Skip to content

Wojna

1362363364365366368»

Komentarz

• @Filioquist powiedział(a):

@ms.wygnaniec powiedział(a):
    Jedna drobna uwaga, nie przywiązujcie się do podawanych strat i zysków terytorialnych obu stron na poziomie kilkuset kilometrów kwadratowych. Jeżeli mamy 1000 km linii frontu, z uwagi na obecny charakter działań (FABy i drony, czyli mało stałych linii frontu, a większość to strefa rozmyta poprzez niewielkie oddziały w strefach przenikania) 'szara strefa' to od kilometra do 5 km

...a nie 5-10?

Rzadko, czasem i na 10-20-30 km wjeżdżają rajdy ruskich, zawieszają flagę, nagrywają filmy, i to idzie w mediach, a ta drużyna ginie 30 minut później.

• @Przemko powiedział(a):

@Filioquist powiedział(a):

Jedna drobna uwaga, nie przywiązujcie się do podawanych strat i zysków terytorialnych obu stron na poziomie kilkuset kilometrów kwadratowych. Jeżeli mamy 1000 km linii frontu, z uwagi na obecny charakter działań (FABy i drony, czyli mało stałych linii frontu, a większość to strefa rozmyta poprzez niewielkie oddziały w strefach przenikania) 'szara strefa' to od kilometra do 5 km

...a nie 5-10?

Rzadko, czasem i na 10-20-30 km wjeżdżają rajdy ruskich, zawieszają flagę, nagrywają filmy, i to idzie w mediach, a ta drużyna ginie 30 minut później.

...mam na myśli strefę "dronową", czyli odległość, którą muszą przebyć żołnierze mierząc się z dronami zanim osiągną pozycje zajmowane przez żywego przeciwnika

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    Ukraina ograniczyła produkcję komponentów do dronów w Chinach

Ale że jak to, Wołodymir przedzwonił do Xi i mu pogroził "Nu nu, żeby to mie było przedostatni raz"?

• @Przemko powiedział(a):
    "Federalna Służba Bezpieczeństwa oskarża, że w skonfiskowanych wkładkach do butów, które miały trafić do rosyjskich żołnierzy, odnaleziono miny-pułapki. Tropy w tej sprawie prowadzą m.in. do Polski."

Człowień chciałby, ażeby to było prawdą.

• loslos
    edytowano 12:22

Zły człowień jestem ale strasznie cieszy mnie ta urocza historyjka.

Onuce nasączone materiałami wybuchowymi... Ech. I to w sumie humanitarny sposób walki. Zachowuje żołnierza przy życiu, narusza tylko jego zdolność przemieszczania się.

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

Ale że jak to, Wołodymir przedzwonił do Xi i mu pogroził "Nu nu, żeby to mie było przedostatni raz"?

Pisałem o tym już, że Ukry latały do Chin zamawiać gotowe modele albo i całe komponenty, to Chinole uprzejmie przeciągali, a następnie coś podobnego objawiało się u ruskich. Jak Ukry ogarnęły produkcję inaczej to i się ruski postęp spowolnił.

• edytowano 12:11

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):
    "Federalna Służba Bezpieczeństwa oskarża, że w skonfiskowanych wkładkach do butów, które miały trafić do rosyjskich żołnierzy, odnaleziono miny-pułapki. Tropy w tej sprawie prowadzą m.in. do Polski."

Człowień chciałby, ażeby to było prawdą.

Są materiały, zdjęcia, normalnie nastajaszcze wkładki do butów, ale takie lepsze z warstwą grzejną, i wyprowadzeniem na baterię, i w środku pastylka plastycznego materiału wybuchowego który jak się można domyślić eksplodowałby po podpięciu wkładki do baterii. Czy ruskim chciałoby się fabrykować taki dziwaczny materiał żeby jeszcze bardziej przyklejać gębę Ukraińcom i Polakom? Już nas tam od najgorszych wyzywają. Wygląda na akcję ukraińskich służb, pomysłowość kozaków.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

Pisałem o tym już, że Ukry latały do Chin zamawiać gotowe modele albo i całe komponenty, to Chinole uprzejmie przeciągali, a następnie coś podobnego objawiało się u ruskich. Jak Ukry ogarnęły produkcję inaczej to i się ruski postęp spowolnił.

A faktycznie, przebrasz, jestem dziś nieprzygotowany do forumkowania.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.