Skip to content

Aborcja

13»

Komentarz

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    Taka tradycja, natomiast nie mam konta, więc nie widzę

No przecie przekleiłem co istotne, tak?

• @los powiedział(a):
    A to wiemy, za stan wojenny odpowiedział Adam Słomka a za morderstwo Pyjasa Bronisław Wildstein.

Tak a'propos Losie, czy Adam Słomka na czele swojego legionu dotarł już pod mury Kremla? Dla kolegi historyka pytam

• Naj owsze koleje losu pana Adama Słomki nie są mi niestety znane. Może i leży pod tym murem kremlowskim między Susłowem a Żdanowem, kto go tam wie.

• edytowano 23 April

4 osoby w całym kraju zatrzymano. Czyli policja jak chce to potrafi, Owsiak, aborcja - powoli się klarują tematy "skuteczne".

• Szkocja: W 2024 roku pozbawiono życia prawie 19 tysięcy nienarodzonych dzieci. Jest to o 15% więcej, niż w roku 2023. Z tego aż 41% to "aborcje powtórne".

https://stronazycia.pl/szkocja-19-tysiecy-zabitych/

• "Anglia i Walia osiągnęły nowy rekord.

3 na 10 ciąż kończy się morderstwem nienarodzonego dziecka"

• "Powstała analiza dużego badania przeprowadzonego w Kanadzie, obejmującego ponad 1,2 miliona przypadków ciąż.

👉Wyniki są jednoznaczne: kobiety, które doświadczyły aborcji, ponad dwukrotnie częściej trafiają do szpitala z powodu problemów psychiatrycznych niż te, które urodziły dziecko.

więcej: https://pro-life.pl/nowe-badanie-aborcja-podwaja-ryzyko-hospitalizacji-psychiatrycznej/ "

• Correlation isn't causation. Przyczynowość może być w obie strony.

• edytowano 1 September

Nasi chłopcy tam są:

https://en.wikipedia.org/wiki/Tadeusz_Pacholczyk

Father Tadeusz Pacholczyk, a senior ethicist at the National Catholic Bioethics Center, called past U.S.-backed family planning programs “pro-abortion and anti-family imperialism,” arguing that foreign governments should independently handle such initiatives without U.S. involvement.

A tu jego poglądy nt. wspomaganego samobójstwa:

Sprzeciw wobec wspomaganego przez lekarza samobójstwa
    7 października 2012 roku Pacholczyk opublikował artykuł w „ Wall Street Journal” zatytułowany „Please Step Back From the Assisted-Suicide Ledge” [ 20 ] , w którym zauważa: „Jeśli wspomagane samobójstwo rzeczywiście stanowi dobry wybór, musimy zadać sobie pytanie: dlaczego tylko lekarze mieliby w nim uczestniczyć?”. Kontynuuje retoryczne pytanie, dodając: „Dlaczego lekarze mieliby mieć monopol na podważanie zaufania publicznego? Policja i ratownicy też mogliby pomóc”.

Wikipedyjny fragment bio o. Pacholczyka nt. transów jest (bynajmniej dla mnie) bardzo niejasny, więc sprawdziłem gdzie indziej i posiada normalne poglądy.

Zamiast tranzycji, proponuje autentyczne wsparcie: psychoterapię, cierpliwość i promowanie pozytywnego obrazu kobiecości/męskości. Powołuje się na ostrożniejsze podejścia w Europie (ograniczenie tranzycji do badań klinicznych). Uważa, że medycyna powinna być sztuką uzdrawiania, a nie "mutilacji" zdrowego ciała.

A dowiedziałem się o nim z artykułu opisującego jak to chiński ambasador przy ONZ skrytykował USA za wycofanie środków z tej agencji, co rzekomo miała zajmować się uzdrawianiem a zajmowała się promowaniem morderstw. O. Pacholczyk nazwał politykę poprzedniej administracji US: antilife and antifamily imerialism"..

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.