Jan Nowicki RIP
Wielki Szu miał klasę.
Nie pamiętam by się zbłaźnił jakąś świńską wypowiedzią polityczną, jak to czynią różne Jandy i Lindy i inne pindy.
+++
Nie pamiętam by się zbłaźnił jakąś świńską wypowiedzią polityczną, jak to czynią różne Jandy i Lindy i inne pindy.
+++
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Ale
R.I.P.
+
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Rozwieszałem wyprane pieluchy w ogrodzie za domem, gdy doszły mnie ogłosy zatrzymujacego sie samochodu, otwierane drzwi i strzępy głosów. Wychynąłem zza węgła. Przy furtce stała moja mama a do dużego białego auta wsiadał... .( Nie rozumiałem tej sceny, zaskoczony.) Jan Nowicki.
Mama przyjechała zobaczyć i przywitać na świecie pierwszego wnuka. Po nużącej nocnej podróży przysnęła i przejechała swoją stację. Ponaglana przez konduktora wysiadła na przystanku ,w polu na totalnym zadupiu. Bezradna stała przy pobliskiej szosie odmawiając różaniec. Nadjechało białe osobowe eleganckie auto. A dokad to na takim pustkowiu? W aucie była jeszcze kobieta. Po obejrzeniu mapy zawrócili i po około 20 km dowieźli babcię do wnuka.
Wg relacji mamy. Bardzo serdeczni ludzie, twarz szofera jakby znajoma ale w emocjach trudna do nazwania. Żadnej zapłaty nie pozwolił sobie wcisnąć. Pożeganali się jak bliscy sobie ludzie.
Nic o NIM nie wiem ale za ten anielski uczynek zasłużył na +++
Jan Nowicki o aktorach wypowiadających się o polityce.