Skip to content

Wybory 2025

1101102103104106

Komentarz

• edytowano 24 May

@Przemko powiedział(a):

Dobrze, że nie przyszło mu na myśl, żeby wznieść w tej okolicy taki okrzyk.

Znajomy opowiadał mi, jak kiedyś był w Katowicach i cichutkim dyszkantem szeptał „Legia! Legia!"

• Acha

• Jeśli chodzi o frekwę, to buki przewidywały 63,5 a było ponad 67. Na drugą turę przewidują 69,5.

Zagranica ponoć głosiowała z frekwą blisko 90% więc oni już nic nie zmienią. Wszystko rozstrzygnie się w PL.

• @trep powiedział(a):
    Jeśli chodzi o frekwę, to buki przewidywały 63,5 a było ponad 67. Na drugą turę przewidują 69,5.

Zagranica ponoć głosiowała z frekwą blisko 90% więc oni już nic nie zmienią. Wszystko rozstrzygnie się w PL.

Muszę przyznać, że małpia złośliwość europejskiej tzw. Polonii chyba nigdy nie przestanie mnie zadziwiać.

• Widzę, że teraz kursy na powyżej 69,5 są niższe niż na poniżej a zatem będziemy mieli rekordową frekwę.

• @trep powiedział(a):
    Jeśli chodzi o frekwę, to buki przewidywały 63,5 a było ponad 67. Na drugą turę przewidują 69,5.

Zawsze wszystko rozstrzyga się w PL, przecież to wybory na Prezydenta RP, a nie do europarlamentu

• Co było u Memcena?

• loslos
    edytowano 24 May

Słowotok Rafalali, Niemcenowi rzadko udawało się dojść do głosu.

• @los powiedział(a):
    Słowotok Rafalali, Niemcenowi rzadko udawało się dojść do głosu.

Czili wielkie zwycięstwo Rafika

• Coś takiego. Jeśli jeszcze jakiemuś konfiarzowi postało w pustym łbie, by zagłosować na Rafalalę, to mu skutecznie to sam Rafalala z niego wybił.

• edytowano 24 May

No dobra, Mentzen uraczył swoim piwem Trzaska, Radsika i Nitrasa.
    I jeszcze dureń tak się tłumaczy:
    https://x.com/SlawomirMentzen/status/1926377833569398822

• Mina bosaka w kanale Zero była bezcenna

• Ta kampania jest epicka...

• Konfa będzie jutro na kolanach błagać Nawrockiego o przyjęcie poparcia?

• Pytanie do Bosaka (w kanale 0):

• Poszedłby pan z nimi na piwo?
    • Zdecydowanie nie.
  • Sławomir Cenckiewicz
    @Cenckiewicz
    ·

Dokładnie!

Wciąż nie rozumiecie kim jest Sikorski!

Nie idźcie w stronę którą tym filmem Wam chce wskazać ten globalista, polityczny manipulator i kosmopolityczny cynik… który nie znosi Trzaskowskiego (bo zabrał mu marzenia!), udaje od lat konserwatystę a patriotyczną,
    Bartosz Lewandowski
    @BartoszLewand20
    ·
    3 g.
    Wrzucenie tego filmu nie jest dziełem przypadku.

Szef MSZ dotychczas gardził @KONFEDERACJA_ jako partią „szurów”, „antyszczepów” czy „prorosyjskich” radykałów. Teksty o Polsce, która ma łączyć, można włożyć między bajki.

Nagranie z @SlawomirMentzen ma wystawić go na atak x.com/sikorskiradek/…
    Pokaż więcej

• Czy Sławomir Menzen podpisałby swoje 8 punktów?

• Strzał w stopę Niemcena ale bez wpływu na wybory.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

@trep powiedział(a):
    To już postanowione. Jadę na marsz z dwójką znajomych. Gdyby ktoś ustalił miejsce jakiegoś spotkania na starcie marszu, byłoby mi bardzo miło.

Planujemy być, ale ukochana córka przywlokła wirusa i już go przechorowała, ja właśnie kończę, natomiast żona jest w trakcie, więc nie wiadomo czy do niedzieli się wyleczy.
    Reasumując, ja mocno planuje być, a reszta...
    Co do parkowania, to z uwagi na dwa marsze pomysł qiza aby się gdzieś odleglej porzucić, a później zbiorkomem przemieszczać brzmi godnie.
    Co do miejsca spotkania, nie wiem gdzie ma być ulokowane czoło, ale Smolna wydaje się być rozsądnym wyborem, taka propozycja.

Będziemy nawigować na Smolną. Jakieś konkretniejsze miejsce?

• Jak przyjeżdżasz metrem, to będziesz iść Nowym Światem naprzeciw czoła marszu.

• edytowano 06:28

@dyzio powiedział(a):
    Ta kampania jest epicka...

Jest ale zauważcie, że gdyby nie zasadnicza wolta w US w social mediach nie byłoby tyle przestrzeni by ją robić.
    Gdyby tam sie nie pozmieniało to gównoburze w stylu „ić na wybory” algorytmy rozkręcałyby by do rozmiarów huraganów.
    Tgżetag

• A jak ja przyjeżdżam ze swoją ekipą w ilości 9 osób, to po czym Was mam rozpoznać? Jakieś znaki szczególne?

• @trep powiedział(a):

Mówienie/pisanie o frekwencji za granicą to nieporozumienie. Tam głosują jedynie ci, którym chciało się zarejestrować.

I jest to frekwencja zarejestrowanych wyborców (+/- 5%, przejezdnych z zaświadczeniami). Wielokrotnie byłem w komisjach i w rzeczy samej : głosuje circa 85-90% zarejestrowanych i przejezdni. Bywało że podjeżdżały autobusy (jakiś klub sportowy po zawodach, orkiestra po koncertach, etc).

• @trep powiedział(a):

@ms.wygnaniec powiedział(a):

@trep powiedział(a):
    To już postanowione. Jadę na marsz z dwójką znajomych. Gdyby ktoś ustalił miejsce jakiegoś spotkania na starcie marszu, byłoby mi bardzo miło.

Planujemy być, ale ukochana córka przywlokła wirusa i już go przechorowała, ja właśnie kończę, natomiast żona jest w trakcie, więc nie wiadomo czy do niedzieli się wyleczy.
    Reasumując, ja mocno planuje być, a reszta...
    Co do parkowania, to z uwagi na dwa marsze pomysł qiza aby się gdzieś odleglej porzucić, a później zbiorkomem przemieszczać brzmi godnie.
    Co do miejsca spotkania, nie wiem gdzie ma być ulokowane czoło, ale Smolna wydaje się być rozsądnym wyborem, taka propozycja.

Będziemy nawigować na Smolną. Jakieś konkretniejsze miejsce?

Smolna róg z Nowym Światem przy pałacu Branickich proponuje, o ile nie będzie tam czoła Marszu.

Co do piwa, to ładny ruch do sprowokowania ataków na Mentzena abyśmy sami odepchnęli zwolenników Mentzena. Doceniam, ruch ładny.

• Czy po Marszach są przewidywane ustawki/spontany na stacjach benzynowych?

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    Co do piwa, to ładny ruch do sprowokowania ataków na Mentzena abyśmy sami odepchnęli zwolenników Mentzena. Doceniam, ruch ładny.

Nuale te ataki na Niemcena są w większości w wykonaniu zwolenników Niemcena. Miałoby to sens przed pierwszą turą ale teraz?

I widać, że polityka nie jest dla gówiarzy. Jednym gestem koleżka stracił to, co budował miesiącami.

• @los powiedział(a):

@ms.wygnaniec powiedział(a):

Nuale te ataki na Niemcena są w większości w wykonaniu zwolenników Niemcena. Miałoby to sens przed pierwszą turą ale teraz?

I widać, że polityka nie jest dla gówiarzy. Jednym gestem koleżka stracił to, co budował miesiącami.

Czyli demobilizacja elektoratu Konfy, wasz 'wódz' jest zblatowany, szkoda waszego wysiłku.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.