Wszystkie strachy medialnej orkiestry PO-TVN&pozostali
- Inflacja rujnuje Polaków - przełom roku 2022/2023, a jak PiS natychmiast nie podniesie stóp procentowych to będzie druga Turcja/Grecja/itp. Efekt: zgodnie z zapowiedziami mamy we wrześniu jednocyfrową inflację.
- Polska zatruła Odrę rtęcią - lato 2022. Efekt: nawet Niemcy tej rtęci nie stwierdzili.
- W zimie zabraknie węgla, a ten sprowadzany się nie pali - przełom 2022/2023. Efekt: część samorządów jeszcze miały w sierpniu zwały węgla na składach.
3
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Pkt. 3 mają wytłumaczenie. Zasługa Globcia, była lekka zima.
Globcio globciem - węgla miało zabraknąć bo nie sprowadzamy go już tyle z Ukrainy, trochę dlatego że to rosyjski a trochę dlatego że linie kolejowe zajęte czym innym. Oczywiście nie przeszkadza to totwlnym jednocześnie walić w "zabraknie węgla, dlaczego PiS nie kupuje taniego węgla" oraz w "PiS kupuje tysiące ton węgla z Rosji". A ostatecznie spalono mniej bo ciepło, bo termomodernizacje, bo jak jest świadomość że trzeba oszczędzać to się oszczędza. My mamy gaz, 4 zima w tym mieszkaniu i już wiedzieliśmy że wcześniej grzaliśmy za bardzo. Nie badałem dokładnie zużycia ale ogrzewanie włączaliśmy doslownie kilka razy w tamtym roku, kilka razy dogrzewaliśmy się przy okazji suszenia jabłek w piekarniku (ustawialiśmy suszenie na noc po prostu, minimalna temperatura ale robiło to robotę).
Mniam mniam.
Jabłka? Tak, nie udało się, zjedliśmy wszystko na pniu. W tym roku będzie inaczej, albo i nie.
My już od dawna lecieliśmy systemem poprzedniego właściciela domu (to wielka chawira jest) który miał ustawioną temperature na 19 stopni. Dla mieszkańca bloku to chłodno a na starszych domkach normalka. Ja też oszczędziłem na gazie, aktywnie kręciłem gałką pieca, W sypialniach tylko postawiłem nowoczesne olejaki na termostat żeby w razie czego dogrzać. Wziąłem dotację na węgiel. W sumie wyszedłem w tym sezonie taniej niż w poprzednich.
A teraz to już w ogóle- październik i nie trzeba grzać.
He he, a Tusk ostatnio powiedział, że przekop to był plan platformy zaczęty w 2014. Jacy oni biedni, PiS im wszystko ukradł.
Straszni debile ci wyborcy PO. I mam o to pretensję do PiSu - czy naprawdę nic nie potrafią oferować idiotom? To znaczący elektorat w Polsce.
Holocaust ciężarnych loch.
Nadzieję błądzącym po marszach daje jutrzejsze czytanie z Ezechiela.
Zapomniałem już o obronie praw dzików do przenoszenia ASF po całym kraju.
Katastrofa ekologiczna na Mierzei W.
Dług "większy od Gierka".
(nie wiem czy takie rzeczy też) Wyłączenie Internetu w kraju.
Dziś była pierwsza salwa poprawiająca w cele niezdobyte. Czyli w 4. i 7., poczucie bezpieczeństwa dzięki armii. Jeśli gra idzie rzeczywiscie o wysoką stawkę, a debata miała być pierwszym strzałem z Aurory, to nastepne dni powinny obfitować w ataki na kolejne silne pozycje.
Poza generałami wzmożenia niet. Gra nie warta świeczki.