Wipler
O zesz ku...
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Mam nadzieję że Bałwan ze Zbrucza coś skomentuje, bo go chyba zna. Czy jest to człowiek zdolny do pobicia policjantów?
The author has edited this post (w 30.10.2013)
BTW, TomekG już dysponuje przekazem dnia w tej sprawie.
Wiemy, że doszło do jakiejś awantury o 4 rano pod klubem z udziałem pana posła. Czyli na razie wiemy, że noc (noce?) z wtorku na środę wybraniec narodu spędza pod klubami czy też w środku. Coś nam to mówi, choć jeszcze niewiele.
Wladzia wywodzi sie z ludu, wiec nie zawsze kwalifikuje sie do natychmiastowego wniebowziecia i dobrze - bo ma robote do wykonania tu na Ziemi. Dlatego obywateli zacheca sie do unikania sytuacji, kiedy w taki konflikt moga wejsc. Prywatnych mieszkan na przyklad nie wolno Wladzi nawiedzac po nocy, dlatego zaleca sie obywatelom przebywanie wlasnie tam o tej porze. Ktos kto tego nie wie dla siebie, nie powinien sie pchac do urzadzania zycia innym.
Niestety oryginał jego blogu poszedł w internetową czeluść skasowany chyba przez Jezabel (postać z Apokalipsy, żeby nie było). Pamiętam ten wpis, z cudnym "oczywiście z zachowaniem zasad ciemniaki".
tak, bez związku...
Wipler zaprzecza ( tłituje ze szpitala) wersji POlicji i "ma nadzieje, ze na tej ulicy jest monitoring".
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
@ Rozum, mimo wszystko nie zestawiałbym w jedno Atrakcyjnego Kazimierza i Wiplera. Jedyny wspólny mianownik - odejście z PiS to trochę mało.
Przemysław Wipler
około godziny temuZanim oddano mi torbę z IPadem i bez telefona wypuszczono do mediów tekst z policyjna wersja zdarzeń, gdy nie mogłem nic zrobic. Przez kogo?
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Np. Kazio ma obsesję na punkcie PiS, z którą lata po mediach, Wipler nie (1:0 dla Wiplera).
Kazio pytany o konkrety (czyli nie o PiS) ma jednak ciągle poglądy w normie, Wipler UPR-ową mantrę (1:1).
Kazio był bardzo dobrym premierem, Wipler nigdy chyba nie pełnił funkcji w aparacie wykonawczym, więc nie da się ocenić.
Życie rodzinne pozostawiam poza oceną, bo to nie moja sprawa.
A skojarzenie dotyczyło bardziej sytuacji niż osoby.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Jednak gwoli ścisłości, to nie ma godziny policyjnej i z jakichś uzasadnionych względów może się zdarzyć, że przebywamy bez celu "szwędania", najbardziej oczywistym jest podróż, której czasem nie da się inaczej zaplanować.
Posel Wipler powinien wiedziec, ze nietrzezwy obywatel po nocy w srodku miasta nie ma zadnych praw. Jesli mu sie to nie podobalo, to posel ma srodki, by na rzecz wplynac. A mnie sie akurat podoba, bo nie jestem maloletnim chuliganem tylko statecznym obywatelem i nie chce pijackich wrzaskow po nocy pod moim oknem.
http://wgospodarce.pl/informacje/7952-posel-wipler-pobity-przez-policje-piszemy-jak-bylo-naprawde
Galeria zdjęć J. Szymczuka ze szpitala:
http://gosc.pl/gal/spis/1760231.Pobity-posel-Wipler-unikatowe-zdjecia-ze-szpitala
Koment Yanussona na TT:
Fight Club
Gdy się przyjrzycie, znajdziecie pijanego
Leżącego w bramie, zarzyganego
Spójrz, on ma parlamentu dokument
Jest sługą ludu, tylko zbłądził na moment
Patrzeć już nie mogę na tych ludzi, jak nie siusiak to pobicie. Jorge ma rację, dopóki żyją styropiany to jakoś idziemy, dalej jak u Kaczmarskiego "jeśli nas Matka Boska nie obroni to co się stanie z Polakami" .
To co 7my napisal jest kluczowe - powiedzmy, ze wersja wiplerowa jest prawdziwa: zli polucjanci robili krzywde porzadnym obywatelom, wiec posel musial interweniowac. Jak ma to posel zrobic? Wyciaga legitymacje poselska i dzierzac ja mocno w dloni (by nie wytracono) glosno krzyczy "Jestem poslem na sejm, jestem poslem na sejm!" Dopiero pozniej moze wyslowic, co tam mu na secu lezalo.
Acha, jeszcze drobiazdzek - musi byc trzezwy jak swinia. Pijany nigdy nie ma racji, nawet posel.
BTW empatia wobec posła znacznie mi się obniżyła, gdy poczułem dyskomfort perspektywy stanięcia w jednym rzędzie z Pijankowym.
http://www.youtube.com/watch
DD
Bożole, tak mówię na swojego psa. Ona się inaczej nazywa ale to pasuje idealnie.