Skip to content

Wybory, wybory i po wyborach - 2025

1212223242527»

Komentarz

• @Eden powiedział(a):
    Wali goudę jak nic. Awansował do leśnych dziadków

Uprzejmie proszę (jako leśnik i dziadek) odczepić się od leśnych ;-)

• @Brzost powiedział(a):

@Eden powiedział(a):

Po analizie, popieram Brzosta, powinno być WSIowych dziadków.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

@Brzost powiedział(a):

@Eden powiedział(a):

Po analizie, popieram Brzosta, powinno być WSIowych dziadków.

Żadne „WSIowe dziadki”.

WSIowy pomiot.

Taką mam koncepcję.

• edytowano 4 July

@ms.wygnaniec powiedział(a):
    Co do meritum, to Gersdorfowa proponuje aby nie opublikować orzeczenia SN, bo o tym decyduje Tusk, a tak konkretnie to Ministerstwo Cyfryzacji, bo to jemu Biuletyn Informacji Publicznej podlega.
    Rodzi to pytanie, czy jeżeli orzeczenie podane zostało podane do publicznej wiadomości, a nie zostało umieszczone w BIP ani w Portalu Orzeczeń Sądów Powszechnych prowadzonemu przez Ministerstwo Sprawiedliwości, to jest ono w 'obiegu prawnym' czy nie?

Na moje oko to orzeczenie SN ma charakter deklaratoryjny, czyli stwierdza jedynie stan prawny zaistniały w akcie wyborczym i potwierdzony przez PKW.
    Ta kobieta proponuje zablokowanie bezpośredniej decyzji Suwerena (czyli aktu o najważniejszej randze konstytucyjnej) za pomocą czynności o charakterze technicznym nawet a nie prawnym. Głuppio, coraz głuppiej.

• No i moczymorda z Chobielina tak awansowała do ekstraklasy tym waleniem goudy, że człony z byłej Trzeciej Drogi mają go widzieć w fotelu prezesa. W miejsce obitego jak psa Ryżego ☝️😎

• Może mi źle mignęło w natłoku info ale sam JK też miał zajechać

• edytowano 10:21

Na miejscu Hołowni bym się bał
    To wygląda na zamach stanu albo quattrovirat jak Kosiniak z Kamaszem się dołączy. Hołownia i Kaczyński

• chyba wspominałem już, żeby Hołownia był trochę ostrożniejszy, szczególnie w piątki i na drogach

• Nikt nic nikomu nie zrobi.

👣

🐾
    🐾

• @Mordechlaj_Mashke powiedział(a):
    Nikt nic nikomu nie zrobi.

Na razie na pewno nie Hołowni, będzie Ryżemu potrzebny jako piorunochron.

• Zanim zaczniecie rozkminki ze wrzutek medialnych przeanalizujcie aktorów i interesy:

• PO: trwać i nachapać się, coś jak AWS, bo sondaże są nieubłagane, a ratunku nie widać;
    • PLS: trwać i starać się jakoś odbudować ale na to potrzeba pełnej kadencji, coś jak układ z SLD za Millera;
    • Polska2050: nie rozumiem tego bytu, więc nie znam jego celów;
    • Lewica: marszałek dla Czarzastego, reszta wój, bo i tak Razem nas zayebje w wyborach, trwać i nie fikać;
    • PiS: wrócić do władzy, bo biologia jest nieubłagana i takie Czarnki czy Dworczyki z Szefernakerami nas obalają, a poza tym zablokować zemstę silniczków;
    • Konfederacja: dawać gnić kałolicji i patrzeć jak trwa walka pokoleń w PiS, nie spieszymy się;

Coś pominąłem w tej redukcji?
    Ktoś tu widzi jakieś szanse na rząd techniczny?
    Ktoś tu widzi jakieś wspólne interesy?
    Jest jeszcze jeden scenariusz, czyli przyszły prezydent odrzuca budżet.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    Zanim zaczniecie rozkminki ze wrzutek medialnych przeanalizujcie aktorów i interesy:

• PO: trwać i nachapać się, coś jak AWS, bo sondaże są nieubłagane, a ratunku nie widać;
    • PLS: trwać i starać się jakoś odbudować ale na to potrzeba pełnej kadencji, coś jak układ z SLD za Millera;
    • Polska2050: nie rozumiem tego bytu, więc nie znam jego celów;
    • Lewica: marszałek dla Czarzastego, reszta wój, bo i tak Razem nas zayebje w wyborach, trwać i nie fikać;
    • PiS: wrócić do władzy, bo biologia jest nieubłagana i takie Czarnki czy Dworczyki z Szefernakerami nas obalają, a poza tym zablokować zemstę silniczków;
    • Konfederacja: dawać gnić kałolicji i patrzeć jak trwa walka pokoleń w PiS, nie spieszymy się;

Coś pominąłem w tej redukcji?
    Ktoś tu widzi jakieś szanse na rząd techniczny?
    Ktoś tu widzi jakieś wspólne interesy?
    Jest jeszcze jeden scenariusz, czyli przyszły prezydent odrzuca budżet.

Jakubiak we Wnet właśnie powiedział, że PSL, Hołownia i PiS stworzą koalicję. :)

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.