Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej - Karol Nawrocki
Wejdźcie na twitterka, odszukajcie profil prezydenta Nawrockiego, kliknijcie zakładkę odpowiedzi i poczytajcie jego odpowiedzi na gratulacje od głów państw i innych oficjeli. TO JEST POEZJA!
6
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Właśnie zakończyłam tę lekturę -- coś wspaniałego.
Nawrocki jest wyższy od Dudy, który już sam jest wysoki.
10 lat temu się radowałam, że mamy przystojnego Prezydenta i najpiękniejszą parę prezydencką w Europie. I tak było.

A dziś mamy Prezydenta jak James Bond i Prezydentową jak marzenie. :-)
I jakie słodkie prezydenciątko!
How old is FLOTROP, wie ktuś?
Bo nie mogie znaleźć.
👣
🐾
🐾
39.
Jeżeli Karol Nawrocki jest pamiętliwy i złośliwy, to pamiętając że bokserzy mają silne i bardzo twarde dłonie to na miejscu Tuska z podawaniem ręki bym się mocno zastanawiał.
Z drugiej strony pan prezydent później powinien starannie policzyć wszystkie palce.
Doradzam zatem podawać rękę w stalowej rękawicy.
Może palce to nie ale już obrączkę i zegarek to bym sprawdził
Tymczasem w Onecie...
Bijący po oczach lead:

KAROL NAWROCKI STRACI PRAWO JAZDY
A pod spodem:
"Prezydent w czasie urzędowania będzie korzystał z usług kierowcy".
Po prezydenciątku już sobie jadowite jednostki urządziły jazdę. Tak bardzo przesadziły, że nawet tamta strona uznała że wykaże się niewiarygodną szlachetnością i zaczęła sypać apelami żeby nie znęcać się nad niewinną siedmiolatką.
Włączając w to posła Józefaciuka i panią Korwin-Piotrowską.
Ale na X trwa już akcja dojeżdżania tych wywłok.
Wszystko już na Dude wystrzelali, muszą WYMYŚLIĆ coś nowego. Publika znudzona obelgami.
eee to proste
PREZYDENT BEZ OCHRONY
Chociaż zgodnie z ustawą o Służbie Ochrony Państwa ochrona przysługuje tylko obecnemu lub byłemu prezydentowi, tradycją jest, że otrzymuje ją również zwyciężający w wyborach prezydent elekt. Ochronę dla „innych osób ze względu na dobro państwa” może przyznać szef MSWiA. (...)
Z informacji „Rz” wynika, że już w trakcie kampanii Nawrocki – z obawy o bezpieczeństwo po wielu negatywnych publikacjach na jego temat – otrzymał decyzją szefa MSWiA ochronę SOP, jednak odmówił.
IPN PRZEJMUJE WŁADZĘ W POLSCE
Sławomir Cenckiewicz, historyk i były dyrektor Wojskowego Biura Historycznego IPN, mają odegrać kluczową rolę w budowaniu struktur Kancelarii Prezydenta Karola Nawrockiego po objęciu przez niego urzędu – dowiedziała się „Rz”. (...) dr hab. Sławomir Cenckiewicz jest jedną z osób publicznych, które najmocniej wspierały Nawrockiego.
https://www.rp.pl/polityka/art42451771-gdanski-zaciag-do-palacu-prezydenckiego
A ja nie. Zamierzam oddać z należnym paskarskim procentem.
W 2015 r. tak się dowiedziałem o zwycięstwie Dudy... Kolega (obecnie poseł) będący na wieczorze wyborczym wrzucił info, że BOR właśnie przyjechał chronić prezydenta elekta
Na szczęście PiS dokonał głębokiej reorganizacji tej służby i nie ma już mowy o takich nieporządkach.
Razem z Wachmistrzem poszliśmy wtedy kibicować naszemu kandydatowi przed Redutą Banku Polskiego. To był taki spontaniczny pomysł, więc już nie udało nam się wejść do środka, czekaliśmy z małym tłumkiem na zewnątrz. No i krótko przed ogłoszeniem wyników (ale już dobrze po zakończeniu głosowania, bo cisza wyborcza została trochę przedłużona) faktycznie zjawili się BORowcy, Wachmistrz chyba nawet z ukrycia fotkę strzelił, ale nie jestem pewna.
Nawet Śmiszek włączył się w obronę Kasi, napisał, że jest "radosną mega fajną dziewczynką".
Czy to jest obrona Kasi?
A jakby nie była radosna?
Mnie teraz ciekawi jak Prezydent KN wywali do kosza dekret o relokacji Muslimów i Zielony Ład?
Nie wiem jak, ale wierzę, że to zrobi, bo obiecał. :-)
Wydaje mi się, że te umowy wymagają podpisu. Ale nawet jeśli nie, to gdzieś mi mignął post na tt (u Cenckiewicza?), że jest to do zrobienia.
https://dorzeczy.pl/opinie/735549/saryusz-wolski-przypomina-jak-zastopowac-pakt-migracyjny.html
A, to był S-W, a nie Cenckiewicz 😄
Jednakże warunkiem podstawowym wypowiedzenia takiej umowy jest wola, czy rząd ma wolę aby go wypowiedzieć?
Wróciłam z marketu, gdzie na półce leżał m.in Fakt, a na pierwszej stronie foto Daniela N. i podpis: "jak Donald Tusk chciał zniszczyć mojego tatę".
Ponieważ wiem jak - Faktu nie nabyłam. Ale dobrze, że syn nie odpuszcza.
No nie, tu akurat bym się nie czepiała - te jednostki jadem napompowane rzuciły się do nawijania jakie to rozwydrzone, okropne dziecko z ADHD. Bo podskakuje, śpiewa i zaczepia publikę.
Więc gość nawet przytomnie zauważył że dziecko, o rany, zachowywało się jak... dziecko.
Szedł miły chłopiec ulicą, podszedł bandyta, uciął miłemu chłopcu rękę.
X powiedział: to był miły chłopiec.
Czy to jest obrona chłopca?
A gdyby chłopiec nie był miły?