Skip to content

Czy PiS to partia leniwych i zdegenerowanych tłustych kotów?

2»

Komentarz

• @los powiedział(a):
    A po co mam cię przekonywać o czymkolwiek? Znam ich, spędziłem w różnych zachodnich krajach kilkanaście lat a kontakty utrzymuję na bieżąco właściwie całe dorosłe życie. Z życzliwości podzieliłem się wiedzą. Jeśli ją odrzucasz, to co mnie to obchodzi? Niemiła księdzu ofiara, chodź cielę do obory.

Pamiętam że tak zareagowali Francuzi na zamachy terrorystyczne kilka lat temu, znajoma akurat była tam na urlopie.

• @los powiedział(a):
    A po co mam cię przekonywać o czymkolwiek? Znam ich, spędziłem w różnych zachodnich krajach kilkanaście lat a kontakty utrzymuję na bieżąco właściwie całe dorosłe życie. Z życzliwości podzieliłem się wiedzą. Jeśli ją odrzucasz, to co mnie to obchodzi? Niemiła księdzu ofiara, chodź cielę do obory.

Pozwól że wyciągnę własne wnioski. :D Jakoś rzeczywistość skrzeczy, ale wierz sobie, w co chcesz.

• @Przemko powiedział(a):

@los powiedział(a):

Pamiętam że tak zareagowali Francuzi na zamachy terrorystyczne kilka lat temu, znajoma akurat była tam na urlopie.

Znaczy jak?

• @Berek powiedział(a):

@los powiedział(a):

Pozwól że wyciągnę własne wnioski. :D Jakoś rzeczywistość skrzeczy, ale wierz sobie, w co chcesz.

Nadal uważam, że szanowna pani nie jest w pozycji, by mnie pouczać.

• Czy mieliśmy w Polsce odpowiednik francuskich Żółtych Kamizelek?

• @Berek powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

@los powiedział(a):

Znaczy jak?

Tak jak napisał los, agresją, że ktoś ich próbuje zastraszyć.

• @marniok powiedział(a):
    Znowu znicze i marsze?
    Dejże spokój - odkleiło ci się coś.

Lubię takie odklejki ;)

• Aby nie było, już jest grzana narracja przez silniczki że to 'po 2 rozmowach z Kaczyńskim zmarła'.
    Nie linkuję bo zanurkowałem w szambie, więc tego się spodziewajcie.
    Jak napisał los 'Smoleńsk'.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    Aby nie było, już jest grzana narracja przez silniczki że to 'po 2 rozmowach z Kaczyńskim zmarła'.
    Nie linkuję bo zanurkowałem w szambie, więc tego się spodziewajcie.
    Jak napisał los 'Smoleńsk'.

Lodowski mówi, że widać że uruchomiono farmy troli aby to grzać.

• Mam nadzieję, że teraz rozumiecie, jak się przygotowuje kontrnarracje:

• 'wrzutka' realizowana przez Czuchnowskiego, o problematycznych dla Jarosława Kaczyńskiego zeznaniach
    • zapewnienia o kurtuazji podczas przesłuchania i miłych pogawędkach na offie
    • narracja, że śmierć nastąpiła po rozmowach z Jarosławem Kaczyńskim, oczywiście jako możliwość, bo nikt nie przesądza

Coś wam brakuje?
    Bo mi bardzo nazwiska tego drugiego pełnomocnika od Giertycha.
    Oraz kontrnarracji.

• Krystian Lasik. Najzaufańszy z zaufanych Qnia, jego reprezentant w Polnordzie i adwokat Mraza. Że też tyle jest rodzimej kanalii...

• Manifestacja pod prokuraturą - teraz:
    https://x.com/DanielObajtek/status/1901622848470327344

• @Zima powiedział(a):

@qiz powiedział(a):

@MarianoX powiedział(a):

@ms.wygnaniec powiedział(a):
    Partie są po to aby zarządzać elektoratem, więc oczekuję od nich przykładu, bo mają realne wsparcie (w teorii).
    Tłuste koty z poduszek oczekujące, że 'elektorat' za nich coś zrobi?.... no super.

Do pustoszejących kościołów też ma PiS leniwy i tłusty elektorat osobiście zapraszać? Te sprawy tj. wybory i praktykowanie wiary są bardzo ściśle powiązane.

Cała nadziej w tym, ze Trump przydzieli każdemu Polakowi agenta CIA, który go będzie ściągał z kanapy.

Scenariusz już Amerykanie mają rozpisany, aż dziwię się, że MS jeszcze tego tu nie wyłuszczył.
    Hint- ostatnie wywiady z prez. Dudą.

Ktory na przyklad? U Mazurka na KZ?

Że chce być premierem.

Premierem może zostać nie będąc juz prezydentem.

• edytowano 17 March

@los powiedział(a):
    No nie, Skandynaw albo Francuz może być zmanipulowany ale nie jest zastrachany. Lewactwo posługiwało się wobec nich nader udatnie szantażem moralnym - jeśli nie oddasz swego mieszkania ciapatemu, to nie jesteś dobry. Na Polaków szantaż moralny nie działa, oni nawet kraśnieją, jak kto nazwie ich łajdakami. Polaków się straszy - jak nie posłuchasz, to pan Niemiec nie da pieniędzy a może nawet przepuści cię przez komin. Zachodniacy na próbę straszenia by z kolei wpadli w furię. Jesteśmy biali tylko po wierzchu.

A nie pisałem tutaj (albo i na bywszych ffoRumkach, któż to pamięta?), że populacja żyjąca pomiędzy Odrą a Bugiem to "polska biała Muzina". Klasyk zaś nagrany na taśmach przez kelnerów określił to poetycko "robieniem laski Amerykanom" i "murzyńskością". I nie miał on racji?

• A odnosząc się do tytułu wątku podam tylko przykład z mojej parafii, gdzie lokalna struktura PiS właśnie dobija dealu w powiecie z lokalnymi karierowiczami z PO (dla zmylenia przeciętnego Kowalskiego nazwanymi lokalnym komitetem). Prestiżowe stanowiska i kasa dla wybrańców będą się zgadzać, a kto by tam z nich przejmował się tym co dzieje się w kraju, na parafii są poukładani, obdzwonieni i obgadania. Tak więc tak 🤷‍♂️🙈

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.