Skip to content

16-te spotkanie rocznicowe ŻRdFF - marzec 2024

13»

Komentarz

• @AnnaE powiedział(a):
    Wszyscy wiemy, ale przypomnę.
    Transmisja Mszy św. na stronie:
    https://jasnagora.pl/pl/media/na-zywo/kaplica-matki-bozej-2/

Jeśli ktoś przegapi, to można sobie odtworzyć z YT.

Jak odtworzyć?

• @Mania powiedział(a):

@AnnaE powiedział(a):
    Wszyscy wiemy, ale przypomnę.
    Transmisja Mszy św. na stronie:
    https://jasnagora.pl/pl/media/na-zywo/kaplica-matki-bozej-2/

Jeśli ktoś przegapi, to można sobie odtworzyć z YT.

Jak odtworzyć?

Przykro mi. Nie ma na ich kanale. Nikt nie zapisał.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• edytowano March 2024

Dopisali w tym roku ludzie.
    Tyle ekipy to ja nie pamiętam kiedy było.
    XMarcin, Babola dowiozła @trepa z KM, był @emman, stawił się @murdelio z małżonką, byli pierwszy raz @romeck z żoną i synem2, całą Polskę pokonał @MarianX żeby z nami świętować, dojechała z Islandii Isia, @MiejSen z Wawy, ja z Elo i synem3 i córką.

No i pogoda się dostosowała. Jak wracaliśmy to padało ostro ale i tak Częstochowa żegnała nas tęczą...piękna sprawa.

Było oczywiście Msza Święta w intencji naszej wspólnoty ŻRdFF i tradycyjna już DK na wałach jasnogórskich.

Tym razem piękną tradycję tortu urodzinowego uratowała KM @trepa - tort mimo rozmiarów jakoś nie chciał się kończyć, wszyscy spróbowali i jeszcze na dokładkę starczyło..... hehehe, pyszny kawowy,nie za słodki, w sam raz. Dziękuję.

Wrzućcie parę słów od siebie i fotki kto ma.

Pozdrawiam i zbieram się do pracy.

Z Bogiem, do zobaczenia.

• 💯
    💐
    +++

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."

• Spieszę poinformować, że kolejne spotkanie rocznicowe odbędzie się, jeśli Pan Bóg pozwoli, w sobotę 22 marca 2025 r. na Jasnej Górze.

Jak zwykle planujemy Mszę Świętą, Drogę Krzyżową, spotkanie przy posiłku. Zdaje się że do Rycerskiej nie było zastrzeżeń, więc lokalu nie będziemy zmieniać.

Pozostaje godzina Mszy. W soboty sprawowane są Msze o:
    9:30, 11:00, 13:30

Mniemam, że 9:30 to za wcześnie. Mnie najbardziej pasowałaby godzina 11:00. Choć ksiądz dyrektor będzie się starać tak zorganizować dzień, by zostać z nami dłużej, być może będzie to dobra godzina również z tego powodu. Były jednak słuchy, że ktoś poprzednio nie dotarł z uwagi na wczesną godzinę (abstrahuję od awarii samochodu), dlatego proszę o w miarę pilne ew. wypowiedzenie się w tej sprawie. Chcielibyśmy w styczniu potwierdzić już dokładną godzinę.

• 9.30 o tyle lepsza że dłużej można posiedzieć po części oficjalnej ale nic na siłę

• edytowano 8 January

Jednak 11+1(Msza)+1(DK)+0,5(przemieszczenie się)=13:30 a to dobra pora na obiadek. Do jakiejś 16:30-17:00 można posiedzieć.

Dla nasz to już rybka, gdyż kot zdechł/padł i nie mamy żadnych obowiązków tego dnia.

• Zatem 11.00
    Zaklepane.

• No, dajmy jeszcze szansę wypowiedzieć się Płatkom.

Tymczasem mógłbyś założyć wiadomy wątek.

• @trep powiedział(a):
    No, dajmy jeszcze szansę wypowiedzieć się Płatkom.

Jak już będzie ustalone ostatecznie - chodzi głównie o godzinę, tak?
    (z drugiej strony wiesz/wiecie jak jest - jak się coś poda jako ostateczne to jakoś wszyscy się dostosują a jak się da pole manewru to będziemy mieli nie trzy, a z pięć propozycji...wg mnie powinniśmy podać godzinę nie bawić się w głosowanie).

Bo 22 marca to już; na mur-beton?

• @marniok powiedział(a):

@trep powiedział(a):
    No, dajmy jeszcze szansę wypowiedzieć się Płatkom.

Jak już będzie ustalone ostatecznie - chodzi głównie o godzinę, tak?
    (z drugiej strony wiesz/wiecie jak jest - jak się coś poda jako ostateczne to jakoś wszyscy się dostosują a jak się da pole manewru to będziemy mieli nie trzy, a z pięć propozycji...wg mnie powinniśmy podać godzinę nie bawić się w głosowanie).

Bo 22 marca to już; na mur-beton?

Sądzę, że raczej chodzi o wątek informacyjny, że nr konta na składkę podajesz na priv.
    😊

*

• *

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.