Skip to content

Jaki nick ma Meloni na forum?

124»

Komentarz

• Tik taki pokazują przemijalność świata tego
  • Ten kawałek Żo Bassina (bo to on, prawda?) jest u mnie zarezerwowany dla Kolendy-Zaleskiej i prof. Tuska.
  • Serż Gąsbur
  • Po wizycie Meloni Włoszki się przeorientowały.
    ;)

image

👣

🐾
    🐾

• edytowano February 2023
    Zdaję sobie sprawę, że u polityków liczy się zupełnie co innego. A nawet, że ludzi nie jest najważniejszą cechą uroda zewnętrzna. Bas! Ta sama zasada dotyczy też węższego zbioru, jakim są kobiety. A jednak mężczyźnie ciężko się opanować przed zwracaniem uwagi (zwłaszcza w pierwszej chwili) akurat na wygląd niewiast, więc wklejam ten filmik. Ta Mieloni to naprawdę kobieta nieprzeciętnej urody jest (ten lekki wytrzeszcz dodaje jej uroku) - wśród polityczek chyba najładniejsza w historii, co lepiej nawet widać po jej zdjęciach z młodości:

• Trudno zaprzeczyć :)
  • E, nieurodziwa ona jest. ;) (Dla mnie.)
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    los napisal(a):
    Polski od początku jest satemowy, jest sto. A germańskie ciągle są kentumowe.
    Tja, no tyle że "k" im przeszło w "h". Dobrze im tak.
    Prawo Grimma co poradzisz.
  • Włochulce zdaje się właśnie poparły większościowy system głosowania w kwestiach polityki zagranicznej. Jak to wytłumaczyć?

• @polmisiek powiedział(a):
    Włochulce zdaje się właśnie poparły większościowy system głosowania w kwestiach polityki zagranicznej. Jak to wytłumaczyć?

Komentariat mówi, że to funkcja wysokości zadłużenia i stop procentowych.

• @polmisiek powiedział(a):
    Włochulce zdaje się właśnie poparły większościowy system głosowania w kwestiach polityki zagranicznej. Jak to wytłumaczyć?

Przepraszam za brutalność określenia ale po polsku takie podejście nazywa się ....

• A po włosku?

• @trep powiedział(a):

@polmisiek powiedział(a):

Przepraszam za brutalność określenia ale po polsku takie podejście nazywa się ....

likwidacją liberum veto
    w Polsce już było

• ale wewnętrznie dla siebie Niemcy je zachowują

• @KazioToJa powiedział(a):
    ale wewnętrznie dla siebie Niemcy je zachowują

Bo ja wiem? To raczej wynika z ich wielkiej zdolności koalicyjnej, wynikającej zarówno z rozmiaru, jak i zdolności do szantażu ekonomicznego.

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@KazioToJa powiedział(a):

Bo ja wiem? To raczej wynika z ich wielkiej zdolności koalicyjnej, wynikającej zarówno z rozmiaru, jak i zdolności do szantażu ekonomicznego.

tak dla pewności - mówię o Niemczech jako o konfederacji, z wewnętrzną zasadą konsensusu. To co dobre zachowują w swojej bandzie, na zewnątrz używają innych metod. Mówimy o tym samym?

• @KazioToJa powiedział(a):

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@KazioToJa powiedział(a):

tak dla pewności - mówię o Niemczech jako o konfederacji, z wewnętrzną zasadą konsensusu. To co dobre zachowują w swojej bandzie, na zewnątrz używają innych metod. Mówimy o tym samym?

Nie wiem, no, to mi się wydaje jakoś abstrakcyjne. Ten ich konsensus jest wyłącznie nieformalny, poza tym mają wielopartyjny system demokratyczny, gdzie rządzą partie większościowe itd.

• Pani Mieloni postanowiła wspomóc się narodem albańskim w trudnym procesie obróbki wniosków azylowych...

Włochy wybudują w Albanii centra pobytu dla migrantów, które docelowo będą mogły przyjąć nawet do 36 tysięcy osób rocznie. Będą tam umieszczane osoby, które nielegalnie dotrą do Włoch drogą morską. W centrach pobytu dla uchodźców migranci będą oczekiwać na decyzję o możliwości legalnego wjazdu na Półwysep Apeniński. W sytuacji, gdy decyzja będzie negatywna, deportacją zajmie się Albania.
    Porozumienie w tej sprawie podpisali we wtorek w Rzymie szefowie rządów obu krajów, Giorgia MELONI i Edi RAMA.

http://najwazniejsze24.pl/porozumienie-wlochy-albania-powstana-centra-pobytu-dla-uchodzcow/

• Przypomina układ USA - koza nasza

• @christoph powiedział(a):
    Przypomina układ USA - koza nasza

Kolega dotknął ważnej kwestii - Wielcy Szatani zza oceanu chętnie współpracują z tymi, którym nie jest wszystko jedno i maja Swoje Kozy do rozwiązywania Spraw Trudnych.

My nie mamy Swojej Kozy lecz co najwyżej Mysz Pod Miotłą.

• @MarianoX powiedział(a):

@christoph powiedział(a):
    Przypomina układ USA - koza nasza

Kolega dotknął ważnej kwestii - Wielcy Szatani zza oceanu chętnie współpracują z tymi, którym nie jest wszystko jedno i maja Swoje Kozy do rozwiązywania Spraw Trudnych.

My nie mamy Swojej Kozy lecz co najwyżej Mysz Pod Miotłą.

Kolega założy. Awatar już Kolega groźny ma, więc powinno się udać.

• Aossohozi?

• @los powiedział(a):
    Aossohozi?

o oziębłość serca. Zasłużoną dla bawidamka ☝️

• Tem niemniej cmoknonsens trzyma się motzno!

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.