Skip to content

Donald Trump

1636465666769»

Komentarz

• edytowano 10 March

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    Noji, nie widzę ani "celu" ani "konsekwentności" w działaniach Dużego Donalda. Raczej mam wrażenie, jakby napieprzał bez sensu w różne strony, ale najchętniej po swoich nie zaś w naszych wrogów (przypomnę, ZSRR, a nie żydonazibanderiwcy).

A nasze wrogi nie muszą być jego wrogami. Otóż utkwiła mi w wątrobie mądrość z forumka, że istnieje klub bandytów i kolonizatorów, a Rosja jest i bandytą bezsprzecznie i kolonizatorem lądowym. Ostatnio nawet jeden internetowy mądrala zaczął mówić losem:
    Od 25:44, coś timestamp nie działa

• edytowano 10 March

@robert.gorgon powiedział(a):
    Poparcie w Polsce dla UE to 71%. Dla USA słyszałem o 93% a w ciągu 2 dni spadło do poziomu 31% w najnowszych sondażach. Ściślej - te 31% to pytanie o wiarygodność USA.

A jakie ma być?

Dopotąd to był staliwny sojuznik, choć nieco chory na głowiznę. A teraz taysze fińscy zastanawiają się, czy ichnie F35 wogle wystartują, jeżeli Źwiązek Zdradziecki upomni się o swoje dawne ziemie, chwilowo opukowane przez finlandzkich nazistów.

Nie znam się na helsińskiej polityce wewnętrznej, jednak w Polsce wskaźnik poparcia, to jest ehem, wiarygodności dla USA zależy od tego w którą stronę jebać PiS. Zapewne wszyscy doskonale wiemy, że światła unia nigdy się nie myli w swoich przewidywaniach. Nie robi też zwrotów o 180 stopni. Wszystko w trosce o zdrowie psychiczne obateli, którzy nawet się nie zestresują zanim zadziała Europejska Tarcza Demokracji. No i wiemy, że nie wdeptala w ziemię putina tylko dlatego, że przeszkodziła jej pierwsza kadencja Trumpa.

Mnie osobiście nie uwiera nieznośna obecność US Army. I to pomimo że demokracja ze 100-procentową pewnością zostanie przywrócona już w przyszłym roku. Gdyby jednak ów straszny stan miał trwać np.12 lat (wiadomo, didżej od Trumpa jeszcze sroższy) to doskonale mogę sobie wyobrazić co się stanie, gdy ktoś przypomni sobie, że kurica nie ptica, a my pozostaniemy pod opiekuńczymi i bratnimi skrzydłami niezwyciężonej Armii Europejskiej. Tym bardziej do tego czasu twittera sobie zbanują i nawet 5000 twitów nie prześlą.

• Ukraiński internet.

• edytowano 10 March

Ci goście to nie tylko dwie lewe ręce ale i pół mózgu. Twierdzić, że szczyt sztuki dyplomacji to dać się wyd..mać przez cesarza Francuzów... (7 min 10 s)

• @Przemko powiedział(a):
    Ukraiński internet.

Laska pańska na pstrym koniu jeździ

• Budzisz godnie o Sikorskim i dyplomacji ogólnie.

• @W_Nieszczególny powiedział(a):
    Ci goście to nie tylko dwie lewe ręce ale i pół mózgu. Twierdzić, że szczyt sztuki dyplomacji to dać się wyd..mać przez cesarza Francuzów...

Powinni sobie na trzeciego dorobić Napierałę w roli siusiaka.

• Znaczy Ukraińcy mają podpisać umowę bo jak nie to USA zacznie dostarczać broń Rosji?

• Ciekawe1, że rynek wycenia wybryki Dużego Donalda jakby inaczej niż komentariat.

IMG-20250310-WA0021

• Bo wibracje powietrza w świecie realym mają najmniejszą wartość.

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    Ciekawe1, że rynek wycenia wybryki Dużego Donalda jakby inaczej niż komentariat.

Bo widzisz Ignatz, tam gdzie pojawiają się realne pieniądze pensjonarskie afekty mają inna wagę.
    Banksterstwo pamięta kto blokował NS2, kto budował 'Fort Trump' i gdzie, kto sprzedał Polsce F35 i sporo więcej.

• edytowano 11 March

Hehe.

Mikołaj Susujew:

"Powiadacie, że Zeleński dziś przeprosił Trumpa za awanturę w Białym Domie? No cóż, w tym samym dniu okazuje się, że to Ukraińcy wedlug Elona Muska przeprowadzili cyber atak na platformę X z powodu której nie była dostępna przez kilka godzin. Musk nagle stwierdził, że adresy IP pochodzą z Ukrainy."

• Przemko, a możesz linkować cytaty albo podawać autorów?
    Bo nie wiem jak wiarygodny jest cytat z Muska i kto mógł się okazać głupcem.

Hehe.

Mikołaj Susujew:

"Powiadacie, że Zeleński dziś przeprosił Trumpa za awanturę w Białym Domie? No cóż, w tym samym dniu okazuje się, że to Ukraińcy wedlug Elona Muska przeprowadzili cyber atak na platformę X z powodu której nie była dostępna przez kilka godzin. Musk nagle stwierdził, że adresy IP pochodzą z Ukrainy."

Susjew jednak poczuł w sobie dawnego Ukraińca i niedawno brandzlował się jakie to niemce potężne, bundeswerka takoż będzie, a gupie polaczki nie doceniają.

• Once SS-Galizien, always SS-Galizien.

• A kak s Gallandioj?

• @los powiedział(a):
    Once SS-Galizien, always SS-Galizien.

a tajsz Susjew to nie jest czasami z frakcji krasnoarmijcow? Z ukrainskawo franta marszałka Iwana Koniewa?

• Z frakcji Koniewa jest yayco.

• @los powiedział(a):

@trep powiedział(a):
    Z jednej strony tak, ale zobaczcie, że to jest zbieżne z wynikami ostatnich wyborów. 2/3 mieszkańców Polski jest za tym, żeby rządzili nami niemcy. Ostatnio stało się jasne, że USA idą na wojnę z niemcami. Więc 2/3 mieszkańców Polski uważa, że USA są niewiarygodne.

Problem z USA jest taki, że gromko deklarują, że poza Rosją Radziecką drugoj takoj strany nie znają, gdzie tak wolno dyszyt czeławiek. Ostatnio wręcz pozwolili sobie na niegrzeczne gesty wobec Japonii, gdy ta zapowiedziała, że trochę hajsiwa dorzuci na obronę Ukrainy.

Szybkość, z jaką Duży Donald pali mosty, jest niewiarygodna. Na początek ebie Mexyk i Kanadę, nie wiadomo w sumie za co. Ebnął Danię, ale wszyscy myśleli, że to tak dla jaj, i chyba rzeczywiście ot tak ebnął, bo jakoś cicho o sprawie. Z kolei Gaza, jakiś pomysł, żeby dwa milijony Arabitów rozgonić bo czemu nie. Potem ot tak rzucił, że czemu by NATA nie rozwiązać, bo ono tak niegrzecznie nie miłuje ZSRR. O ukraińskim bandycie, który tchórzliwie przeciwstawia się Wielkiemu Mężowi Stanu, M. le Presidentowi, to i nie warto języka szczępić.

Nu, mie też osobiście trochę opadło poparcie dla Wielkiego Szatana.

A u mnie odwrotnie. Nie bardzo mnie obchodzi stosunek dużego Donalda do mostów, po których nie zamierzam spacerować, niech sobie je pali albo nie wedle uznania. Natomiast w sprawie Ukrainy okazał się jedynym, który naprawdę chce coś dla niej zrobić. Dlatego odpuszczę mu te mosty i nawet dam piosenkę o paleniu mostów

No nie. Ja naprawdę nic nie rozumiem. Dokąd zajadę na podejrzewaniu, że DT mówi na czarne białe przebiegle planując, że Putę powie "szare", a on krzyknie 'A tu cię mam ruski rabie, czarne moje, wygrałem!'....

Serio?

@los 'u pomusz!

• Kluczem jest UA. Przyjęło się utożsamiać głoś Zielonki z głosiem Ukrainy, ale to tak nie działa. W momencie wyborów on był głosiem większości Ukraińców a dziś może nie być. DE mówią do UA to, co było pisane, że wojna musi jeszcze potrwać dekadę. Zielonka wziął flaszkę za to, że będzie realizował wolę DE, więc realizuje. Jak już Zielonka będzie chciał rozmów pokojowych z RU, to takie rozmowy nastąpią, a wtedy argumentami nie będą te gadki tylko różne metalowe przedmioty.

Jest taka zasada, że nie da się komuś pomóc, o wiele ten ktoś nie będzie tej pomocy pragnął.

• Przemija bowiem postać tego świata” (1 Kor 7, 31).
    Vigilate!

• edytowano 10:23

@los powiedział(a):

On jest z Donbasu z rodziny rosyjsko-ukraińskiej, więc można też dodać że onuca. Ale czy to wynika z tego wpisu to ja nie wiem.

https://www.facebook.com/mikolaj.susujew/posts/pfbid0Bpq4SLiHiSKyhvJ6M46rKeoDzbCYFfhTrMNAGJPPAx9gsZHHuHZ25bpe6SG3BFMQl

@los powiedział(a):

On jest z Donbasu z rodziny rosyjsko-ukraińskiej, więc można też dodać że onuca. Ale czy to wynika z tego wpisu to ja nie wiem.

https://www.facebook.com/mikolaj.susujew/posts/pfbid0Bpq4SLiHiSKyhvJ6M46rKeoDzbCYFfhTrMNAGJPPAx9gsZHHuHZ25bpe6SG3BFMQl

Z tego wpisu wynika, że on nic nie rozumie, bo nie rozumie Niemiec. Myśli durak, że to normalny kraj, do tego bogaty, potężny i życzliwy Ukrainie.

• edytowano 10:56

Nawet u nas, zwłaszcza wśród ludności 50+ trwa jeszcze kult mitycznego "eNeReFu" jako Arkadii sznapsem i wurstem płynącej, co dopiero w krajach postsowieckich.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.