Tylko nie mów nikomu Sekielskiego - obejrzałem
Wymęczyłem gniota bo po 1 h naprawdę miałem straszną ochotę to gówno wyłączyć.
Pomijajac o czym jest film i ile jest w nim prawdy.
Jest jedna wyjątkowo niegodziwa rzecz.
Co ten film stara się przekazać, to to, że Święty Jan Paweł II przymykał oko i brał udział w tuszowaniu pedofili. Że też jest za to odpowiedzialny, nie podejmował walki. Wcale nie jest taki Święty.
Niech się walą na ryj.
Z grubsza szkoda czasu. Poświęciłem się, żeby zobaczyć co nasz wróg upichcił. Czas wypuszczenia dobrze dobrany.
Pomijajac o czym jest film i ile jest w nim prawdy.
Jest jedna wyjątkowo niegodziwa rzecz.
Co ten film stara się przekazać, to to, że Święty Jan Paweł II przymykał oko i brał udział w tuszowaniu pedofili. Że też jest za to odpowiedzialny, nie podejmował walki. Wcale nie jest taki Święty.
Niech się walą na ryj.
Z grubsza szkoda czasu. Poświęciłem się, żeby zobaczyć co nasz wróg upichcił. Czas wypuszczenia dobrze dobrany.
Otagowano:
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Kościół to przeżyje. Prawda go oczyści. Pedofili trzeba wyeliminować z kapłaństwa, przynajmniej z posługi. Biskupów i wpływowych funkcyjnych tuszujących sprawy zdegradować i odsunąć od funkcji.Sprawdzić czy sami nie z lawendowej mafii. Nabór do seminariów słaby, ale trzeba zaostrzyć selekcję i eliminować tych ze skłonnościami homoseksualnymi i innymi dewiacjami. Lustrację księży przyzwoicie przeprowadzić i wyniki ujawnić. Teraz to już głównie praca historyków ale trzeba ją wykonać. Z drugiej strony ewangelizować i zwyczajnie informować o Kościele. Święci, błogosławieni, w tym męczennicy i cuda świadczą o nim do dziś. Ta historia, historia Zbawienia trwa też na naszych oczach. Trzeba zdejmować z nich zasłony.
Uderzyło mnie, że ksiądz Cybula, którego pedofilia podobno nie ulegała żadnej kwestii, zmarł dzień po nagraniu konfrontacji (czy też próby konfrontacji) z jego ofiarą, tak podali wczoraj RAZ i Janecki.
Druga kwestia: Wałęsa - agent SB, jego kapelan - pedofil i agent SB, Gocłowski - mafiozo od Stella Maris, Jankowski - pedofil i agent SB...nad tym ci wszyscy ubole śledzący ich, szantażujący, zbierający materiały, może nawet "podsuwający" im ich ofiary czy jakoś tam ułatwiający to wszystko... tak powstawała "wolna Polska"...
natomiast dyskusja (i w wątku obok)całkiem sporo rozjaśnia....
gdzie jesteśmy, gdzie są biskupi...
(bo wroga w zasadzie znamy)
Ale to mnie ciekawi
https://plock.gosc.pl/doc/5569670.Biskup-plocki-idzie-na-pol-roku-do-kamedulow
Czy to w związku z?
Za co - za walkę czy tuszowanie?
Czy to takie same zdarzenie jak rezygnacja BXVI tylko na mikro skale diecezjalną?
(Ur. w Szopienicach w 1951 r., w 1959 włączone w Katowice; chodził do LO w Katowicach i tu ukończył seminarium duchown w 1976, wikarym (na pierwszej parafii) byl w Rudzie Śląskiej, a potem poszedł w karierę urzędniczą: prefekt seminarium, sekretarz nuncjusza papieskiego, sekretarz KEP, od 1996 roku bp pomocniczy katowicki
ale najlepszy jest Hołownia - skrytykował bardzo ostro i sarkastycznie (usunął swój wpis na FB potem!)
a to dlatego, że
"Decyzja dobrowolna? Raczej nie. Krąży bowiem list księży z Płocka z trudnymi pytaniami do bp. P. Libery. Poza tym, biskup jako sekretarz nuncjusza J. Kowalczyka, a później #KEP brał udział w tuszowaniu afery #Paetz i tłamszeniu lustracji"
Kazania coraz lepsze. Postawa społeczna ok. Broni słabych. Pedofili rozlicza. Zastarszyc się nie daje. Ani krzykiem ani kasą
To już chyba trudno jaśniej określić o kogo chodziło.
"Przez ostatnie dwa lata liczba patronów Tomasza i Marka Sekielskich na Patronite spadła o połowę, a miesięczne wsparcie zmalało o 56 procent, czyli o 29,8 tys. zł - wynika z analizy Wirtualnemedia.pl. Spory w tym udział mają niespełnione obietnice dotyczące kolejnych filmów: o SKOK-ach i Janie Pawle II. Dat ich premier Sekielscy nie podają ani mediom, ani patronom."
Czytaj więcej na: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/tomasz-sekielski-film-skok-jan-pawel-ii-zbiorka-patronite-spadki
Te patronaty i zrzutki bardzo proszą się o stosowną i srogą regulację.
Mówisz, masz:
https://www.money.pl/podatki/prezydent-zdecydowal-ws-podatku-od-zrzutek-jest-podpis-andrzeja-dudy-6889818838653504a.html
Poczułem się jak na jakimś koncercie życzeń.
Część tematu ogarnięta, oby tak dalej.
Czytają nas!