Że Warszawka, podpisano. Że Stare Miasto, widać z rodzaju zabudowy. Że Rynek, wynika z układu architektonicznego. Że nie Nowego Miasta - bo tamten nie jest kwadratowy. Tylko gdzie do ... nędzy się podziały kramy, ogródki piwne, barierki i inne urozmaicenia zasłaniające tą piękną mozaikę z bruku? To jakaś makieta jest?
To jest jakieś wytłumaczenie, z jednym problemem. Oświetlenie nocne zabytków jest takie, żeby dobrze wyglądały z dolu, czyli idzie reflektor z gruntu na ścianę. No i wyżej. W takiej sytuacji dron robi pod światło.
Tak czy inaczej, sam fakt, ze zdjęcie miałoby być zrobione w nocy, a wygląda jak w dzień świadczy o skali obróbki. Z ładnym efektem końcowym, przyznaję.
krzychol66 napisal(a): Że Warszawka, podpisano. Że Stare Miasto, widać z rodzaju zabudowy. Że Rynek, wynika z układu architektonicznego. Że nie Nowego Miasta - bo tamten nie jest kwadratowy. Tylko gdzie do ... nędzy się podziały kramy, ogródki piwne, barierki i inne urozmaicenia zasłaniające tą piękną mozaikę z bruku? To jakaś makieta jest?
krzychol66 napisal(a): Że Warszawka, podpisano. Że Stare Miasto, widać z rodzaju zabudowy. Że Rynek, wynika z układu architektonicznego. Że nie Nowego Miasta - bo tamten nie jest kwadratowy. Tylko gdzie do ... nędzy się podziały kramy, ogródki piwne, barierki i inne urozmaicenia zasłaniające tą piękną mozaikę z bruku? To jakaś makieta jest?
To jest fota zrobiona wczoraj wieczorem - z tego co przeczytalam.
rozum.von.keikobad napisal(a): To jest jakieś wytłumaczenie, z jednym problemem. Oświetlenie nocne zabytków jest takie, żeby dobrze wyglądały z dolu, czyli idzie reflektor z gruntu na ścianę. No i wyżej. W takiej sytuacji dron robi pod światło.
Tak czy inaczej, sam fakt, ze zdjęcie miałoby być zrobione w nocy, a wygląda jak w dzień świadczy o skali obróbki. Z ładnym efektem końcowym, przyznaję.
Pochmurne niebo (stąd rozproszone światło) + dłuższy czas naświetlania, choć niekoniecznie, wystarczy b. Jasne szkło + rozjaśnienie fotki wef foto szopie (stąd efekt winietowania) . Moim zdaniem pora wieczorowa lub poranna szarufka.
Żeby nie zakładać nowego wątku podbiłem stary wątek Mani (chyba nie masz nic przeciwko?).
Czy macie pomysł co to może być i do czego służyć? Dla utrudnienia przerobiłem foto na szkic ołówkowy i mam nadzieje, że gugiel nie znajdzie. A jak znajdzie to trudno. Do czego to służy gugiel i tak Wam definitywnie nie odpowie.
rozum.von.keikobad napisal(a): To jest jakieś wytłumaczenie, z jednym problemem. Oświetlenie nocne zabytków jest takie, żeby dobrze wyglądały z dolu, czyli idzie reflektor z gruntu na ścianę. No i wyżej. W takiej sytuacji dron robi pod światło.
Podpowiedź: Przedmiot ten pochodzi z Europy z drugiego lub trzeciego wieku AD. Jest małych rozmiarów - od 4 do 11 cm. Nie licząc obecnych imitacji jest ich tylko ok. 100 na świecie (przeważnie w muzeach). Odpowiedź jutro.
Mordechlaj_Mashke napisal(a): Podpowiedź: Przedmiot ten pochodzi z Europy z drugiego lub trzeciego wieku AD. Jest małych rozmiarów - od 4 do 11 cm. Nie licząc obecnych imitacji jest ich tylko ok. 100 na świecie (przeważnie w muzeach). Odpowiedź jutro.
Komentarz
Zostawiam dla nie Warszawiakow.
👣
🐾
🐾
przeczytali w prawym, dolnym rogu fotki )
Tylko gdzie do ... nędzy się podziały kramy, ogródki piwne, barierki i inne urozmaicenia zasłaniające tą piękną mozaikę z bruku? To jakaś makieta jest?
Takoż budynki?
Czy macie pomysł co to może być i do czego służyć?
Dla utrudnienia przerobiłem foto na szkic ołówkowy i mam nadzieje, że gugiel nie znajdzie. A jak znajdzie to trudno. Do czego to służy gugiel i tak Wam definitywnie nie odpowie.
👣
🐾
🐾
Mąż ma coś podobnego do odkręcania śrub.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
służy do badania, która mutacja
Przedmiot ten pochodzi z Europy z drugiego lub trzeciego wieku AD. Jest małych rozmiarów - od 4 do 11 cm. Nie licząc obecnych imitacji jest ich tylko ok. 100 na świecie (przeważnie w muzeach).
Odpowiedź jutro.
👣
🐾
🐾
Mam gdzieś w domu cuś w tym rodzaju, tylko płaskiego (z dwoma otworami) do wiązania pod szyją apaszki.