie ma opcji rozpatrywania sprawy i ewentualnej odmowy. Kto nie wierzy niech przeczyta sobie Verfassung. Niemcy mają prawo krwi.

Ojacie, dzięki, nie zdawałam sobie sprawy że to działa... aż tak.

• @Berek powiedział(a):

@los powiedział(a):
    Stawiając stopę na niemieckiej ziemi i deklarując stan rzeczy. Nie ma opcji rozpatrywania sprawy i ewentualnej odmowy. Kto nie wierzy niech przeczyta sobie Verfassung. Niemcy mają prawo krwi.

Ojacie, dzięki, nie zdawałam sobie sprawy że to działa... aż tak.

Ja też ale doczytałem i na przykład taki Kamil Glik też ma podwójne obywatelstwo!

• Donald Tusk nie ma niemieckiego obywatelstwa (o ile się opierać na informacjach dostępnych publicznie) ale dostanie je w tej sekundzie, kiedy zażąda, i nie ma opcji odmowy.

• @los powiedział(a):
    Donald Tusk nie ma niemieckiego obywatelstwa (o ile się opierać na informacjach dostępnych publicznie) ale dostanie je w tej sekundzie, kiedy zażąda, i nie ma opcji odmowy.

Jakże Szczepan musi zazdrościć Donaldowi bycia objętym tym automatyzmem prawnym.

• edytowano 13 June

@MarianoX powiedział(a):

@los powiedział(a):
    Donald Tusk nie ma niemieckiego obywatelstwa (o ile się opierać na informacjach dostępnych publicznie) ale dostanie je w tej sekundzie, kiedy zażąda, i nie ma opcji odmowy.

Jakże Szczepan musi zazdrościć Donaldowi bycia objętym tym automatyzmem prawnym.

No jeśli tak to działa, to Szczepanowi też być może się należy. Może te dziadki z Wehrmachtu miały obywatelstwo.

• edytowano 13 June

@polmisiek powiedział(a):

@MarianoX powiedział(a):

@los powiedział(a):

No jeśli tak to działa, to Szczepanowi też może się należy.

O wiele jego rodzice urodzili się w okolicach Knauersdorf za panowania Adiego to owszem, nie wiem czy niemiecki automatyzm obejmuje też potomków dziadków urodzonych w wiadomym zaborze

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.