Skip to content

Jutro, w samo południe konferencja Mentzena

edytowano 17:40 w Forum ogólne

na której powie komu przekaże głosy.

Dobrze, że zrobi to tak szybko po I turze, bo Nawrocki będzie mieć czas na reakcję - niezależnie od tego, co usłyszy. (co usłyszymy)

Czy jeśli powie "róbta, co chceta" - wpłynie to na wynik Nawrockiego? - jak myślicie?

PS Założyłam ten wątas, bo zaczynam świrować (czego nie lubię). Z zasady ufam Opatrzności, co skłania mnie do optymizmu, ale wiem na co stać szczurów zagonionych do kąta i wiem ile złych rzeczy może się jeszcze wydarzyć. A świruję, bo gry o tak wielką stawkę dotąd nie widziałam.

Komentarz

• edytowano 17:40

To jest gnojek jakich mało. Nie miej żadnych nadziei. Poprzednie wybory były o większą stawkę.

• @trep powiedział(a):
    To jest gnojek jakich mało. Nie miej żadnych nadziei. Poprzednie wybory były o większą stawkę.

No ale czy wpłynie to na wynik wyborów (jeśli umyje ręce), według Ciebie?

• edytowano 17:44

Oczywiście. A nie powie, żeby głosiować na PiS bo "musi tak mówić". Nie widziałaś Sernik u Romanowskiego?

• Nie mam wiedzy insajderskiej, a może zrobić dowolną woltę.

• loslos
    edytowano 18:30

Racjonalnym zachowaniem jest poprzeć Nawrockiego (oczywiście nie za darmo) ale racjonalność jest przereklamowana.

• edytowano 18:10

Powiem tak, nawet niech się nam nie zamarzy, że Memcen wzniesie się w pobliże poziomu śp. Andrzeja Leppera sprzed 20 lat, który otwarcie deklarując poparcie dla śp. Lecha Kaczyńskiego umożliwił jego zwycięstwo nad Chyżym Rujem, który już był w ogródku i witał się z gąskami po I turze, przypomnę tylko. Nie oczekiwałbym również podobnego formatu i poczucia racji stanu od Brauna. Jedynie Marek Jakubiak stanie na wysokości zadania, ale jego elektorat z I tury to drobnica. Z kolei obóz przeciwny zachowa się karnie i zdyscyplinowanie jak na wojnie należy. Hołownia i Kosiniak z Kamyszem już zakomunikowali to paszczowo, a wkrótce po odpowiednim urobieniu dokonają tegoż Zandberg i Biejat. Poza tym wzmogą oni akcję profrekwencyjną poprzez podbijanie bębenka histerii i strachu. Należy się spodziewać Jagodno w wersji zwielokrotnionej podczas II tury. Niestety, ale podtrzymuję tezę o Finis Poloniae. Nie ma we mnie ni krzty optymizmu i wiary już w ten naród

• edytowano 18:11

Nikomu nie przekaże, jego elektorat to przecież wolni ludzie, mogą głosować jak chcą, tak powie.

Tymczasem ludzie kombinują na przykład tak:

• "Naród wspaniały, ale ludzie kurwy"- J. Piłsudski

• Braun już powiedział, że nikogo nie poprze. Natomiast taki Radosław Pogoda, już wprost przeciwnie, tz powiedział, że w 2 turze należy głosować na Nawrockiego. Tam nie jest jednolicie.

• Sporo wyborców PiS głosowało na Mentzena zapowiadając, że II tura na Karola.
    Biejatowcy zagłosują za Trzaskiem, ale Zandbergowcy - niekoniecznie.
    Braunowcy nie zagłosują na Trzaska.

Pytanie na dziś: ile % od Mentzena i Brauna potrzebujemy do zwycięstwa? Ktoś policzył, że połowa wystarczy.

Ciekawa jestem jak ( i czy?) wykrusza się liczba słuchaczy Radia Maryja. Czy 100 000 rocznie jak sugeruje Gwiazdowski?

Moja teza jest taka, że Nawrocki ma większe szanse na nowe głosy.

• Gwiazdowski jest na ostatnim miejscu na liście ludzi wiarygodnych.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.