Skip to content

WĘGRY- nasz przyjaciel, nasz wróg

14567810»

Komentarz

• @Brzost powiedział(a):
    Zadeklarował nazajutrz po wyborach na pierwszej konferencji prasowej.

'Cóż szkodzi zadeklarować?' ;)

• OK, zobaczymy w praktyce.

• edytowano 17 April

A prawo łaski Prezydenta nie może zakończyć spraw Ziobry i Romanowskiego?

a co do Orbana i Magyara z Tiszy to krąży po necie plotka że to ustawka starego lisa Victora i że uni to uknuli razem z Vargą, Peterem i że to kontrolowane odejście w cień dziadersa z brzuszkiem?

• Piętrowe spiski słabo sprawdzają się w realnym świecie. Piętrowe i skomplikowane spiski chyba kompletnie nie działają.

• Do 2k30.

• No, żeby dla dobra ojczyzny rozwieść się z żoną i prać publicznie brudy, to chyba trochę naciągane.

• jakoś uwiarygodnić się trza

• @marniok powiedział(a):

Nie, bo wcześniej zniszczą ich aresztem wydobywczym.

• @Maria powiedział(a):

@marniok powiedział(a):

Nie, bo wcześniej zniszczą ich aresztem wydobywczym.

W przypadku Ziobry to raczej będzie Kara Śmierci, bo jego choroba cały czas wymaga bardzo specjalistycznego leczenia.

• loslos
    edytowano 18 April

Przepraszam za cynizm ale kto uważał, że diabeł w ludzkiej skórze nie będzie postępować po diabelsku?

Po raz kolejny:

Rozencwajg robil z milionerem Poznanskim jakies interesa. Ktorego dnia poczuł sie oszukany, wiec wielce wzburzony poleciał do domu Poznańskiego i chwile pozniej zostałl z niego wyrzucony przez sluzbe.
    Traf chcial, ze natknal sie wtedy na ulicy na Rapaporta.
    Co sie stalo? – pyta Rapaport.
    – Wyobraz sobie, ze ten lajdak Poznanski kazal mnie swej sluzbie obic i wyrzucic z domu!
    – To po cos do niego szedl?
    – By mu powiedziec, ze jest oszust, zlodziej i dran!
    – To po cos do niego szedl, skoro jest oszust, zlodziej i dran?
    – Liczylem, ze sie zachowa jak dżentelmen.

• Widzisz losie, dla mnie (w znaczeniu dla mojej osoby) pan Tusk ma bardzo ciekawą właściwość, mianowicie o. Tadeusz Rydzyk i jego dzieła nie były przedmiotem mojej admiracji, natomiast Tusk swoimi działaniami spowodował, że zacząłem wspierać, teraz moja 'wyjątkowa rezerwa' wobec postępowania Ziobry, na skutek działań Tuska zamienia się w współczucie.
    Taki 'efekt Tuska' u mnie występuje.

• loslos
    edytowano 18 April

Z jednej strony współczucie ale z drugiej - nie ma wojny bez ofiar a ta wojna jest wojną o wszystko i bez reguł. Jak człowiek się daje zastrzelić, to ginie.

Kochać się w skargach jest rzeczą niewieścią,. Mężom przystoi w milczeniu się zbroić...

• @los powiedział(a):
    Z jednej strony współczucie ale z drugiej - nie ma wojny bez ofiar a ta wojna jest wojną o wszystko i bez reguł. Jak człowiek się daje zastrzelić, to ginie.

Kochać się w skargach jest rzeczą niewieścią,. Mężom przystoi w milczeniu się zbroić...

Nie lubię i nie szanuję Zbynia, ale tak po ludzku - wiej chłopie, ratuj życie.

• @peterman powiedział(a):

@los powiedział(a):

Nie lubię i nie szanuję Zbynia, ale tak po ludzku - wiej chłopie, ratuj życie.

Kiedyś oficerowie postąpić odwrotnie potrafili...
    Nie umiem tego ocenić, bo sam stawałem w sytuacjach granicznych.

Natomiast pozycja Ziobry i Romanowskiego jest znacząco inna z punktu widzenia prawa.

• Zbynia warto bronić nie dlatego że zasłużył, bo nie zasłużył, ale dla zasady.
    Jego skazanie i odsiadka to będzie porażka "naszej strony" i zwycięstwo "onych".
    Dla samej satysfakcji starcia grymasów zwycięstwa z ich gąb warto się troszkę wznieść ponad swoje racje i zasady.

• Obawiam się, że nie ma już narodu, który doceniłby taką ofiarę.

• edytowano 18 April

Jeżeli posadzą w wydobywczym Ziobro to znaczy, że każdego mogą posadzić. Bo mogą. Bo piszemy tutaj od 2 i pół roku (wcześniejsze zawinięcie spod nosa Dudy Kamińskiego i Wąsika), że teraz liczyć się będzie tylko kto ma w rękach tę pałę (służby, mundurowych, ewentualnie alternatywnie masy na ulicach, ale takie naprawdę w ilościach kilkuset tysięcy jednorazowo i w jednym miejscu) i nie zawaha się tej pały użyć, tzn. przypierdolić nią w przeciwnika

• edytowano 18 April

@peterman powiedział(a):
    Obawiam się, że nie ma już narodu, który doceniłby taką ofiarę.

Nie chodzi o ofiarę ale o "wielkość przyrodzenia".
    To będzie odebrane na tym poziomie - "mają jaja skurwysyny"
    Już dajmy sobie spokój z symbolika i emocjami, wyborców których wybory zależą od najniższych instynktów.

• loslos
    edytowano 18 April

A ja jednak bardziej współczuję ks. Olszewskiemu i urzędniczkom niż Zbyniowi. Zbynio na ten ring jednak wyszedł. Dobrowolnie.

• I jego rolą było do tego nie dopuścić.

• Właściwie jedyną

• Nie ma tu dylematu typu Zbyniu vs ks i urzędniczki.
    Zbyniu w tym układzie to łajza.
    O inne rzeczy się rozchodzi.
    Jak teraz wygrają orki to już nie będzie czego zbierać, to ostatni szaniec.
    Wóz albo przewóz.

• Swoją drogą - nie bawią was ziobryści walczący o jedność PiS?

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.