trep napisal(a): Jutro o godzinie 8:00 rano w parafii Matki Bożej Królowej w miejscowości 95-039 sprawowana będzie Msza Święta w intencji cudownego uzdrowienia (m.in.) Dawida.
Zainspirowany tą inicjatywą poprosiłem ks.Bartosza (to ten który z Polski koordynuje pomoc dla o.Jana z Ukrainy - swego czasu i tutaj na forum organizowaliśmy pomoc dla niego) o odprawienie Mszy w intencji m.in. Dawida. Otrzymałem dobrą i złą wiadomość, którą poniżej cytuje:
"Panie Marku
Msze Św w ich [chodzi o Piotra i Dawida - dopisek mój] intencji ja odprawie jutro o 17 i w środę o godz.17 ( ale bez datków , stypendium czy ofiar)- taką mam zasadę. O Jan nie odprawi już Mszy Św bo w nocy odszedł niespodziewanie z tego świata. Proszę o modlitwę w Jego intencji
Komentarz
"Panie Marku
Msze Św w ich [chodzi o Piotra i Dawida - dopisek mój] intencji ja odprawie jutro o 17 i w środę o godz.17 ( ale bez datków , stypendium czy ofiar)- taką mam zasadę. O Jan nie odprawi już Mszy Św bo w nocy odszedł niespodziewanie z tego świata.
Proszę o modlitwę w Jego intencji
Szczęść Boże
ks Bartosz"
Zatem dziś i jutro o 17.00.
†
†
+ za duszę ks. Jana.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
+
+ o cud uzdrowienia.
Benedykcie XVI wstaw się za nimi
+
+++
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
+++