Jagodność
Jagodność - niedostrzeganie związku między sytuacją w najbliższym otoczeniu, a decyzjami politycznymi. Postawa obywatelska pożądana przez władzę.
od
Jagodno - jedna z nowych dzielnic Wrocławia wybudowana bez dróg dojazdowych. Główna droga dojazdowa DW395 od kilkunastu lat poszerzana w żółwim tempie nie nadążającym za rozbudową Jagodna. W wyniku tego nowe osiedla Jagodna są w ciągu dnia zakorkowane i nie da się z nich wyjechać.
Brak skuteczności w rozbudowie ulicy obciąża Radę Miejską Wrocławia, w której większość głosów mieli i mają lokalni koalicjanci Platformy oraz sama PO. Mimo przysparzającego trudności życia w odcięciu od sprawnej komunikacji mieszkańcy Jagodna głosują nadal w wyborach na PO i ich koalicjantów. Nie widzą związku między ich wyborami politycznymi, a sytuacją ich nabliższego otoczenia miejskiego.
Komentarz
Buforowa jest dwupasmowa, nie ma tramwaju...
Byle tylko nie myśleć, a będzie dobra nasza!
Epicki tweet w tomacie jagodnym.
Nic to! Byle nie myśleć a będzie dobra nasza!
jak to się nazywało syndrom sztokholmski?
Tusk w Jagodnie obiecał zdaje się tramwaj nawet, Jagodno szczęśliwe, nie wie/nie rozumie że komunikacja miejska to zakres obowiązków samorządu, totalni ogólnie mają taką wizję państwa z ręcznym sterowaniem wszystkim, imponuje im Putin i jego styl.
Nie ma już czegoś takiego jak samorządnoś. Tusk zdołał zniszczyć ten rodzaj zarządzania.
Od Sztokholmu w Finlandii.
Ale cmentarz jest blisko:)
Trobriandczycy - lud wysp Oceanii. Opisani w "The Sexual Life of Savages in North-Western Melanesia" z 1929 (polskie wydanie "Życie seksualne dzikich" z 1938) przez Bronisława Malinowskiego.
Trobriandczycy nie dostrzegali związku między seksem i narodzinami dzieci.
Nawet Majcher w końcu trawmaj i cztery pasy na Ruczaj puścił (takie krakowskie Jagodno, tylko że z nowym kampusem UJ). A ostatnio kolejne 4 pasy w tunelu. PO jest gorsze nawet od starych komuchów.
Nie ma w polityce nic gorszego niż PO.
Stary, bułgarski dowcip:
Przyjeżdża kandydat na spotkanie przedwyborcze i składa obietnice
-Tu, u Was w gminie to zbudujemy wszystko i drogę i szkołę i most.
-Ale, Panie kandydacie, u nasz nie ma rzeki.
-I rzekę zbudujemy.
Dobry obrazek w temacie (trzeba rozwinąć):
Getto
Dawaj całe fotkie a nie, że "trzeba rozwinąć" bo nie wszyscy są zajerestrowane na jakimś tam ultimatum jak X.
A i pytanie: czy te gostki na polu u niemca za wypinanie dupy w rajtuzach liczą na więcej niż 12 euro za godzinę, niż te stare baby z rumunii?
👣
🐾
🐾
Założyłem temat pod pozycjonowanie w gugle i nawet nieźle to wyszło, choć zapomniałem wpisać "definicja", to by lepiej się pozycjonowało.
Przeżyjmy to jeszcze raz https://www.facebook.com/groups/naszejagodno/posts/1767591917413669/
Czyli chodzą po świecie osoby, które mają skończone studia, posadę dającą zdolność kredytową by nabyć mieszkanie z rynku pierwotnego, i które uwierzyły w 100 konkretów. Mam już blisko 60 ale świat nie przestaje mnie zadziwiać.
Gdy elektorat Don Alda uświadomi sobie, że został przez niego oszukany podziw dla wodza tylko się zwiększy.
E chyba tylko 100.000 Najsilniejszych Razem. Reszta może odczuć lekki absmak.
W ramach buntu i sprzeciwu zagłosują więc na dupiarza albo chujownię.
Jagodzianie nie zmieniajcie swoich przekonań dlatego, że trep z koleżanko-cytowanką nazwą Was frajerami.
Do późna siedząc w knajpach i rozmawiając, układając tematy kultury z wątkami wyborów życiowych. Słysząc jak kolega prezentuje się jako: "były chrześcijanin". Stwierdziłem, że nie poważam takiego podejścia jak prezentuje.
"Balanga się psuje? Trzeba ją opuścić. Proste. Przecież byłem tutaj tylko gościem. Nie zauważyłem żadnej odpowiedzialności" - Afro Kolektyw na Pilśniowej Płycie.
Szanuję za to ludzi jak Romuald Spasowski, który całe życie oddał komunizmowi i trwał na łajbie komunistycznej starając się robić co najlepsze dla niego. Odsyłam do tematu "Romuald Spasowski = zimnowojenny Jałowiecki").
Kolega na to, że doceniłbym więc pewnie jego, już w podeszłym wieku, Tatę, co całe życie należał i budował z do Partią PPR i PZPR, całe życie wierzy, jest w Kościele i całe życie ufnie patrzy w stronę Ameryki "idealizując ją".
Potwierdziłem. Szanuję. Bardzo.
SEZONOWCYNIEROZUMIO
PISPOJEDNODOBRO