Może to jest tak, że oni wiedzą, że i tak zostanie to przegłosiowane i wybierają najmniejsze zło? Co w takim razie z zabezpieczeniem konstytucyjnym? Przecież Duda skieruje ustawę do TK?
@trep powiedział(a):
Może to jest tak, że oni wiedzą, że i tak zostanie to przegłosiowane i wybierają najmniejsze zło? Co w takim razie z zabezpieczeniem konstytucyjnym? Przecież Duda skieruje ustawę do TK?
Jak wiesz że przegrasz, to możesz być dowolnie pryncypialny.
Tak, nawet vlepiałem listę. A nie, tylko wstrzymujących się. Ale w linku były listy posłów nieobecnych. Z jednej strony rozumiem, wakacje, ale z drugiej... czy to nie są najważniejsze dla nich ustawy w tej kadencji?
@trep powiedział(a):
Tak, nawet vlepiałem listę. A nie, tylko wstrzymujących się. Ale w linku były listy posłów nieobecnych. Z jednej strony rozumiem, wakacje, ale z drugiej... czy to nie są najważniejsze dla nich ustawy w tej kadencji?
Ustawa została wrzucona pod głosowanie chyba 2 dni wcześniej.
Giertych zrobił karierę w adwokaturze jeszcze zanim to było modne (teraz to żaden problem, wystarczy szczęście i bystrość, ale dostęp do zawodu od kilkunastu lat jest otwarty). A nie miał adwokata w rodzinie, jego rodzina wtedy też nie była modna.
Smoktunowicz (adwokat, kiedyś senator z okolic Piskorskiego, od kilku lat umiarkowany PiS, tak w stylu Dudy, ale już bez czynnego udziału w polityce) kiedyś na twitterze podzielił się taką myślą: jeśli faktycznie Giertych zostanie posłem z KO, to będzie musiał wybrać [edit: w sprawie aborcji] - być wiernym Opus Dei, które zapewniło mu karierę adwokacką, czy być zdyscyplinowanym posłem KO.
Nie wiemy czy Smoktunowicz napisał prawdę, ale widzimy, że Giertych w sprawie aborcji kluczy - już dwa razy nie było go na głosowaniu (czy też "nie było" = wyjął kartę). Więc jakiś problem jest. Jeśli napisał - OD może mieć na niego dobre haki, a on (co już wiemy skądinąd) może mieć niezłe haki na Tuska. Jest ciekawie1.
Z punktu widzenia KO, jeśli pominiemy wymienione haki, nie widzę żadnego sensu w "ustawkach" z Giertychem. Co by to miało i komu pokazać? Że jak nazywasz się Giertych, to możesz nie słuchać Tuska, serio?
Komentarz
A co ma europoseł do wstrzymania się od głosu?
To, że jak było głosowanie, to jeszcze był posłem na sejm, a teraz już jest europosłem.
szypko to idzie
A ten Fogielman, to że tak się po koreańsku zapytam - Kim Un jest?
podobnie jak Morawiecki od zawsze jest zwolennikiem kompromisu aborcyjnego.
Słynny "Młody" z memów z Manitou za komputerem.
Jak wiesz że przegrasz, to możesz być dowolnie pryncypialny.
Z drugiej strony skoro już i tak wiesz, że przegrasz głosiowanie to możesz zagłosiować zgodnie z sumieniem, gdyż czemu nie?
No i tak właśnie ten pan postąpił.
Przy założeniu, że to nie ustawka, jakiś akt odwagi to był.
Przy okazji - iloma głosiami ustawa została odrzucona?
Z pamięci - dwoma albo trzema. Przy czym najwięcej nieobecnych było z PiS.
Ustawa została wrzucona pod głosowanie chyba 2 dni wcześniej.
215:218
Tusk będzie odgrzewał ten temat regularnie, ale tak żeby go nie zmienić, bujanie emocjami i grilowanie PSL.
@trep
Giertych zrobił karierę w adwokaturze jeszcze zanim to było modne (teraz to żaden problem, wystarczy szczęście i bystrość, ale dostęp do zawodu od kilkunastu lat jest otwarty). A nie miał adwokata w rodzinie, jego rodzina wtedy też nie była modna.
Smoktunowicz (adwokat, kiedyś senator z okolic Piskorskiego, od kilku lat umiarkowany PiS, tak w stylu Dudy, ale już bez czynnego udziału w polityce) kiedyś na twitterze podzielił się taką myślą: jeśli faktycznie Giertych zostanie posłem z KO, to będzie musiał wybrać [edit: w sprawie aborcji] - być wiernym Opus Dei, które zapewniło mu karierę adwokacką, czy być zdyscyplinowanym posłem KO.
Nie wiemy czy Smoktunowicz napisał prawdę, ale widzimy, że Giertych w sprawie aborcji kluczy - już dwa razy nie było go na głosowaniu (czy też "nie było" = wyjął kartę). Więc jakiś problem jest. Jeśli napisał - OD może mieć na niego dobre haki, a on (co już wiemy skądinąd) może mieć niezłe haki na Tuska. Jest ciekawie1.
Z punktu widzenia KO, jeśli pominiemy wymienione haki, nie widzę żadnego sensu w "ustawkach" z Giertychem. Co by to miało i komu pokazać? Że jak nazywasz się Giertych, to możesz nie słuchać Tuska, serio?
Takie sondaże mówią tylko o tym, która strona się o nich wcześniej dowiedziała i miała więcej energii w rozpowszechnianiu informacyj o nich.
W głosiowaniach internetowych Turcy mają najlepszych zawodników na każdej pozycji w siatkarskiej Lidze Mistrzów.
Wyjątkowa kreatura ten rysownik.
Jak wszyscy w Gazie.
Tusk się wściekł! Jednego posunął ze stanowiska a Giertychowi nic nie zrobił, hehe.
Przejęzyczywszy sie mimowolnie prawdę rysownik napisał, gdyż ZiS;
Przed wyborami deklarowali iż zapewnią: Prawa Kobiet
Po wyborach zapewniają: Prawa K.......
À propos, what is a woman?