Szydło o swojej dymisji sprzed pół roku
https://wpolityce.pl/polityka/412841-wicepremier-szydlo-wspomina-moment-swojej-dymisji
Lektura dla tych, którzy nie wiedzą dlaczego PBS nie zakłada frakcji, partii, nie ma ambicji być drugim ZZ, itp.
Cała menażeria Ozyrysa potulna i wdzięczna za dobre słowo, ciepły gest. Niepokornych wytracił do ostatniego, a po sporządzeniu z nich kiełbas, jadł i dawał innym do spróbowania.
Mnie ciekawi już wyłącznie postać Antuana. Zachowania reszty można w miarę prosto przewidzieć, stosując prawa rządzące ławicą śledzi.
Lektura dla tych, którzy nie wiedzą dlaczego PBS nie zakłada frakcji, partii, nie ma ambicji być drugim ZZ, itp.
Cała menażeria Ozyrysa potulna i wdzięczna za dobre słowo, ciepły gest. Niepokornych wytracił do ostatniego, a po sporządzeniu z nich kiełbas, jadł i dawał innym do spróbowania.
Mnie ciekawi już wyłącznie postać Antuana. Zachowania reszty można w miarę prosto przewidzieć, stosując prawa rządzące ławicą śledzi.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Po ludzku bardzo rozumiem. PBSz to nie kluzik-jakjejtam tylko kilka klas wyżej.
suspens z treścią i autorem, zabawa z publicznością,
sztuka żywa pobudzająca emocje, jak w starej Grecji - wstrząs dla przybyłych
tylko jak on podpis zdobył?
ktoś inny podpisuje bez pytania, ale nie ten, którego cytowano, btw to chyba jeden z nielicznych podpisów pod jakimkolwiek dokumentem,
zawsze jakiś zarząd, ciało, frakcja, klub - nigdy osobiście czy jednoosobowo
szacun!
i szczery podziw
Jedną zagadkę rozwikłać łatwo.
Z głębi komuny, bardzo popularne ówcześnie:
„5 Zasad Człowieka Inteligentnego”.
Po pierwsze – nie myśl.
Po drugie – jak już pomyślałeś, to nie mów.
Po trzecie – jeżeli powiedziałeś, nie pisz!
Po czwarte – jak już napisałeś, to nie podpisuj!
Po piąte – a jeśli podpisałeś, to się niczemu nie dziw…
Sposób odczytania - przez umyślnego - pisma od chana do kozaków też się wpisuje w powyższe.
Poza tym, moim zdaniem, ona wybrała cierpliwe przeczekanie. Za 3 lata będzie połowa drugiej kadencji, Duduś będzie już mościł sobie jakąś funkcję w NATO / ONZ. Jareczka rozboli kolano na dobre, a Matełuszek się wypstryka.
Chyba pomylilismy panią premier Szydło z kimś innym - suwerennym, niezależnym, samodzielnym politykiem....
Może wynikało to z tego, że z jej ust padały słowa (miód na duszę Polaka), które nie padały z ust PJK. Ale to może podzial ról (w mówieniu) był/jest tylko...
Np. tutaj jest ona przedstawiana jako trve ulubienica twardego, bezkompromisowego elektoratu. A przecież (pomijam już jej działalność polityczną przed PiS) w wyborach 2015 r. PiS wystawił ją właśnie jako strawną dla umiarkowanego miękkiego elektoratu przy schowaniu Kaczyńskiego i zwłaszcza Macierewicza.
Nie mam też wątpliwości, że moja - odmienna od powszechnie tu przyjmowanej - ocena Szydło (niekoniecznie gorsza, inna!) znowu spotka się ze skrajnie emocjonalnym atakiem. A może nie?
Nie wiemy wiele w temacie ważności plam, prócz tego, co zabyczymy cieniem wydarzeń na ścianach naszych jaskiń (np. forym EC).