Błogosławionych Świąt (oktawa!) Bożego Narodzenia!
powyżej moje zdjęcie ze stołu z wieczerzy wigilii Bożego Narodzenia! z nowym obrusem na tę okazję, (talerze z ikei niby ręczne z niby haftowanym wzorem, na stole przy każdym talerzu leżała szyszka z... kalwarii piekarskiej; barszcz czerwony z ukiszonych przez małą żonkę buraków) nieustawiane, niepozowane (np. dopiero patrząc na zdjęcie zauważyłem, że jedna ryba jest na odwrót, talerz z solą nie pasuje itp widać krzyż na stole
dziś cały dzień przespałem, przed Wigilią spałem po 4 godziny, bo porządki i salonik Ruchu (po 11,5 godziny)... stąd tak późno życzenia
To ja jeszcze załączam nostalogiczno-nepotycznie link do artykułu o Bożym Narodzeniu na Kresach, jaki ukazał się właśnie na portalu redagowanym przez naszego byłego kolegę z FF:
Komentarz
Niech Wam nowonarodzony Chrystus błogosławi!
👣
🐾
🐾
+
Wszelkich łask !
+
Odwagi!
Niech dobrzy Aniołowie czuwają nad nami - a my im podziękujemy dobrymi uczynkami.
👣
🐾
🐾
Radości z otoczki i z jądra tych świąt!
👣
🐾
🐾
powyżej moje zdjęcie ze stołu z wieczerzy wigilii Bożego Narodzenia! z nowym obrusem na tę okazję, (talerze z ikei niby ręczne z niby haftowanym wzorem, na stole przy każdym talerzu leżała szyszka z... kalwarii piekarskiej; barszcz czerwony z ukiszonych przez małą żonkę buraków)
nieustawiane, niepozowane (np. dopiero patrząc na zdjęcie zauważyłem, że jedna ryba jest na odwrót, talerz z solą nie pasuje itp
widać krzyż na stole
dziś cały dzień przespałem, przed Wigilią spałem po 4 godziny, bo porządki i salonik Ruchu (po 11,5 godziny)... stąd tak późno życzenia
https://kresy24.pl/teresa-zachara-jak-wygladalo-boze-narodzenie-na-kresach/
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia