Z cyklu: postępy ekooszołomstwa w Polsce
Co jakiś czas zdarzają się sprawy dość spektakularne; nie wiem, czy ta jest taka, natomiast zastanawia mnie, na jakim etapie zmiękczenia jest policja, że pozwala na coś takiego...
Dla wyjaśnienia: wrocławska Ekostraż publikuje u siebie na fcb filmową relację z odławiania... jenota w mieszkaniu zmarłego mężczyzny.
Problem w tym, że owo polowanie odbywa się wokół zwłok tegoż człowieka, spoczywających na kanapie, a "ratownicy zwierzątek" sobie chycają wokół niego, potykając się o jego nogi. Po licznych głosach krytycznych fundacja decyduje się "ocenzurować" film, naburmuszona i nadąsana.
A ja się zastanawiam nad jednym. Otóż zdarzył się przypadek niewyjaśnionej, na razie, śmierci. Leżą zwłoki, jest miejsce, być może, przestępstwa? trzeba to zbadać, w każdym razie. I po tym miejscu pląsają sobie jakoweś gostki z fundacji prozwierzęcej, kręcą filmy, potem je publikują, ozdabiając numerem swojego konta bankowego. Wszystko sponad ciała zmarłego. Jakie, yyyy, procedury pozwalają na coś takiego??
Dla twitterowiczów, voila:
https://twitter.com/CzarnaListaPro/status/1349458187355885570
Dla wyjaśnienia: wrocławska Ekostraż publikuje u siebie na fcb filmową relację z odławiania... jenota w mieszkaniu zmarłego mężczyzny.
Problem w tym, że owo polowanie odbywa się wokół zwłok tegoż człowieka, spoczywających na kanapie, a "ratownicy zwierzątek" sobie chycają wokół niego, potykając się o jego nogi. Po licznych głosach krytycznych fundacja decyduje się "ocenzurować" film, naburmuszona i nadąsana.
A ja się zastanawiam nad jednym. Otóż zdarzył się przypadek niewyjaśnionej, na razie, śmierci. Leżą zwłoki, jest miejsce, być może, przestępstwa? trzeba to zbadać, w każdym razie. I po tym miejscu pląsają sobie jakoweś gostki z fundacji prozwierzęcej, kręcą filmy, potem je publikują, ozdabiając numerem swojego konta bankowego. Wszystko sponad ciała zmarłego. Jakie, yyyy, procedury pozwalają na coś takiego??
Dla twitterowiczów, voila:
https://twitter.com/CzarnaListaPro/status/1349458187355885570
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Co tym ludziom w łbach siedzi.
:P
Natomiast jeśli coś takiego to psychiatryk jest.
Taki psi inwalida to aberracja no ale pani pewnie rozpływa się nad swoją dobrocią.
A w ogóle zapoznajcie się też z tym, internetowe filmy obdarowaniu zwierzaków to również ściema.
https://twitter.com/CzarnaListaPro/status/1475227493279932427
W skrócie, rozszalali członkowie organizacji ochrony zwierzątek wleźli chłopu na podwórko i przywalili mu z tasera. Reakcja policji? Zerowa. Jak zawsze. Ten NGOs jest znany w okolicy, słyną z bandyckich akcji. Niestety wszystko zdaje się wskazywać na fakt że są pod silną kryszą silnych ludzi naszej strony. Przykre, taki kalizm w wykonaniu Dobrej Zmiany.
Onuce zyskują kolejny argument na hasło "pis-po jedno zło".
A jeśli ktoś myśli że animalizm PiSu zjedna im julki, to jest równie głupi jak one.
Więc mój powyższy wpis należy rozumieć pod hasłem "jeśli to prawda, to..".
Nawet w dużych miastach gdzie elektorat pederasty sięgał niektórych komisjach do 7% widać było tylko negatywną korelację między wynikami Dudy i Biedronia w pierwszej turze. Przy takim kosiniaku który w skali kraju osiągał porównywalny wynik A w niektórych komisjach znacznie niższy rzeczona korelacja jednak była. Wprawdzie na poziomie 03 na 0,7 ale jednak. Gwoli wyjaśnienia ta druga liczba dotyczy poparcia na trzaskowskiego. Jak więc mam odczytać i zinterpretować jeśli sucha liczba zamiast dodatniego 01 lub 02 wskazuje dla Dudy wynik poniżej 0 a dla trzaskowskiego powyżej jedynki? Jeżeli przy biedroniu jakaś pozytywna korelacja występowała to nigdy nie przekraczała błędów dopasowania. Muszę powiedzieć że z różnych powodów podzieliłem komisje pod względem liczby osób głosujących., Niezależnie od tego W jakiej grupie się znalazłem zawsze podkreślam zawsze Biedroń był kandydatem najbardziej negatywnie z skorelowanym z, Dudą. W niektórych przypadkach był pod tym względem lepszy od trzaskowskiego.
Rozumiem że sprawa idiotki - zawodniczki która bez sensu rozładowywała emocje na koniu pozwoliła Ci wywnioskować że uważam że "nigdy nie wolno uderzyć zwierzęcia" - otóż nie, nie uważam tak. Dla jasności, ja z nimi, znaczy zwierzątkami, pracuję, i śmiem twierdzić że zapewne mam w tym temacie nieco większą wiedzę tudzież praktykę niż Ty.
To naprawdę się nie sprowadza do prostej opozycji czarne-białe czy też "można robić co dusza zapragnie" kontra "infantylni rozciumkani idioci co głoszą hasła cukierkowej dobroci".
Dalej: być może tamten chłopek-roztropek to wuj który nawet głodzi i chłodzi swoje zwierzęta - co jednakowoż kompletnie nie uprawnia takich akcji, jakie odstawia ta organizacja.
A mianowicie ona co kilka dni, dosłownie, chwali się rozmaitymi "interwencjami" tego typu - niedawno spryskali gazem szesnastolatkę, stającą w obronie kogoś ze swojej rodziny na własnym podwórku; żeby było śmieszniej, na posesji nawet nie było żadnego zwierzaka, samozwańczy inspektorzy szukali tam psa którego ktoś "odbił" czy tam odzyskał z ich rąk i uznali że tam może być przetrzymywany.
Uprawiają jawną bandyterkę, owszem, ich szef ma założone kilka spraw sądowych... na razie datujących się sprzed 2018 roku, m.in. za zabór kilkudziesięciu zwierząt - ale przy takich nagraniach, przy wrzaskliwych interwencjach dokumentowanych filmami, to jest - przy chwaleniu się łamaniem prawa policja z tego terenu pozostaje przedziwnie bierna.
Tajemnicą poliszynela pozostaje że ktoś z góry - niestety z naszej góry - otacza ich, jako szlachetnych ludzi walczących z oprawcami, swoistą opieką.
Jeszcze raz podkreślę, znęcanie się czy drastyczne zaniedbania powinno się ukrócać, tyle, ze NIE MOŻNA przy tym udawać szeryfów z Pifpaf City i działać takimi metodami. Są procedury, ścieżki postępowania.
Przypomnę nieśmiało że słynna "piątka dla zwierząt" zawierała takie ustępy, które członkom organizacji prozwierzęcych dawały więcej uprawnień niż policji i ABW razem wziętych. w ich konsekwencji rozhisteryzowana emerytowana księgowa, dwudziestolatek z zaburzeniami albo facet z wyrokami za kradzież mogliby wchodzić do mieszkań i na posesje i dokonywać "przeszukań".