Skip to content

Wojna

1334335336337338340»

Komentarz

• @polmisiek powiedział(a):
    Może idzie o odwalenie tego ruskiego generała marynarki (milblogerzy ponoć przeżywali to wyjątkowo mocno), czy coś w tym stylu - mieli takich rzeczy nie robić a zrobili.

W sumie Moskale mieli nie strzelać balistykami w bloki mieszkalne, ale może coś przegapiłem.

• @peterman powiedział(a):

@polmisiek powiedział(a):
    Może idzie o odwalenie tego ruskiego generała marynarki (milblogerzy ponoć przeżywali to wyjątkowo mocno), czy coś w tym stylu - mieli takich rzeczy nie robić a zrobili.

W sumie Moskale mieli nie strzelać balistykami w bloki mieszkalne, ale może coś przegapiłem.

Cusz, Trump to trudny sojusznik

• Nowy szef ukraińskiego IPN:

"DLACZEGO MOSKWA BOI SIĘ NOWEGO SZEFA UINP

Przyjaciele, nie zdążyłem ukończyć pierwszego dnia roboczego w Ukraińskim Instytucie Pamięci Narodowej, ponieważ rosyjskie zasoby uruchomiły falę fałszywek, manipulacji i starych wymysłów. Ponad 1000 publikacji w języku angielskim, niemieckim, włoskim, hiszpańskim, polskim, francuskim, greckim, fińskim, rumuńskim, bułgarskim, czeskim, słowackim, słoweńskim, portugalskim, 🤦

Zrobili ze mnie "neo-nazistę" - wszystko w zwykłym scenariuszu: wyrwane z kontekstu, pokręcone, gdzieś - po prostu wymyślone.
    Dziękuję zespołowi SPRAVDI za zbadanie rosyjskich podróbek na mój temat: https://spravdi.gov.ua/naczyst-i-pryhylnyk-gitlera.../...
    👉 Jak to się dzieje: "wiadomości" rozpowszechniane przez prorosyjskie kanały na Zachodzie, stamtąd doganiają rosyjskie media, a potem - ulubiona metoda wojny hybrydowej: uruchomienie fejku w wewnętrznej ukraińskiej infoprzestrzeni poprzez fałszywe konta, wątpliwe platformy i niemiłe

Nic nowego. To część wojny. Informatycznie. 📌 Co ważne do zrozumienia:
    • Rosja boi się prawdy historycznej.
    • Rosja boi się Ukraińskiego Instytutu Pamięci Narodowej, który sprzecza się jego kłamliwym narracjom imperialnym.
    • Rosja boi się wszystkiego, co kształtuje ukraińską tożsamość i świadomość.

Dlatego atakuje.

🛡️ Będziemy dalej mówić prawdę. Będziemy nadal łamać mity cesarskie, nazywać rzeczy po imieniu i ujawniać fakty historyczne takimi, czym są.

Wspomnienie historyczne to też front. I zatrzymujemy to."

• Tow Niedopałkow podpalił Tambowską Fabrykę Prochu, największą w rosji, z potężną osłoną plot itp.
    Co za przypadek, bo oczywiście wcześniejszy atak dronowy został odparty.

• Dziś Trump przepchął swój cacany budżet w Izbie Reprezentantów. Dwoma (2) głosami. Ciżby zatrzymanie broni dla Ukrainy było wziatką dla izolacjonistów w Kongresie?

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.