Skip to content

Modlitwa za zmarłą Ellę.

Dowiedziałam się, że 1 stycznia tego roku po długiej i ciężkiej chorobie zmarła nasza forumowiczka Ella (tu profil: https://excathedra.pl/profile/ella). Wirtualnie znałam ją 20 lat... Była z nami na FF, potem na Rebelyi, a potem tu... Wieczny odpoczynek racz jej dać, Panie... [*]

Komentarz

• +++

• +

• +++

• +++

• +++

• +++

• +++

• +++

• +++

• +

• @Anika powiedział(a):
    Dowiedziałam się, że 1 stycznia tego roku po długiej i ciężkiej chorobie zmarła nasza forumowiczka Ella (tu profil: https://excathedra.pl/profile/ella). Wirtualnie znałam ją 20 lat... Była z nami na FF, potem na Rebelyi, a potem tu... Wieczny odpoczynek racz jej dać, Panie... [*]

Aniko, czy posiadasz może wiedzę, czy Ella była Damą ŻRdFF?

• 🙏📿

• +

• @trep powiedział(a):

@Anika powiedział(a):

Aniko, czy posiadasz może wiedzę, czy Ella była Damą ŻRdFF?

Niestety, nie wiem. Na pewno nie była w mojej Róży, ale nie znam składu wszystkich. Może trzeba AnnęE spytać?

• +++

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• " Za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem." - maksyma Elli.

Bardzo Ją lubiłam. Jak - chyba- wszyscy.

• +

• @Mania powiedział(a):
    " Za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem." - maksyma Elli.

Ja to zapamiętałem jako cytat z Gromita ale może niejedna osoba to powtarzała.

• @Mania powiedział(a):

Bardzo Ją lubiłam. Jak - chyba- wszyscy.

Wspaniała osoba. Wiedziałam, że choruje, bo pisała o tym na Twitterze, a obserwowałyśmy się tam. Wczoraj późnym wieczorem jakoś przebiegło mi przez głowę to, że coś dawno nie widziałam żadnego jej wpisu. Weszłam na jej Twittera i zobaczyłam, że ostatni jej wpis jest z połowy grudnia, a w listopadzie był jej wpis, którego wtedy nie widziałam, w którym błagała Boga o uzdrowienie z choroby siebie i jeszcze jednej osoby. Boże, ona tak bardzo musiała chcieć żyć... Potem wpisałam w wyszukiwarkę jej imię i nazwisko. To była lokalnie znana osoba, od razu pokazały mi się artykuły informujące o jej śmierci. Był też na YouTube kilkuminutowy filmik z pogrzebu - nie zrozumiałam wszystkiego, co mówił ksiądz, bo akustyka w kościele była bardzo słaba, ale zrozumiałam, że była powszechnie uważana za wspaniałą osobę. Jeden człowiek na jej pogrzebie na cmentarzu pięknie powiedział, że była tym, kim być najtrudniej - przyzwoitym, prawym i szlachetnym człowiekiem...

• @Brzost powiedział(a):

@Mania powiedział(a):

Ja to zapamiętałem jako cytat z Gromita ale może niejedna osoba to powtarzała.

To był cytat z Gromita, czego Ella nie kryła - miała go w stopce ze wzmianką, kogo cytuje. Ale skoro tak, to znaczy, że się z tym utożsamiała.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.