Eskimosi Rzondzom
Z racji że na linii Polska-Izrael jest napięcie, internet zaroil się od różnych teorii spiskowych, wrzutek i prowokacji około eskimoskich. Ciężko odróżnić teraz prawdę od fałszu. Ciekawym ile prawdy jest...
1) NBP należy do Rotshildów czy innych reptilionów, w każdym razie nie jest polski.
2) Z ZUSu coraz większy strumień kasy płynie do obywateli Izraela.
1) NBP należy do Rotshildów czy innych reptilionów, w każdym razie nie jest polski.
2) Z ZUSu coraz większy strumień kasy płynie do obywateli Izraela.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
noale to niepatriotyczne na emeryturze przy dzieciach i wnukach za granicą zostać
Bo jeśli nie - po co pierdolić głupoty?
Nie wiem, jaka to jest kwota i jak się zmienia, pewnie marginalna biorąc pod uwagę ogólny poziom kasy, która przechodzi przez ZUS.
Mnie się dotąd wydawało, że udziałowców czy akcjonariuszy to mogą mieć tylko spółki prawa handlowego ale to kwestia prawna, więc na nic zdrowy rozum. Potrzebny prawnik.
Znam kilka osób o nazwisku Rothschild (o różnej pisowni nazwiska), jeden to nawet chyba z tych Rotszyldów. Nie wydawały się one zainteresowane NBPem. Nie poznałem ich w okresie, kiedy ja miałem może nie decydujący ale całkiem znaczący wpływ na NBP. Nikt w NBP wtedy nie wydawał się zainteresowany Rotszyldami, może teraz się to zmieniło. A co to takiego ci reptilioni? Gady jakieś?
Właściwe pytanie jest czy obcy kapitał ma wpływ na NBP. Rozumiem, że nie?
NBP to nie jest taka firma, jak PKO BP, BZ WBK, BRE Bank i tak dalej. To jest instytucja państwa, może jakby się to nazywało Państwowy Instytut Pieniądza to byłoby prościej?
Tylko dlaczego ludzie takie bzdury wygadują?
https://bitsonblocks.net/2017/09/04/a-gentle-introduction-to-money/
A tu jest jeszcze fajne, dowiecie się np. co znaczy mieć konto walutowe - dla mnie to był szoczek!
https://bitsonblocks.net/2017/09/04/a-gentle-introduction-to-interbank-payment-systems/
Czy istnieje pojęcie posiadania banku centralnego w sensie kodeksu handlowego? Tak czy nie? Celem ułatwienia/utrudnienia pytanie rozszerzam na Ministerstwo Rolnictwa.
Antysemityzm chyba nie istnieje w Polsce, ale judeofobia jak najbardziej.