Obecna sekta rządząca to genetycznie, mentalnie i metodologicznie a często również personalnie ekipa wprowadzająca stan wojenny. SB czuwa a właśnie teraz wyartykułowało swój pogląd usteczkami pani prokurator która umorzyłaś śledztwo. Dla nich chyba nie ma różnicy pomiędzy czarnym sufitem własnym (kierownictwa) poglądem a faktem.
@Maria powiedział(a):
Jednak kapusia. Można go zdemaskować i zneutralizować. Na debila nie ma mocnych.
Dowodem na powyższe jest niezniszczalna liczba przygłupów wśród naszych rodaków.
Zdemaskowanie kapusia nie pozbawia urzędu i nici z neutralizacji.
Debil będzie podejmował przypadkowe decyzje, raz lepsze, raz gorsze. Może też mieć nieoficjalnego, kompetentnego rządcę. Zdrajca będzie natomiast metodycznie podejmował decyzje dobre dla wroga, któremu służy.
Komentarz
To ten debilizm, to lekceważenie mnie przez bezpiekę i komunę pozwalało mi realizować moje nierealne problemy – mówi Lech Wałęsa.
No i kto tu kogo trzymał za smycz, Lech Bolesław panów służbistów, czy na odwrót? Czego nie rozumiecie?
A mnie bardzo intryguje to, jak on się z tym czuje. Wolałby być debilem czy kapusiem? Jedno i drugie niefajne.
))))))
On się czuje jak Mędrzec Europy.
Realizował swoje "nierealne problemy" 
To znaczy: kiedyś lekceważyła go bezpieka, a dziś lekceważy go Żurek i ta sędzia, co go ogłosiła debilem.
Takiego zakiwania świat nie widział :-)))
Obecna sekta rządząca to genetycznie, mentalnie i metodologicznie a często również personalnie ekipa wprowadzająca stan wojenny. SB czuwa a właśnie teraz wyartykułowało swój pogląd usteczkami pani prokurator która umorzyłaś śledztwo. Dla nich chyba nie ma różnicy pomiędzy czarnym sufitem własnym (kierownictwa) poglądem a faktem.
Zdemaskowanie kapusia nie pozbawia urzędu i nici z neutralizacji.
Debil będzie podejmował przypadkowe decyzje, raz lepsze, raz gorsze. Może też mieć nieoficjalnego, kompetentnego rządcę. Zdrajca będzie natomiast metodycznie podejmował decyzje dobre dla wroga, któremu służy.