Skip to content

Wybory, wybory i po wyborach - 2025

13567

Komentarz

• @Przemko powiedział(a):
    Oni będą robić z Nawrockiego "długopis Kaczyńskiego", to jasne, ale też i Nawrocki nie powinien dać sobą pomiatać jakimiś Kuchcińskimi.

Mam spokojne przekonanie, że Nawrocki będzie bezwolnym długopisem Kaczyńskiego, a jednocześnie będzie w ciągłym, zaciekłym sporze ambicjonalno-osobistym z ww.

• @Joanna Mucha powiedział(a):

Dzisiejsze komentarze polityczne brzmią jak business as usual. Zatem powiosłuję nieco pod prąd.
    Wybory prezydenckie to kronika zapowiedzianej porażki. KIM JESZCZE musiałby okazać się kandydat PiSu, żeby kandydat Platformy wygrał???
    ✅ PiS zrobil strategiczną analizę pożądanych cech kandydata. Miał on być osobą, której nie da się powiązać z rządem PiS i miał być tym, na którego w drugiej turze zagłosują wyborcy Mentzena.
    ❌ Platforma nie robi analiz strategicznych. Jest tak przekonana o własnej samozajebistosci, że analizy strategiczne nie są potrzebne. Platforma uważa, że jest „lepsza” i w związku z tym istnieje moralny obowiązek głosowania na kandydatów Platformy. Oni uważają, że „im to zwycięstwo się po prostu należy” - to cytat za anonimowym przedstawicielem sztabu. W tym przekonaniu wspierają ich prawie wszystkie media.
    ✅ PiS zrobił casting na kandydata, który będzie wypełniał założenia strategii.
    ❌ W Platformie żaden casting nigdy nie był potrzebny. Wybory między Trzaskowskim a Sikorskim były pozorne i zorganizowane wyłącznie po to, żeby nie można było powiedzieć, że Trzaskowski jest kandydatem Tuska. Platforma mówi: „dajemy ci kandydata i masz na niego głosować”. O co Ci chodzi? Że liberał? Że poglądy liberalne podziela co najwyżej jedna trzecia społeczeństwa? Że żaden Prezydent Polski nie był nigdy liberałem? Że scena polityczna przesunęła się w prawo (przy ich wsparciu)? Że już raz przegrał wybory, a teraz ciągnie jeszcze na sobie niezadowolenie z rządu? Platformie to nie przeszkadza. Platforma da Wam kandydata niewybieralnego i będzie się dziwiła, że go nie wybraliście.
    Lubię i cenię Rafała, głosowałam na niego w drugiej turze i uważam, że byłby dobrym prezydentem. Ale nigdy nie był i nigdy nie będzie dobrym KANDYDATEM na prezydenta!
    ✅ PiS wziął do sztabu ludzi, którzy WYGRYWALI wybory. Szczerze, gdyby w sztabie PiSu byli tacy „spece” od kampanii jak ci z Platformy - Nawrocki nie byłby nawet trzeci.
    ❌ Platforma wzięła do sztabu tych, co zawsze. Ludzi, którzy PRZEGRALI WSZYSTKIE KAMPANIE, które robili, również tę w 2023 roku. W 2023 roku Platforma PRZEGRAŁA z PiSem. Platforma ostatni raz wygrała duże wybory w 2011 roku. To półtorej dekady. Od tego czasu Platforma robi cały czas to samo i tak samo i oczekuje innego rezultatu 🤯 I robi to samo i tak samo przy ogromnym aplauzie mainstreamowych mediów. Może warto to przemyśleć?

• loslos
    edytowano 3 June

Znaczki nie ode mnie. A ze kolory wzięły od smoczej czapeczki i karnacji to czysty przypadek. Albo znak.

• I kolejna osoba po wyborach traci pracę. Niestabilny psychicznie lekarz? Doskonałe referencje.

• Misiek Kamiński, po fakcie to wszyscy nagle mądrzy.

https://wmeritum.pl/kaminski-drugiej-turze/424541

• Zalecałbym jej pacjetom też, by się trzymali z dala. Ja sam bym się bał.

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    Łoszkurde, nie wiedziałem, że PiS to taka nowoczesna i ogarnięta partia, z Mabeną, myśleniem i przygotowaniem do wyzwań! Cheba następnym razem będę oddawał głoś rozsądku nie z niechęcią, a z enthusiasmem!!!!!!

Na okoliczność jak byśmy za dobrze pomyśleli o Panu Prezesie

• @los powiedział(a):

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    Łoszkurde, nie wiedziałem, że PiS to taka nowoczesna i ogarnięta partia, z Mabeną, myśleniem i przygotowaniem do wyzwań! Cheba następnym razem będę oddawał głoś rozsądku nie z niechęcią, a z enthusiasmem!!!!!!

Na okoliczność jak byśmy za dobrze pomyśleli o Panu Prezesie

Tym bardziej doceniamy jego poświęcenie dla Ojczyzny, że powściągnął swe narowy w trudny czas kampanii.

• Ech... Ale katusze musiał znosić jak Nawrockiego u Mentzena oglądał

• @Przemko powiedział(a):
    Misiek Kamiński, po fakcie to wszyscy nagle mądrzy.

https://wmeritum.pl/kaminski-drugiej-turze/424541

Sawicki, Misiek. Zaczynam mieć nadzieję, że Duży Don zaciska pętlę na szyi małego.

• @los powiedział(a):
    Zalecałbym jej pacjetom też, by się trzymali z dala. Ja sam bym się bał.

Kurczę, to się chyba kwalifikuje do leczenia w zakładzie zamkniętym.

• @Cyrylica powiedział(a):
    Co zrobić, żeby przestało chodzić po głowie? :))))))) Ten refren jest tak chwytliwy, ze nie da się go odsłyszeć.

Boję się kliknąć w ten link. :)

• Zandberg. Teraz poseł trzeciej nogi w TVR. Wieje wiatr zmian - zaraz będzie huragan Donald.

• Już po Tusku.

• ...?

• No i nie zapominajmy, czym ostatnio popisał się p. Mentzem.

A że p. prezes powinien jak najszybciej udać się na emeryturę, to inna sprawa.

• @trep powiedział(a):
    Już po Tusku.

Ja z takim stwierdzeniem zaczekam do tzw. pochówku wampirycznego rzeczonego. Dla pewności uzupełnionego zalaniem niegaszonym wapnem i odprawieniem egzorcyzmu.

• A co do Trzaskowskiego, to PO za 5 lat będzie miała kandydata, który bez problemu osiągnie awans do drugiej tury!

• edytowano 3 June

@los
    +1000000

• No czy ja wiem, może nie będzie już PO…

• @Pani_Łyżeczka powiedział(a):
    No czy ja wiem, może nie będzie już PO…

Po ostatnich wyborach, to Rafał może reprezentować dowolna partię ;)

• To się dzieje. Nie tylko w naszych głowach, ale i u nich.

• Poza uwagami nt historii ciekawa analiza jak czytać i podawać wyniki

• Proszę państwa - Manuela Gretkowska!

• @trep powiedział(a):
    To się dzieje. Nie tylko w naszych głowach, ale i u nich.

Zwykła gra w czikena aka test na obecność testosteronu. Donek ma, piszczący Szymuś nie ma.

• Tak, tak. Ale jeszcze pół roku temu takie teksty w ustach czerwonych byłyby wielkim szokiem. Jak było już tutaj pisane - on traci moce. Słabnie.

• Dlatego, jakby Szymuś miał gruczoły z testosteronem, spokojnie by nie pękł. Donek ma dużo więcej do stracenia a czas jest przeciw niemu.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.