+ dziękczynnie za to, że Sabina wywalczyła rehabilitację.
Ze szpitala nici, ale go skierowali do jakiegoś ośrodka na rehabilitację. Dzisiaj mają go przenosić. Okazało się, że do jednego szpitala przyjmują od 65 roku życia, a do drugiego się nie nadaje, bo jest w zbyt dobrym stanie. Przełożona pielęgniarek bardzo naciskała, żeby go wypchnąć do domu. Nawet sugerowała Sabinie, żeby pozakładała w domu poręcze, żeby Davidowi było łatwiej chodzić. Sam jeszcze nie chodzi, nie ubierze się, nie wejdzie po schodach, nie weźmie prysznica. W szpitalu rehabilitanci przyszli do niego dwa razy. I szpital uznał, że już się nadaje do wyjścia. Ale im Sabina urządziła jazdę, nie zazdroszczę im, bo znam moje dziecko. Jestem z niej dumna, bo dzięki temu w ciągu jednego dnia znalazło się rozwiązanie. Najgorsze jest to, że Davida cały czas utwierdzali w tym, że będzie rehabilitowany, a tu taki numer. Był zrozpaczony.
Komentarz
Ze szpitala nici, ale go skierowali do jakiegoś ośrodka na rehabilitację. Dzisiaj mają go przenosić. Okazało się, że do jednego szpitala przyjmują od 65 roku życia, a do drugiego się nie nadaje, bo jest w zbyt dobrym stanie. Przełożona pielęgniarek bardzo naciskała, żeby go wypchnąć do domu. Nawet sugerowała Sabinie, żeby pozakładała w domu poręcze, żeby Davidowi było łatwiej chodzić. Sam jeszcze nie chodzi, nie ubierze się, nie wejdzie po schodach, nie weźmie prysznica. W szpitalu rehabilitanci przyszli do niego dwa razy. I szpital uznał, że już się nadaje do wyjścia. Ale im Sabina urządziła jazdę, nie zazdroszczę im, bo znam moje dziecko. Jestem z niej dumna, bo dzięki temu w ciągu jednego dnia znalazło się rozwiązanie.
Najgorsze jest to, że Davida cały czas utwierdzali w tym, że będzie rehabilitowany, a tu taki numer. Był zrozpaczony.
+++
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
*
+ za Sabinę.
*