Wszechmogący i wieczny Boże! któryś dla zasług przebłogosławionego Rocha, wyznawcy Twego nieraz od Twych wiernych morową zarazę łaskawie oddalić raczył! daj ludowi Twemu o oddalenie takowegoż powietrza, do Twojej się dobroci uciekającemu, aby, za przyczyną tegoż chwalebnego wyznawcy Twego, od tej zarazy i od wszelkiego zatrwożenia wolnym zostawał. -Przez Pana naszego, Jezusa Chrystusa, który z Tobą żyje i króluje, Bóg na wieki wieków. Amen.+++
Michał5 napisal(a): Wszechmogący i wieczny Boże! któryś dla zasług przebłogosławionego Rocha, wyznawcy Twego nieraz od Twych wiernych morową zarazę łaskawie oddalić raczył! daj ludowi Twemu o oddalenie takowegoż powietrza, do Twojej się dobroci uciekającemu, aby, za przyczyną tegoż chwalebnego wyznawcy Twego, od tej zarazy i od wszelkiego zatrwożenia wolnym zostawał. -Przez Pana naszego, Jezusa Chrystusa, który z Tobą żyje i króluje, Bóg na wieki wieków. Amen.+++
w chojeńskich mediach piszą, a jutro pewnie w szczecińskich, o kobiecie spec-odwiezionej do szpitala zakaźnego w Szczecinie z podejrzeniem koronnego wirusa
to jest moja ciocia, Danuta (była żona śp. mojego ojca chrzestnego)
wieść niczym błyskawica rozeszła się po osiedlu, a potem po soszjalmediach...
Komentarz
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
*
w chojeńskich mediach piszą, a jutro pewnie w szczecińskich,
o kobiecie spec-odwiezionej do szpitala zakaźnego w Szczecinie z podejrzeniem koronnego wirusa
to jest moja ciocia, Danuta (była żona śp. mojego ojca chrzestnego)
wieść niczym błyskawica rozeszła się po osiedlu, a potem po soszjalmediach...
+
👣
🐾
🐾
ale cała rodzina objęta kwarantanną
czyli moja rodzina...
a tak wydawało się to wszystko dalekie, takie z... telewizji...
+++
*