Skip to content

pegasus

2

Komentarz

• wzorce z podziwianego Izraela?
    btw muzeum Powstania Warszawskiego po wizycie PLK w Yad Vashem
  • edytowano January 2022
    Najlepsze jest to, że są w Polsce ludzi potrafiący stworzyć takiego Pegasusa od strony technicznej. Dosłownie, nikogo nie trzeba kształcić, otwierać nowych kierunków studiów i tak dalej. Są ludzie, którzy mogliby siąść i robić. Tylko jakoś się nie da.

Izrael stworzył specjalne jednostki w IDF (ich "weterani" potem idą do biznesu i robią takie Pegasusy), studia na swoich uczelniach i tak dalej, a my mamy za darmo, sami się wykształcili.
  • loslos
    edytowano January 2022
    polmisiek napisal(a):
    Najlepsze jest to, że są w Polsce ludzi potrafiący stworzyć takiego Pegasusa od strony technicznej. Dosłownie, nikogo nie trzeba kształcić, otwierać nowych kierunków studiów i tak dalej. Są ludzie, którzy mogliby siąść i robić. Tylko jakoś się nie da.
    Da się tylko umysł niewolniczy przeszkadza. Pamiętam historię polskiego systemu szyfrowania 15 lat temu. W skrócie: przyszedł Antoni, znalazł ludzi, zrobili unikalny system kryptograficzny, poczem przyszedł Donek, wyrzucił wszystko do kosza i kupili szwajcarskie badziewie, które zdolny przedszkolak złamie. Acha, rozprowadzającym w sprawie był niejaki Peter Vogel https://pl.wikipedia.org/wiki/Peter_Vogel

• edytowano January 2022
    Zerknijcie tutaj, na pierwszej stronie 3 zespoły z Polski (przed Niemcami, Francuzami i wieloma innymi którzy teoretycznie powinni być mocniejsi): https://ctftime.org/stats/2021

(ranking z konkursów polegających na szukaniu dziur i późniejszym ich exploitowaniu, jak Pegasus)
  • Miśku, ja to wiem, informatyka w Polsce jest bardzo mocna i cuda na kiju byśmy zrobili, gdyby ci co decydują, uznawali Polaków za ludzkie istoty a nie za małpoludy. Ta umysłowa blokada jest też po tzw. naszej stronie, przecież nawet sam Wielki Manitou do tej pory nie jest w stanie uwierzyć, że kilku polskich inżynierów było w stanie wyjaśnić Katastrofę Smoleńską.

Jeden Antoni nie ma kompleksów i za to też mu chwała.
  • los napisal(a):
    W Polsce rozprowadzający są w każdym biznesie, to chyba podstawa tożsamości narodowej. Nawet tzw. Dobra Zmiana dorobiła się własnych rozprowadzających, o czym świadczą losy Mastalerka i Hofmana.
    Ale Izrael wspierający postesbecję w 30 lat po zmianach robi wrażenie.

• Biznes polega na przyjmowaniu rzeczywistości do wiadomości. Postesbecja zapewnia ochronę transakcji za drobną opłatą. Jakby była w Polsce inna formacja zapewniająca ten rodzaj usług, pewnie by się do niej zgłosili, ale widać nie ma.
  • Czyli albo w tym obszarze 'nasi' są baardzo słabi albo stare zobowiązania są ważniejsze niż potencjalne korzyści.
  • A nie są słabi? Przecież przez prawie 7 lat nie byli w stanie zrobić całkiem wielu rzeczy, które w normalnych warunkach są oczywiste.
  • Sukces Polskiej Fundacji Narodowej był niesamowity...
  • Jeszcze jedno, to sprawa tych podszywających się telefonów:
    - w dużym skrócie, to numer 'dzwoniący' jest przesyłany do telefonu w postaci pola tekstowego, które można przeedytować, jak znasz numer na który dzwonisz i znasz numer, pod który chcesz się podszyć, to... już 4 lata temu były zagraniczne firmy świadczące takie usługi.
  • image

Ponad 10 lat temu na niebezpieczniku o tym czytałem https://niebezpiecznik.pl/post/spoofing-rozmow-telefonicznych/
  • Było pytanie o wątek ;)
    więc odpowiadam, jak zwykle z das Totaloppposition, jak już zaczęli się rozkręcać, to Putę zagroził wojną i ludzie mają Pegasusa (może chwilowo, może na trwałe) tam gdzie mają.
  • Na trwałe. Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki.
  • Aż mi się przypomniały masowe mordy na ciężarnych lochach.
  • O jest wątek. Sprawa się rypła. Co za porażka. Giertych swoje 3 grosze do tego dodał
  • Smok_Eustachy napisal(a):
    O jest wątek. Sprawa się rypła. Co za porażka. Giertych swoje 3 grosze do tego dodał
    Ale opisz o co kaman, nie bardzo się interesowałem sprawą. Czyli jak to się skończyło ?
  • drugi dafuq
  • ms.wygnaniec napisal(a):
    Było pytanie o wątek ;)
    więc odpowiadam, jak zwykle z das Totaloppposition, jak już zaczęli się rozkręcać, to Putę zagroził wojną i ludzie mają Pegasusa (może chwilowo, może na trwałe) tam gdzie mają.
    Zaraz wymyślą, że Putę jest w zmowie z Kaczorem i specjalnie wymyślił wojnę, żeby przykryć skrzydlatego Kunia. Tuskoidy to kupio.
  • Brzost napisal(a):
    Zaraz wymyślą, że Putę jest w zmowie z Kaczorem i specjalnie wymyślił wojnę, żeby przykryć skrzydlatego Kunia. Tuskoidy to kupio.
    Putę agentem Kaczora? No takiej potęgi sił zła ta jam siem nie spodziewał ;)

• JORGE napisal(a):
    Smok_Eustachy napisal(a):
    O jest wątek. Sprawa się rypła. Co za porażka. Giertych swoje 3 grosze do tego dodał
    Ale opisz o co kaman, nie bardzo się interesowałem sprawą. Czyli jak to się skończyło ?
    No Qń zaczął sadzić farmazony, komisja wyszła na gupków, 5000 podsłuchów w NIK. Nie śledziłem tego ale widać koniec. Oni muszą wszystko przegrzać.
  • Brzost napisal(a):
    Nie ma znaczenia. Od przekonania przekonanych głosów nie przybywa.

• los napisal(a):
    Brzost napisal(a):
    Nie ma znaczenia. Od przekonania przekonanych głosów nie przybywa.

Ale oni się konsolidują wewnętrznie dostarczając sobie paliwa.
  • Otuszto. Muszą stale utrzymywać masy w stanie rewolucyjnego wrzenia.
  • Niech się nagrzeją i wybuchną.

image
  • edytowano February 2022
    Smok_Eustachy napisal(a):
    No Qń zaczął sadzić farmazony, komisja wyszła na gupków, 5000 podsłuchów w NIK. Nie śledziłem tego ale widać koniec. Oni muszą wszystko przegrzać.
    Ale to wszystko ma być przegrzane, aż do wyrzygania. Tu nie chodzi o pojedyncze celne uderzenia, ma być wyrobione na masową skalę pewne przekonanie - złodzieje, oszuści, partacze i przestępcy - złodzieje, oszuści, partacze i przestępcy - złodzieje, oszuści ... itd.

Duda wygrał z Trzaskowskim o włos. I o ten włos chodzi. To co teraz robi Tusk to jest jedyna racjonalna strategia. Obrzydzić ludziom maksymalnie PiS i zapewnić miliardy z UE.

Uda się ? Wg mnie wszystko na to wskazywało. Ale nad tym światem nie zapanujesz. Wojna Putina z Ukrainą, zachowanie Niemców, reakcja Ameryki ... obserwujmy kiedy TVN zacznie zmieniać narrację. Ofkors, nie będzie buzi dupci, ale kiedy każą im stulić ryj to stulą.

• Całej sekundy nie będą czekać.
  • Myślę że jak każą buzi dupci to też będzie. I pięćdziesiąt procent proszę pana też będzie.
  • Sarmata1.2 napisal(a):
    Myślę że jak każą buzi dupci to też będzie. I pięćdziesiąt procent proszę pana też będzie.
    Świetne !
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.