Skip to content

Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej - Karol Nawrocki

1313233343537»

Komentarz

• Ultra-tradsi mają swoje dziwactwa.

• I dlatego nie warto im dawać duszy w zastaw.

• @los powiedział(a):
    I dlatego nie warto im dawać duszy w zastaw.

Panie Kulego, ja to bym takim nawet zdartych trzewików w zastaw nie oddał

• @Brzost powiedział(a):
    Ultra-tradsi mają swoje dziwactwa.

Tak się składa, że przed kwadransem moja kochana żona rozmawiała z koleżanką-sąsiadką a ta relacjonowała jej swoje rozmowy z bliskimi znajomymi, zdaje się nawet, że z kręgu KD, którzy od kilku lat są tradsami. No, było tam sporo niekonsekwencji, ale nie będę ich opisywał, gdyż nie wiadomo, na wiele były to poglądy tych tradsów a na wiele przekłamania koleżanki. Ale utwierdziłem się, że to jest paket, czyli maseczki, Brązowy, rusofilia.

Byłem w życiu dwukrotnie na takiej Mszy i nawet mi się podobała, nie powiem. Trzeba przyznać, że odprawiają ją z pietyzmem. Ale w łódzkim karmelu też odprawiają z pietyzmem a takich dziwactw tam nie ma. Wiem, że są tradsi i na forum, którzy z rusofilią nie mają nic wspólnego. Moje (skąpe - przyznaję) obserwacje pokazują jednak, że mogą nie być w większości.

• Nigdy mi się nie podobało. Od początku. Dzielenie, kto będzie odbudowywał Ukraine, po wojnie. A podział chyba już był rok jak zaczęła się wojna. Taką mapkę, z flagami krajów widziałem. Naprawdę słabe to było, dzielenie skóry na niedźwiedziu. My tu sobie zacieramy ręce na biznes jak na was bomby spadają. Zresztą Ukraińcy sami w tym brali udział, bo ktoś na tą mapkę dał zielone światło.

Teraz jak się plują, że Ukraina nas z planu odbudowy wywali, bo Nawrocki dojechał Zielonkę, z całą tą histerią zwracania orderów. To mam pewną ulgę. Niech nas z tych planów odbudowy wywalą. Oby wygrali wojnę i wtedy sobie będziemy rozmawiać o odbudowie bądź nie.

Potwierdziło się też, już któryś raz, że poziom klasy politycznej ukraińców jest wyjątkowo niski.

• @los powiedział(a):
    Ja wiem wiele o polskich fizykach. A o polskich historykach też sporo. Ale o takich teologach, biologach, filozofach czy chemikach już dużo mniej. Ale jedno by mi nigdy nie przyszło do głowy - by zlekceważyć czyjąć pracę tak totalnie, by jej w ogóle nie zauważyć.

"Instynktownie odrzucalem"... Kuźwa, te głąby nie rozumieją, że nauka to fakty, a nie wiara albo zakrzykiwanie.

• Cętkiewicz wie, że nauka to fakty, w swej dziedzinie jest skrupulantem. Tym gorzej dla niego, kiedy lekceważy większych od siebie.

• @qiz powiedział(a):

@los powiedział(a):
    Ja wiem wiele o polskich fizykach. A o polskich historykach też sporo. Ale o takich teologach, biologach, filozofach czy chemikach już dużo mniej. Ale jedno by mi nigdy nie przyszło do głowy - by zlekceważyć czyjąć pracę tak totalnie, by jej w ogóle nie zauważyć.

"Instynktownie odrzucalem"... Kuźwa, te głąby nie rozumieją, że nauka to fakty, a nie wiara albo zakrzykiwanie.

No tak, ale i bez żadnej nauki było jasne, od pierwszego momentu po usłyszeniu newsa, że zrobili to ruscy. Prp przy pomocy thuska.

• Dla mnie to argument, że to zrobili Niemcy. Ale może za dużo czytałem Agathy Christie.

• @los powiedział(a):
    Dla mnie to argument, że to zrobili Niemcy. Ale może za dużo czytałem Agathy Christie.

Dla mnie jest oczywistym, że zrobiła to kacapska rezydentura FSB (dawniej KGB) w Charkowie na zlecenie "Wielkiego Bu" znad Wisły. I za zgodą BND, oczywiście. Od czasu ukazania się książki "Tajne akta S...." Jürgena Rotha jest to dla mnie logicznym i oczywistym

• Agatha Christie uczyła, że jak coś jest widoczne na pierwszy rzut oka, to często bywa umiejętną inscenizacją.

• ...zaszła mnie do głowy koncepcja, że Carolvs wlaz był na drabinę eskalacyjną im. "bohaterów upa" w porozumieniu i na polecenie USA, którzy to jankesi wykalkulowali, że w dłuższym horyzoncie draka ta zaszkodzi wewnętrznie komikowi, którego USA woleliby wymienić?

• @Filioquist powiedział(a):
    ...zaszła mnie do głowy koncepcja, że Carolvs wlaz był na drabinę eskalacyjną im. "bohaterów upa" w porozumieniu i na polecenie USA, którzy to jankesi wykalkulowali, że w dłuższym horyzoncie draka ta zaszkodzi wewnętrznie komikowi, którego USA woleliby wymienić?

W dłuższym horyzoncie może i zaszkodzi komikowi znad Dniepru. Ale w krótszym pomaga "Wielkiemu Bu" znad Wisły, bo pozwala zamiatać pod dywan całą serię afer, kompromitacji i upadków (kto dzisiaj jeszcze pamięta o aferze pedofilskiej i zoofili z Kłodzka?)

• @Filioquist powiedział(a):
    ...zaszła mnie do głowy koncepcja, że Carolvs wlaz był na drabinę eskalacyjną im. "bohaterów upa" w porozumieniu i na polecenie USA, którzy to jankesi wykalkulowali, że w dłuższym horyzoncie draka ta zaszkodzi wewnętrznie komikowi, którego USA woleliby wymienić?

Komik sam się podłożył ryzykując konflikt z Polską. Ten konfikt jest np w interesie Niemiec. Tak czy inaczej Zelenski strzelił sobie w kolano.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.