Ciekawe wspomnienia o Ewie Koniecznego, Długosza, Święcickiego, archiwalne filmy z Piwnicy pod Baranami i z występów Ewy. Prawie godzina, ale warto obejrzeć i posłuchać. Spotykałam Ewę z Piotrem Skrzyneckim w Łebie, na wakacjach, byłam nastolatką. Był to czas gdy za celebrytami nie łazili paparazzi i mało kto zwracał na nich uwagę. Za którymś razem powiedziałam jej dzień dobry; odpowiedziała z uśmiechem. Wyglądała jak szara myszka, nie miała nic z gwiazdy, wydała mi się piękna.
Kobita absolutnie bez kompromisów, od zawsze. Jak nie mogło być tak jak chciała - to nie było w ogóle. Co zapewne częściowo tłumaczy jej odcięcie się od świata na ostatnie dekady życia.
Komentarz
+++
+++
To była Dama.
Słuchana nie tylko w eNeRDe
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Ewa znaczyła dla mnie coś więcej
Spotykałam Ewę z Piotrem Skrzyneckim w Łebie, na wakacjach, byłam nastolatką. Był to czas gdy za celebrytami nie łazili paparazzi i mało kto zwracał na nich uwagę. Za którymś razem powiedziałam jej dzień dobry; odpowiedziała z uśmiechem. Wyglądała jak szara myszka, nie miała nic z gwiazdy, wydała mi się piękna.
Potem zaczelam szukac kto spiewal
+