No to postąpimy zgodnie z tradycyjnym inkwizytorskim rytuałem: kolego zgrzyt, czy odwołuje kolega herezję, że św. Jan Paweł II nie jest świętym Kościoła Powszechnego?
Czytałam ten wywiad, jak i czytam Do Rzeczy. Stąd moje zdziwienie, że można wyinterpretować go tak, jak to czyni autor wywłątka. Wywiad to podanie publice takich sformułowań, które są do pojęcia dla ogółu a nie wykład w akademii teologicznej. Nie rozumiem "zapobiegliwości" krytykantów w szukaniu dziur w całym. Cóż, kwestia nastawienia a może i chętka pokazania jaki to ja jestem mądry. Więcej pokory, mniej pyszałkowatości! To zdrowsze i nie prowadzi na krzywe drogi domniemań, że to, że sio. Niewiele już mamy odważnych postaci naszego polskiego Kościoła, więc jeśli jeszcze jakieś ocalały, szanujmy je i nie czepiajmy się za wszelką cenę raz tej, raz owej sutanny.. Różnymi drogami chcą wepchnąć się do naszej owczarni różne dziwne owce. Czarne też. Uważajmy więc!
Komentarz
To co, proszę koleżeństwa - ciach?
Różnymi drogami chcą wepchnąć się do naszej owczarni różne dziwne owce. Czarne też. Uważajmy więc!
Ale zdajecie sobie sprawe, że nie obronicie św. JPII przed zgrzytami i sekielskimi tą metodą?
Skoro polscy Pasterze wiedza, ze to sam JPII jest celem ataku, czemu zaslaniaja sie nim jak tarczą, tym samym wystawiajac jego postac na uderzenia?
A jak miał jeden z użytkowników FF w stopce:
"Zachowaj porządek a porządek zachowa Ciebie"