@romeck powiedział(a): @Brzost powiedział(a): @romeck powiedział(a): Czy (polski) rosół jest zupą? Moja wnuczka Zosia mówi nawet: "zupa rosołowa" :-) Zupa kurowa.* *Polonus na spotkaniu biznesowym (ok. 25 lat temu, sam miał ok. 65 lat), gdzie nie mógł sobie przypomnieć polskiego słowa na 'rosół'.
@romeck powiedział(a):
@Brzost powiedział(a): @romeck powiedział(a): Czy (polski) rosół jest zupą? Moja wnuczka Zosia mówi nawet: "zupa rosołowa" :-)
@Brzost powiedział(a):
@romeck powiedział(a): Czy (polski) rosół jest zupą?
Moja wnuczka Zosia mówi nawet: "zupa rosołowa" :-)
Zupa kurowa.*
*Polonus na spotkaniu biznesowym (ok. 25 lat temu, sam miał ok. 65 lat), gdzie nie mógł sobie przypomnieć polskiego słowa na 'rosół'.
Znajomy obcokrajowiec uczący się chyba na lekarza w Polsce użył zwrotu "zając badaniowy" zamiast "królik doświadczalny".
@Przemko powiedział(a): @romeck powiedział(a): @Brzost powiedział(a): @romeck powiedział(a): Czy (polski) rosół jest zupą? Moja wnuczka Zosia mówi nawet: "zupa rosołowa" :-) Zupa kurowa.* *Polonus na spotkaniu biznesowym (ok. 25 lat temu, sam miał ok. 65 lat), gdzie nie mógł sobie przypomnieć polskiego słowa na 'rosół'. Znajomy obcokrajowiec uczący się chyba na lekarza w Polsce użył zwrotu "zając badaniowy" zamiast "królik doświadczalny".
@Przemko powiedział(a):
Stryj z GB będąc w Polsce w odwiedzinach poprosił Mamę, żeby upiekła jabłońskiego. Chodziło mu o szarlotkę :-)
to się wiceministrowi z Raci Borza upiekło!
Komentarz
Znajomy obcokrajowiec uczący się chyba na lekarza w Polsce użył zwrotu "zając badaniowy" zamiast "królik doświadczalny".
Stryj z GB będąc w Polsce w odwiedzinach poprosił Mamę, żeby upiekła jabłońskiego.
Chodziło mu o szarlotkę :-)
to się wiceministrowi z Raci Borza upiekło!