nie a propos matematycy H. Steinhausa nie spytam już
czy w Polsce występuje bilet zbiorczy? bo prawie 3o lat temu miało następujące wydarzenie w kraju starej UE znajomy jechał 3 środkami lokomocji należącymi do 4 właściciel (bus-tramwaj-pociąg-bus) na jednym, raz kasowanym bilecie o takiej fanaaberji jak podróż komunikacją miejską na bilet na koncert - mecz - bilet lotniczy (promień 30 km) nie wspominam
W Wawie podobno jest wspólny bilet ZTM-KM. Ale gdy jechałem kiedyś z Dworca Zachodniego do domu (kolej+metro+autobus) okazało się że w pociągu KM bilet z ZTM nie działa. Musiałem czekać na SKM.
Brzost napisal(a): W Wawie podobno jest wspólny bilet ZTM-KM. Ale gdy jechałem kiedyś z Dworca Zachodniego do domu (kolej+metro+autobus) okazało się że w pociągu KM bilet z ZTM nie działa. Musiałem czekać na SKM.
W Kolejach Mazowieckich bilet ZTM działa ale tylko bilet miesięczny lub dłuższy. Tak że wygoda jest, nie powiem, trzeba tylko mieć świadomość że cześć stacji wymaga już miesięcznego na drugą strefę, w tym np. stacja Ząbki która jest bardzo blisko Warszawy, można do niej dojechać miejskim autobusem ZTM pierwszą strefą, ale na kolej już trzeba kupić bilet.
Na Frondzie był wątek jak ten bilet rodził się w bólach, pamiętacie? Ktoś dostał mandat bo nie skasował biletu w pociągu KM, gdyż tam nie ma kasowników ZTM. Należało go skasować na peronie, logiczne.
christoph napisal(a): nie a propos matematycy H. Steinhausa nie spytam już
1.czy w Polsce występuje bilet zbiorczy? bo prawie 3o lat temu miało następujące wydarzenie w kraju starej UE 2. znajomy jechał 3 środkami lokomocji należącymi do 4 właściciel (bus-tramwaj-pociąg-bus) na jednym, raz kasowanym bilecie o takiej fanaaberji jak podróż komunikacją miejską na bilet na koncert - mecz - bilet lotniczy (promień 30 km) nie wspominam
1. tak, w katowickiej ZTM, choć cieniutko:
dla 5 osób (do 90 minut z możliwością przesiadek)
dla jednostek samorządowych (wszelakich) lub organizatorów imprez: 50-100 osób, 100-1.000 osób, 1.000-5.000 osób (1 doba, 2 doby, 3, ....)
2. jest w ZTM bilet miesięczny dla autobus-tramwaj-trolejbus-pociąg(lokalny, Koleje Śląskie)
Jechałem ostatnio taksówką w Poznaniu. Taksówkarz miał też apki ubera i bolta. Mówił, że w weekendy w ogóle nie włącza taksometru, bo z apek jest więcej klientów i są lepsze stawki.
Komentarz
H. Steinhausa nie spytam już
czy w Polsce występuje bilet zbiorczy? bo prawie 3o lat temu miało następujące wydarzenie w kraju starej UE
znajomy jechał 3 środkami lokomocji należącymi do 4 właściciel (bus-tramwaj-pociąg-bus)
na jednym, raz kasowanym bilecie
o takiej fanaaberji jak podróż komunikacją miejską na bilet na koncert - mecz - bilet lotniczy (promień 30 km) nie wspominam
Na Frondzie był wątek jak ten bilet rodził się w bólach, pamiętacie? Ktoś dostał mandat bo nie skasował biletu w pociągu KM, gdyż tam nie ma kasowników ZTM. Należało go skasować na peronie, logiczne.
tak, w katowickiej ZTM, choć cieniutko:
dla 5 osób (do 90 minut z możliwością przesiadek)
dla jednostek samorządowych (wszelakich) lub organizatorów imprez:
50-100 osób, 100-1.000 osób, 1.000-5.000 osób (1 doba, 2 doby, 3, ....)
2.
jest w ZTM bilet miesięczny dla autobus-tramwaj-trolejbus-pociąg(lokalny, Koleje Śląskie)
A jeśli kogoś interesuje backend i dystrybucja danych https://eng.uber.com/uber-big-data-platform/