Z dedykacją miłośnikom kaznodziei Szustaka
https://niezalezna.pl/238864-poszedl-na-kler-w-habicie-jakie-byly-reakcje-wideo
Nie dość że poszedł na "Kler", to przyznał że oglądał wszystkie poprzednie dzieła Smarzowskiego, a cały "Kler" mu się podobał wyjąwszy zakończenie.
Nie dość że poszedł na "Kler", to przyznał że oglądał wszystkie poprzednie dzieła Smarzowskiego, a cały "Kler" mu się podobał wyjąwszy zakończenie.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
jego życie nie warunkuje mojej wiary
były recenzje w innych wontkach
polecam konferencję o modlitwie Szustaka 45 min mocnego i Bożego słowa
były kolacyjki u celników kiedyś i nawet jakieś ladacznice tam przychodziły, sojusz aparatu uścisku i rozrywki
każdy jest powołany, nawet Szustak
Dostrzegam przepaść między tym co robił Jezus i chodzeniem do kina na guano inspirowane przez kusego. Ladacznice i celnicy szukali u Jezusa pocieszenia a nie biernego widza.
Od Jezusa mamy nakaz nie gorszyć siebie i innych. Oglądanie produktów Smarzowskiego jest tą pierwszą kategorią, a publiczne chodzenie w habicie na projekcję - drugą.
Ewangelia św. Mateusza 5:29-30:
„Jeśli tedy prawe oko twoje gorszy cię, wyłup je i odrzuć od siebie, albowiem będzie pożyteczniej dla ciebie, że zginie jeden z członków twoich, niż żeby całe ciało twoje miało pójść do piekła. A jeśli prawa ręka twoja cię gorszy, odetnij ją i odrzuć od siebie, albowiem będzie pożyteczniej dla ciebie, że zginie jeden z członków twoich, niż żeby miało całe ciało twoje znaleźć się w piekle”
Bo (chyba wczoraj) pobito (z okrzykami: ty pedale itp) w Chełmie Śląskim księdza Tomasza Jochimka, "tradsa" z Włoch, przyjeżdzą co jakiś czas do rodzinnego domu.
Noale on tardycyjnie chodzi ubrany (pimine włoski krój sutanny)- nawet w kapelusz! (nie biret, ale tem włoski księżowski kapelusz)
==
Nieprzekonuje mnie takie POKAZANIE się na seansie takiego filmu.
Bo taki święty Paweł chodził do pogańskich świątyń, ale jednocześnie wołał do tamwierzących: dobrze że wierzycie, ale jest ktoś większy, prawdziwszy, jedyny.....
No to pokazujmy go na rekolekcjach!
Szustak zachowuje się jak celebryta.
Jezus nie płacił ladacznicom i nie dawał łapówek celnikom.
Edit - chyba tak, ale dla ścisłości - na stronie PCh piszą że to była napaść słowna (na razie).
poznałem osobiście,
zaprosxon do niego do Włoch,
przesympatyczny....
Pójście \w habicie na premierę może być równie dobrze odbierane jako pewien akt odwagi.
Zastanawiam się, czy przy obecnej sytuacji w Polsce, nie jest tak, że jeśli ktokolwiek chciałby być brany przez drugą stronę na poważnie w dyskusjach o filmie, nie jest zmuszony się jednak na niego wybrać. Niestety to tamta strona jest silniejsza w przekazie i narzuca reguły gry.
miejmy nadzieje, ze to tylko pierwszy etap, i kiedys ci ludzie (zrazeni do Kosciola najczesciej przez medialny rynsztok) zrobia krok dalej, niemniej poki co, katolicyzmem nie mozna tego nazwac...
prosze nie udawac, ze kolega nie wie na jakim swiecie zyje
przeniosłem stąd post