@robert.gorgon powiedział(a):
Ale czy każdy kto nie zakłada maseczki jest od razu antynarodem?
Jakie było rozumowanie walczących z maseczkami? Nikt nie będzie mi dyktować, co mam nosić na pysku. Ale bycie narodem polega własnie na tym, że zgadzam się na to, by mi dyktowano, co mam robić. Polacy AD 1919 szli na wojnę z bolszewikami i słuchali rozkazów, bo byli narodem. Ukraińcom się bić z bolszewikami nie chciało, bo narodem nie byli. Jakoś ciężko mi uwierzyć, by ktoś kto nie chce przyozdobić buźki maseczką, był w stanie posłuchać jakiegokolwiek rozkazu.
Maseczka jest uciążliwa i bez sensu. Dla wielu jest problemem bo się dusisz
@robert.gorgon powiedział(a):
Ale czy każdy kto nie zakłada maseczki jest od razu antynarodem?
Jakie było rozumowanie walczących z maseczkami? Nikt nie będzie mi dyktować, co mam nosić na pysku. Ale bycie narodem polega własnie na tym, że zgadzam się na to, by mi dyktowano, co mam robić. Polacy AD 1919 szli na wojnę z bolszewikami i słuchali rozkazów, bo byli narodem. Ukraińcom się bić z bolszewikami nie chciało, bo narodem nie byli. Jakoś ciężko mi uwierzyć, by ktoś kto nie chce przyozdobić buźki maseczką, był w stanie posłuchać jakiegokolwiek rozkazu.
Nawet red, Ziemkiewicz się oburzał na fakt, ze wśród wyborców Konfy więcej osób deklarowało rejteradę z Polski w razie obcej agresji niż pośród wyborców lewicy.
Kogo uwiera maseczka tego karabin będzie tym bardziej.
Gdyż to jednak dość groteskowe że domniemani konserwatyści z Konfederacji zasłaniają się kobietami w dodatku o liberalnych poglądach (nie pójdę do wojska dopóki nie będzie równouprawnienia w tym zakresie). To pokazuje jacy z nich konserwatyści, bezideowe libki raczej.
@los powiedział(a):
Ale bycie narodem polega własnie na tym, że zgadzam się na to, by mi dyktowano, co mam robić.
Cusz, kiedysz tak pacze na te staliwno profecorskie definincje, opświeca mnie isz to akuratno Hajhyclery so uber-narodem na tem kątynęcie, tedysz susznie tu żomdzom. Une asz pszepadajo za tem iszby jejim cuś podyktać.
Chibasz isz ta definincja to ino taka profecorska śtuczka forumnowa iczby pognembać oponęta.
Wybaczta mie. Nie potrafiełem sie pofszczymać. Jusz nie bede.
Tak mi się zdaje, za kilka wątków znowu przeczytamy że złota wolność szlachecka to była trve cywilizacja łacińska, a pruski ordnung to jej upadek.
Ciekawe1 też że jak chodzi o maseczki to befel ist befel, ale zakaz ustawek to takie tam pierdoły, kto by brał poważnie.
@los powiedział(a):
Ale bycie narodem polega własnie na tym, że zgadzam się na to, by mi dyktowano, co mam robić.
Cusz, kiedysz tak pacze na te staliwno profecorskie definincje, opświeca mnie isz to akuratno Hajhyclery so uber-narodem na tem kątynęcie, tedysz susznie tu żomdzom. Une asz pszepadajo za tem iszby jejim cuś podyktać.
Chibasz isz ta definincja to ino taka profecorska śtuczka forumnowa iczby pognembać oponęta.
Tak mi się zdaje, za kilka wątków znowu przeczytamy że złota wolność szlachecka to była trve cywilizacja łacińska, a pruski ordnung to jej upadek.
@los powiedział(a):
Ciekawe1 też że jak chodzi o maseczki to befel ist befel, ale zakaz ustawek to takie tam pierdoły, kto by brał poważnie.
@los powiedział(a):
Nawet red. Ziemkiewicz się oburzał na fakt, że wśród wyborców Konfy więcej osób deklarowało rejteradę z Polski w razie obcej agresji niż pośród wyborców lewicy.
Kogo uwiera maseczka tego karabin będzie tym bardziej.
Są to jednostki zbyt cenne dla Narodu, by się narażać na oszczał.
Cóż, kiedy tak patrzę na te stale powtarzane profesorskie definicje, oświeca mnie, że to akuratno Heideggerowcy są uber-narodem na tym kątku internetu, więc słusznie tu rządzom. Oni aż przepadają za tym, żeby im coś podyktować.
Chyba że ta definicja to tylko taka profesorska sztuczka forumowa, żeby pognębić oponenta.
Wybaczcie mi. Nie potrafiłem się powstrzymać. Już nie będę.
@rozum.von.keikobad powiedział(a):
W I turze w liczbach bezwzględnych dostał dużo mniej niż Duda w 2020 r. i dużo mniej niż PiS w 2023 r.
Dużo czyli ile? Czyli ponad milion.
W II turze bez głosu w I to głos przeciwko Trzaskowskiemu i nic więcej.
Doskonale, możemy porównać wynik Dudy i Nawrockiego z II tury wobec tego samego przeciwnika i uzyskać informację o "efekcie Nawrockiego".
Duda - 10 440 648, Nawrocki 10 606 877. Różnica to 166 229 głosów na korzyść Nawrockiego, około 0.8% wszystkich głosów oddanych w II turze 2025.
Wg mnie potrzebny był kandydat "populistyczny", z ludu, kontra wobec "gogusia z warszawki". Wygrał.
@rozum.von.keikobad powiedział(a):
Aha, ludzie cyt. kurwy. Geremek był przynajmniej uprzejmiejszy, mówił, że nie dorośli do demokracji.
Ale złota szkoła pogardy dla Polaków ta sama.
Ale to powiedział Piłsudski a nie Geremek.
Tutaj to powiedział kolega.
Krakowskim targiem:
"Ludzie kurwy, nie dorośli do demokracji"
Bronisław Piłsudski, pirat drogowy spod Bezdan
Ależ oczywiście, że ludzie nie dorośli do demokracji. Demokracja (przedstawicielska, taki ustrój mamy) jest produktem rozpadu ładu feudalnego i zupełnie się nie nadaje do zarządzania większymi społecznościami. To chyba oczywiste, nie?
@los powiedział(a):
Ależ oczywiście, że ludzie nie dorośli do demokracji. Demokracja (przedstawicielska, taki ustrój mamy) jest produktem rozpadu ładu feudalnego i zupełnie się nie nadaje do zarządzania większymi społecznościami. To chyba oczywiste, nie?
...Pro Fide Rege et Lege? Kolega Profesor "mówi Wielomskim"?
@los powiedział(a):
Generalnie rzecz biorąc od lat uznaję za najlepszy ustrój Rzplitej. Sejm, senat i elekcyjny król.
Przecież nie o to chodzi. Chodzi o to, że tego rodzaju monarchia w Polsce i w ogóle w białym świecie nigdzie nie występuje i nie będzie występować. Można sobie założyć kącik do spierania czy senat jest jednak konieczny i jaką przysięgę ma składać król i czy córka też ma dziedziczyć tron, ale to tyle. Wartość tego będzie jak u tego Wielomskiego, powstaną zwalczające się stronnictwa itd.
Komentarz
Maseczka jest uciążliwa i bez sensu. Dla wielu jest problemem bo się dusisz
...tymczasem czytam w prasie, że w TVN24 niejaki Sasin wyznał, że mu "bliżej do Tuska niż do Brauna"
Gdyż to jednak dość groteskowe że domniemani konserwatyści z Konfederacji zasłaniają się kobietami w dodatku o liberalnych poglądach (nie pójdę do wojska dopóki nie będzie równouprawnienia w tym zakresie). To pokazuje jacy z nich konserwatyści, bezideowe libki raczej.
...bo może to prawda
Kompromisowo - zacznijmy od parkowania.
Ordnung to cywilizacja bizantyńska
Są to jednostki zbyt cenne dla Narodu, by się narażać na oszczał.
Witamy po przerwie. Niech czasem coś wtrąci.
ale razem z oryginalnym zapisem niech i zamieszcza tłumaczenie na polski... Bo kufa aż głowencja czasami boli od domyślunku co poeta miał na myśli
Teraz będziesz floodował? To już trzeci wątek z tym newsem.
Napisz mi to po polsku.
Cóż, kiedy tak patrzę na te stale powtarzane profesorskie definicje, oświeca mnie, że to akuratno Heideggerowcy są uber-narodem na tym kątku internetu, więc słusznie tu rządzom. Oni aż przepadają za tym, żeby im coś podyktować.
Chyba że ta definicja to tylko taka profesorska sztuczka forumowa, żeby pognębić oponenta.
Wybaczcie mi. Nie potrafiłem się powstrzymać. Już nie będę.
Chodzi o miejsce na osi. Jak w tym filmie o niemcach.
...do tych trzech pasował
Może jeszcze się jakieś znajdą.
...możesz poszukać
Doskonale, możemy porównać wynik Dudy i Nawrockiego z II tury wobec tego samego przeciwnika i uzyskać informację o "efekcie Nawrockiego".
Duda - 10 440 648, Nawrocki 10 606 877. Różnica to 166 229 głosów na korzyść Nawrockiego, około 0.8% wszystkich głosów oddanych w II turze 2025.
Wg mnie potrzebny był kandydat "populistyczny", z ludu, kontra wobec "gogusia z warszawki". Wygrał.
Swoje napisałem, jeśli nie dotarło dziś, to nie rokuję, że dotrze wcześniej niż za 2 lata.
Krakowskim targiem:
"Ludzie kurwy, nie dorośli do demokracji"
Bronisław Piłsudski, pirat drogowy spod Bezdan
Chodzą słuchy że trwa walka z Morawieckim w PiS
Czy miała miejsce jakaś predykcja odnośnie wyborów za 2 lata? Wystarczy tak/nie, poszukam sobie w wątku?
Przewalą?
Nie, to raczej obserwacja, ile zazwyczaj trwa forumowa faza wyparcia
Ale też zobaczymy, czy nie ma trwałego odpływu wyborców w stronę Brauna. Czyli wynik Nawrockiego pokryje się z partią.
Generalnie rzecz biorąc od lat uznaję za najlepszy ustrój Rzplitej. Sejm, senat i elekcyjny król.
A nie mówiłem? Ale istotnie szybciej niż myślałem.
Przecież nie o to chodzi. Chodzi o to, że tego rodzaju monarchia w Polsce i w ogóle w białym świecie nigdzie nie występuje i nie będzie występować. Można sobie założyć kącik do spierania czy senat jest jednak konieczny i jaką przysięgę ma składać król i czy córka też ma dziedziczyć tron, ale to tyle. Wartość tego będzie jak u tego Wielomskiego, powstaną zwalczające się stronnictwa itd.