Skip to content

Jutro, w samo południe konferencja Mentzena

135

Komentarz

• Jest dobrze.

• Niemcen jest inteligentny i chyba mądrzejszy od Bosaka.

• ..zgadzam się z przedmówcami

• edytowano 20 May

Dupiarz przyjął zaproszenie Mentzena. xDDD
    GiertychDebil uważa, że świetnie sobie poradzi gdyż świetnie wypada w debatach.

• @trep powiedział(a):
    No więc mieli dość PiS i poszli na Niemcena. Czy znajdą w sobie tyle samozaparcia, żeby iść na PiS?

Jakim w ogóle idiotą trzeba być, żeby w pierwszej turze głosiować na niemcena. To już więcej szaconku mam do intelektu wyborców Hujowni, którzy wiedzieli, że głoś na Hujownię to głoś na Tuska i od razu poszli na Tuska.

Gówniaki o sznycie darwinizmu społecznego, aspołecznego egoizmu i wyraźnych braków wykształconej empatii (no podręcznikowy wytwór gimbazy, z wszystkimi naleciałościami jej patologii) oraz elektorat płynny, łatwy do ulepienia i labilny (tzw. biomasa). To jest dramat, że losy naszej Ojczyzny wiszą od kaprysu tej masy bugodrzanskiej 🤦‍♂️

• A ja w pierwszej głosowałem na Memcena. I tylko z jego komitetu dało radę pilnować wyborów.

Parrówo ;)

• @Eden

aha, "biomasa", serio??? I kto tu gardzi Polakami?

• Też istotne na wybory chyba jest kiedy są umieszczane plakaty. Ice podkreślał jak w sztabuniu kampanią planują przywalić zaskoczonej biomasie w ostatnich tygodniach przedwyborczych i bardzo to brzmiało przebiegle i przewidująco, aż zaufałem że tak trzeba, jak żółw co powoli dochodzi do celu. Mem zaczął za to wręcz przeciwnie i jako pierwszy miał kampanię wyborczą na mieście. Ignac to dokumentował zdjęciem giga plakatu co dali Konfiarze przy Osi Saskiej w pierwszej połowie września '24. Wtedy to było takie odklejone trochę, bo tu wakacje się kończą, a ci z jakimiś wyborami na start i do biegu gotowi, ale jednak może czasem zając ma rację.

• @trep powiedział(a):

@JORGE powiedział(a):

@marniok powiedział(a):
    Mój młody powiedział że jeśli memcen nie opowie się wprost za Nawrockim to będzie to zdrada.

Ale tak uważa zdecydowana większość wyborców Konfederacji. To co mają w głowach niektórzy politycy tej formacji nie pokrywa się z elektoratem. Dlatego, pomimo że pewnie dla Bosaków mieści się to w głowie, nigdy nie będą koalicjantem PO. A może inaczej, jeżeli będą to raz i już nigdy więcej z nikim, bo ich nie będzie.

Kto się przejmuje rozpuszczeniem masła, na którym smaży się kotlet. Liczy się tylko kotlet. Jak na razie nie musieli być użyci (albo nie mogli, bo PiS miały samodzielną większoś), ale jak będzie taka potrzeba...

• roztapianiem
  • Oooo tu:

• Powiem tak, tak jest chemia między nimi. Duża. To się może rozwinąć ...
    A mi się ten Niemcen nawet podoba.

• jesli prawdę pokazuje sytuacja po podpisaniu, to NOW Rocky jest jak Falandysz
    kataster nie jetzt podatkiem
    smakowite
    prawie jak Bielan

głosy się liczą

• Jakie nastroje po piwku Mentzena z Trzaskowskim i jego sztabem?

Ponoć Krzysztof Bosak prawie zawału dostał, jak to zobaczył (komentował na żywo w Kanale Zero).

• Czajkoski zmasakrował Niemcena, nie dał mu dojść do głosu a Niemcen już w pewnym momencie machnął ręką i cierpliwie czekał, aż ten słowotok się skończy. Jakby to Niemcen był przeciwnikiem Rafalali, to zwycięstwo byłoby bezdyskusyjne.

• Jako bonus, Mentzen mocno zaorał swoją akcję 'Piwo z Mentzenem'.
    Dodatkowo Ziemkiewicz wskazuje na pewne niuanse:

• @JORGE powiedział(a):
    Powiem tak, tak jest chemia między nimi. Duża. To się może rozwinąć ...
    A mi się ten Niemcen nawet podoba.

A propos poglądów Mentzena, to jego współpracownicy mówią, że z poglądów to drugi Grzegorz Braun, z tym że on taki był zanim Braun wszedł do polityki. Tradycjonalista katolicki.

Tutaj Wilkosz, wystarczy sam opis filmu przeczytać w sumie.

• A nie po prostu dupek? Wiesz, ktoś klasy Niemcena nie miewa poglądów. Migreny też nie miewa.

• edytowano 26 May

@los powiedział(a):
    A nie po prostu dupek? Wiesz, ktoś klasy Niemcena nie miewa poglądów. Migreny też nie miewa.

Nie mam zdania, przypomniałem sobie że 2 lata temu taki był etap że obrabiali mu tyłek że jest kryptokatotalibem.

• Taa, i miewa migreny.

• edytowano 26 May

To jeszcze kronikarsko - na tym piwie panowie przyprowadzili kolegę, Piotr Osiecki, powiązany z GetBack.

• Sztab Nawrockiego jednak nie przemyślał spotkania z Menzenem. Głównie dlatego, że pewnie uznali - first things first, liczyła się debata, ale też i zadziałał tu efekt nagonki, niektóre fronty trzeba odpuścić. Nie powinien się Nawrocki zgadzać na podpisanie punktów przed wizytą, no i podczas wizyty powinien trochę pomarudzić.

• @JORGE powiedział(a):
    Nie powinien się Nawrocki zgadzać na podpisanie punktów przed wizytą, no i podczas wizyty powinien trochę pomarudzić.

To samo napisałam zaraz po rozmowie Nawrockiego z Mentzenem (mimo że jej nie oglądałam).

• @JORGE powiedział(a):
    Sztab Nawrockiego jednak nie przemyślał spotkania z Menzenem. Głównie dlatego, że pewnie uznali - first things first, liczyła się debata, ale też i zadziałał tu efekt nagonki, niektóre fronty trzeba odpuścić. Nie powinien się Nawrocki zgadzać na podpisanie punktów przed wizytą, no i podczas wizyty powinien trochę pomarudzić.

No i Lala zyskał na tym, że z Memcenem gadał jako drugi, miał już pełniejszy obraz sytuacji i mógł się przygotować.

• edytowano 26 May

@polmisiek powiedział(a):

@JORGE powiedział(a):
    Sztab Nawrockiego jednak nie przemyślał spotkania z Menzenem. Głównie dlatego, że pewnie uznali - first things first, liczyła się debata, ale też i zadziałał tu efekt nagonki, niektóre fronty trzeba odpuścić. Nie powinien się Nawrocki zgadzać na podpisanie punktów przed wizytą, no i podczas wizyty powinien trochę pomarudzić.

No i Lala zyskał na tym, że z Memcenem gadał jako drugi, miał już pełniejszy obraz sytuacji i mógł się przygotować.

Tak, bo z drugiej strony, gdyby Nawrocki poszedł konfrontacyjnie, to Trzaskowski mógłby grać odwrotnie i też na tym zyskać.

Szkoda, że się nie spotkali we trzech.

Inna sprawa, że jeśli przegramy, to nie przez błędy sztabu ani nawet nie przez Mentzena (choć obiektywnie zaszkodził, bardzo źle wpłynął na morale), tylko z powodu zaangażowania całego aparatu państwa Tuska, łącznie ze służbami.

• Gadacie. Nikt nie pamięta, o czym tam Niemcem i Karol rozmawiali. Liczy się to, że Karol podpisał niemcenową deklarację, więc od tej pory jest kandydatem Konfy. Detale się liczą, podobie jak Niemcen.

• @los powiedział(a):
    Gadacie. Nikt nie pamięta, o czym tam Niemcem i Karol rozmawiali. Liczy się to, że Karol podpisał niemcenową deklarację, więc od tej pory jest kandydatem Konfy. Detale się liczą, podobie jak Niemcen.

Zasadniczo tak. Ale my tu rozmawiamy o 0,25% przewagi ...

• Memcen nie dość mocno spierdolił, włączył mu się foch, a żydopedał Bielan postanowił rządzić światem

https://www.facebook.com/100044455715594/posts/pfbid0e2riPgJH5ke6FdsWepiDhX3BvgFAeoxpGk4SvuUdvdcodY9vstnzjJT9F4jDnEu8l/

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.