Skip to content

Konfederacja i okolice, trza zacząć baczyć

1101113151624

Komentarz

• edytowano January 2024

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    No, przy czym Januszek nie jest już w Konfie.

Janusz "Korwin" Mikke nie będąc już materialnie w Konfie trwa jako arystelesowska forma w sercach i umysłach Konfiarzy.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

W takim konglomeracie, jeden w tą jeden w tamtą nie zmienia obrazu źle zszytego Fankensztajna.

Wydaje mi się że frakcja która nie chciała osiem gwiazdek to została z Konfy wywalona z list przed wyborami?

• @Przemko powiedział(a):

Wydaje mi się że frakcja która nie chciała osiem gwiazdek to została z Konfy wywalona z list przed wyborami?

To ta która wspiera kaczyzm teraz? Kto przyszedł na negocjacje z premierem Morawieckim?

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    No, przy czym Januszek nie jest już w Konfie.

Są wątpliwości co do tego, że był jednym ze sprawców?

• Pojawiły się na forum ostatnio informacje ocieplające wizerunek konfy. Że tak naprawdę to się przejęzyczyli, że trzeba odsunąć PiS od władzy, gdyż w sercu mieli ich wieczne rządy. A to, że konfederacja jest propolska. Postanowiłem więc wrzucić trochę kontentu. Robię to swoją "męczącą" metodą, to jest zarzucam tweetami i innym materiałem w masie. Każdy pojedynczy materiał można zlekceważyć, tłumacząc, że przynieśli pomarańcze.

Przestrzegam też przed rozumowaniem, które kilka razy słyszałem. Gdy pokazywałem zachowanie brązowego, padało stwierdzenie "Aaa, to brązowy..." w znaczeniu: no fakt, odbiło mu, ale to nie znaczy, że konfa taka jest. Otóż to tak nie działa, ponieważ konfa nie odcina się od takiego zachowania, nie wyrzuca gościa z jakichś tam stanowisk partyjnych, nie wydaje oświadczenia o votum separatum, to znaczy, że właśnie taka jest ale nie umieszcza braunowych treści w oficjalnych dokumentach, tylko puszcza oko do (tfu) wyborców i mocodawców. Każdy wyciąga wnioski sam. Zauważam, że rozumowanie to w szczególności dotyczy Jajko, ale Jajko też nigdy się od tego nie odciął (jedynym, który się odciął, był Bąkiewicz - skończyło się to jego kandydowaniem z listy PiS).

Jeden jeszcze koleś został z konfy wyrzucony, niejaki Dziambor - ale już po wyrzuceniu czytałem jego deklaracje, że może iść z każdym, byle nie z PiS (on też pewnie musiał tak mówić, choć w głębi serca liczył na jedynkę ze ZP).

Materiały te przez lata były wysyłane przeze mnie do młodych sympatyków onuc z mojej rodziny i okolic.

• To jest obrazek po tym jak opozycja wygrała ostatnie głosowanie przed reasumpcją. Posłowie Konfederacji podbiegli do posłów PO i się do nich ślinili.

• Konfederacja przekonywała, że zaraz po wyborach prezydenckich, jak wygra Duda, to PiS będzie oddawało Żydom majątki. Nie było takich przewidywań, co do Sraczkowskiego.

• Tweet z 2k21

• A to taka drobna śmiesznostka:

• To jest świetne. Pierwsze dwie minuty tylko wystarczy obejrzeć. Pejs zablokował konto konfy. Konfa wyjaśnia kto jest winien:

• Nie pamiętam, czy mam to gdzieś zapisane, ale przypominam, że wielce czcigodny pan poseł Braun obalał siłowo rząd ręka w rękę z Kołodziejczakiem i Tanajno (chyba wszyscy pamiętają). To chyba dlatego, że Braun jest propolski i marzy o koalicji z PiS.

• Koalicjant WCzPP Brauna

• To tylko tak śmiesznostka

• Czy pamiętamy jeszcze, jak posłowie konfy zaangażowali się w blokowanie stacji orlen? Nie mam pod ręką materiału. Chodziło o blokowanie wjazdów.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.