Cyrylica napisal(a): Nie ma już takich artystów i takich utworów.
Nie ma... _
Właśnie trwa festiwal opolski. Nie jestem targetem, ale pada... Oglądamy z małą żonką i... taka myśl: współczesne wykonania starych utworów brzmią wciąż "teraźniejszo", a nowe sprzed kilku, kilkunastu lat są już nie do słuchania.
Festiwal leci w tle, oglądam z doskoku, ale nie ma w nim nic porywającego. Nic zachwycającego. Nic na miarę Demarczyk. Nawet nic na miarę choćby Kory. Naród rozwija się futbolowo - dzieciaki ćwiczą piłkę kopaną na boiskach, w każdej gminie, ale muzycznie się cofa. W mojej szkole gminnej, w moim kościele nie ma chórów :-( A 30 lat temu chóry tu były.
@Mania Racja Jeszcze boleję nad Matryniukowaniem plastycznym przy niemałym udziale kościoła. A kiedyś kościół był w stanie o swoich np art deco. Gdzież Zabrze z kościołem św. Józefa czy Racibórz z NSPJ, albo Branice..
Komentarz
(Nagrobek bez krzyża/krucyfiksu)
_
Właśnie trwa festiwal opolski. Nie jestem targetem, ale pada... Oglądamy z małą żonką i... taka myśl: współczesne wykonania starych utworów brzmią wciąż "teraźniejszo", a nowe sprzed kilku, kilkunastu lat są już nie do słuchania.
Naród rozwija się futbolowo - dzieciaki ćwiczą piłkę kopaną na boiskach, w każdej gminie, ale muzycznie się cofa. W mojej szkole gminnej, w moim kościele nie ma chórów :-( A 30 lat temu chóry tu były.
Racja
Jeszcze boleję nad Matryniukowaniem plastycznym przy niemałym udziale kościoła.
A kiedyś kościół był w stanie o swoich np art deco.
Gdzież Zabrze z kościołem św. Józefa czy Racibórz z NSPJ, albo Branice..
Prawdę powiedziawszy, nie rozumiem, dlaczego i po co taka wielga płyta.
Skoro pod nią tylko urna.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia