Skip to content

Donald Trump ranny.

1192021222325»

Komentarz

• @los powiedział(a):
    Nie znam amerykańskich układów politycznych. Wiem tylko jedno - powstrzymanie Moskali na Ukrainie to nie jest polityka, to jest racja stanu. Wszyscy prezydenci będą robić to samo, może z niewielkimi różnicami co do sposobu. USA to nie jest Polska.

Diplomacy is about surviving until the next century. Politics is about surviving until Friday afternoon.

^lubię to

• @Rzchanym powiedział(a):
    W sprawie tarczy antyrakietowej zmiana na stanowisku prezydenta jednak miała znaczenie. Nawiasem mówiąc, nawet gdyby ta pacyfistyczna gadanina była tylko gadaniną, to i tak była i jest niebezpieczna, bo osłabia pozycję negocjacyjną.

...a może to tylko gra, wyznaczona rola, żeby kacapów trzymać w niepewności?

• @peterman powiedział(a):

@Rzchanym powiedział(a):
    W sprawie tarczy antyrakietowej zmiana na stanowisku prezydenta jednak miała znaczenie. Nawiasem mówiąc, nawet gdyby ta pacyfistyczna gadanina była tylko gadaniną, to i tak była i jest niebezpieczna, bo osłabia pozycję negocjacyjną.

W tym konkretnym przypadku? Nie sądzę. Łaskawe zezwolenie, by kiedyś przestać strzelać w Mać Rosję rakietami to wyborna karta przetargowa.

^lubię to

• @Filioquist powiedział(a):

@Rzchanym powiedział(a):

...a może to tylko gra, wyznaczona rola, żeby kacapów trzymać w niepewności?

Oczywiście. Jak mówi stary dowcip, Donaldo Trump więcej ma mocy odstraszania w małem palcu niż Kamala w całem Departmanie Stanu.

• A Departament Stanu jest swoją drogą.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.