W artykule oczywiście wszystko trochę przesadzone.
Dwa lata temu gdy już był obłożnie chory zabraliśmy go nad morze.
Przywiozłem z pobliskiej parafii księdza. Wcześniej wydrukowałem mu kilka stron rachunku sumienia.
-- Ja w ogóle nie wiedziałem o takich rzeczach. Czemu się o tym nie mówi? Przecież tego powinni uczyć w szkole!
Potem chyba jeszcze jakiś ksiądz - kapelan sportu - go w domu odwiedzał.
Niedawno byliśmy u niego ze sprzętem różnorakim.
Tak wyglądał przed:
A tak po (na twarzy zagościł uśmiech):
Sprawy światowe szybko tracą na ważności. Zostaje tylko wieczność.
Jak pisałem, nie naprzykrzał się zbytnio Panu Bogu w świątyniach, ale gdy w naszej wsi budowano kościół, razem ze swoimi przyjaciółmi (m.in. Jezierskim) ufundowali witraż.
Komentarz
+
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
+++
+++
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
+
+
+++
+++
*
+++
+++
+
+
+++
RIP
Bóg zapłać za modlitwę.
+++
+++
+++
*
+++
https://expressilustrowany.pl/w-piatek-zmarl-pilkarz-trener-i-sponsor-druzyn-lks/ar/c2-18746655
W artykule oczywiście wszystko trochę przesadzone.
Dwa lata temu gdy już był obłożnie chory zabraliśmy go nad morze.
Przywiozłem z pobliskiej parafii księdza. Wcześniej wydrukowałem mu kilka stron rachunku sumienia.
-- Ja w ogóle nie wiedziałem o takich rzeczach. Czemu się o tym nie mówi? Przecież tego powinni uczyć w szkole!
Potem chyba jeszcze jakiś ksiądz - kapelan sportu - go w domu odwiedzał.
Niedawno byliśmy u niego ze sprzętem różnorakim.
Tak wyglądał przed:
A tak po (na twarzy zagościł uśmiech):
Sprawy światowe szybko tracą na ważności. Zostaje tylko wieczność.
Jak pisałem, nie naprzykrzał się zbytnio Panu Bogu w świątyniach, ale gdy w naszej wsi budowano kościół, razem ze swoimi przyjaciółmi (m.in. Jezierskim) ufundowali witraż.
+++
+++
+
+++
+++
coś wspaniałego!
+
+++
+
♰♰♰
👣
🐾
🐾
Pomogłeś Mu w przejściu z życia do Życia :-)
+++
+++
+++
*