Skip to content

Aktualności, newsy, krótkie wiadomości tekstowe

1763764765766767769»

Komentarz

• @Wielen powiedział(a):
    Kaleta to wschodząca gwiazda a nie geront

Mnie chodziło o Terleckiego, to jego kretyńskie zachowania (oba!) było początkiem całej zadymy.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    A od wczoraj trwa kolejna Konferencja Bezpieczeństwa w Monachium, gdzie mają deliberować jak się od USA uwolnić.

Albo USA albo Chiny, ciekawe co wybiorą? Bo niezależność, która się marzy to mrzonki.

• Ja bym na ich miejscu wybrał Chiny, jest większa zbieżność systemów politycznych. Czy się różni władza KPCh od władzy KE?

• @janosik powiedział(a):

@ms.wygnaniec powiedział(a):
    A od wczoraj trwa kolejna Konferencja Bezpieczeństwa w Monachium, gdzie mają deliberować jak się od USA uwolnić.

Albo USA albo Chiny, ciekawe co wybiorą? Bo niezależność, która się marzy to mrzonki.

Teraz nie mówi się "Chiny", mówi się "świat wielobiegunowy".

• @Przemko powiedział(a):

@janosik powiedział(a):

Teraz nie mówi się "Chiny", mówi się "świat wielobiegunowy".

...przemówienie Papy do korpusu?

• @los powiedział(a):
    Ja bym na ich miejscu wybrał Chiny, jest większa zbieżność systemów politycznych. Czy się różni władza KPCh od władzy KE?

...a to wszystko nie pajacowanie, a UE w istocie nie ma żadnego realnego wyboru?

• Co tam robi ryży?

• edytowano 14 February

@Wielen powiedział(a):

Mnie chodziło o Terleckiego, to jego kretyńskie zachowania (oba!) było początkiem całej zadymy.

Ziiobryatów należy wywalić z PiS, są ciiężarem. Kaczyński ostrzegał żeby posłowie nie nadużywali władzy ale Ziobro miał to w dupie, a teraz dyryguje swoimi czirliderkami z Węgier, doskonały pomysł na zatopienie PiS.

@Wielen powiedział(a):

Ziiobryatów należy wywalić z PiS, są ciiężarem.

Dokładnie odwrotnie. Okazuje się, że to ci ziobryści mieli rację za rządów Zjednoczonej Prawicy z oceną tych wszystkich "kroków milowych", KPO i w ogóle intencji oraz realnej polityki Brukseli/Berlina względem nie tylko nielubianego przez te centra władzy UE rządu, ale generalnie Polski. A uległa polityka kapciowych z centrali PiS tylko rozzuchwalała Brukselę/Berlin i upewniła w słuszności tego antypolskiego kursu. Te stare dziadygi z Terleckim, Sasinem i innymi maślarzami albo harcerzami niech już odejdą na polityczną emeryturę. W przeciwnym wypadku notowania dla PiS na trwałe będą buksować w okolicach 25%

• Mieć rację to jedno, przypodobać się elektoratowi to drugie.

• edytowano 14 February

@Wielen powiedział(a):
    Mieć rację to jedno, przypodobać się elektoratowi to drugie.

Niech sobie mają rację na swoim w takim razie, raz dwa pozyskają elektorat PiS i zastąpią gerontów. Nie wiem ile razy trzeba się naciąć na Ziobrę żeby w końcu zauważyć w co on gra, przecież to trwa prawie od 20 lat zaraz będzie.

Nie wiem ile razy trzeba się naciąć na Ziobrę żeby w końcu zauważyć w co on gra, przecież to trwa prawie od 20 lat zaraz będzie.

Nieskończenie wiele razy. Ludzka głupota jest oceanem.

• PiS nie ma niestety wiarygodnej oferty we właściwym obszarze ziobryzmu, czyli tępieniu przestępczości. A pierwszy Ziobro miał sukcesy i za to go cenimy. Później brakło już pary a może i chęci.

• Więcej kłapał paszczą. Mazura i dra Garlickiego pamiętamy.

• @Wielen powiedział(a):
    PiS nie ma niestety wiarygodnej oferty we właściwym obszarze ziobryzmu, czyli tępieniu przestępczości. A pierwszy Ziobro miał sukcesy i za to go cenimy. Później brakło już pary a może i chęci.

Przykryte sprawą doktora który operował jego ojca, tyle zostało z pierwszego Ziobry.

• Garlicki w końcu został skazany. Niestety tylko za spowodowanie śmierci pacjenta (sprawa gazika), nie za handel organami (kupowanie dawców poza Poltransplantem).
    MinSpraw publikowało swego czasu plik excela, z którego można było odczytać poziomy przestępczości w różnych kategoriach w poszczególnych latach, i pierwszy Ziobro naprawdę ładnie tam wyglądał. Istotnie, potem się rozlazł.

• Ziobro przede wszystkim rozwalił PiS. Ja nie widzę, dlaczego miałbym mu tego nie pamiętać.

• Tak dorzucę skoro się przewinęło. Mój znajomy miał nieprzyjemność poznać pana Garlickiego. Określił go jako wyjątkową łajze i łapówkarza.

• @posix powiedział(a):
    Tak dorzucę skoro się przewinęło. Mój znajomy miał nieprzyjemność poznać pana Garlickiego. Określił go jako wyjątkową łajze i łapówkarza.

Garlickiego zawalił Ziobro słynną konferencją, gdzie gadał bzdury! sprawa ciągnięcia po sądach lekarzy leczących jego ojca to kolejny obłęd (tam było naciąganie procedury, a nie jakiś błąd czy zaniedbanie, a rodzina o wszystkim wiedziała). Tego było więcej. Szkoda czasu na typa, jedyne co mnie zdumiało, to że podłość tuskoidów spowodowała cień sympatii dla ZiZu.

• @Wielen powiedział(a):
    Garlicki w końcu został skazany. Niestety tylko za spowodowanie śmierci pacjenta (sprawa gazika), nie za handel organami (kupowanie dawców poza Poltransplantem).
    MinSpraw publikowało swego czasu plik excela, z którego można było odczytać poziomy przestępczości w różnych kategoriach w poszczególnych latach, i pierwszy Ziobro naprawdę ładnie tam wyglądał. Istotnie, potem się rozlazł.

Ile w tym samego Ziobry a ile atmosfery zmiany władzy, Lecha Kaczyńskiego zapamiętanego jako prokuratora który wsadził mafię? Przecież po wyborach w 2005 niektórzy z najbogatszych Polaków nagle zapragnęli wypłynąć w rejsy dalekomorskie. W statystykach przestępczości mnie wiem czy nie ważniejsze znaczenie ma działanie policji, MSWiA.

• To byly piękne czasy a sukces miał wielu ojców. Potem Ziobru pomieszalo się w rozumie, taki jakby zawrót głowy od sukcesów.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.