Skip to content

If you are so smart, why aren't you rich?

13»

Komentarz

• Mania
    "coś wie, bo jest pilotem awionettki" .............
    Nie chwaląc się, powiem nieskromnie, że jestem dobrym kierowcą, ale ...
    Nie wiem, gdzie jest świeca w moim aucie, ale....
    Świetnie skręcam w prawo!
    :)
  • A to nie masz elektrycznych zarowek?

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Maniu, a propos celnego porownania do kierowcy, poziom absurdu na fr potrafi przekroczyc granice monty pythona. Padl tam podobny argument, warto odszukac i przeczzytac ten watek. Wisniewski okazal sie autorytetem, bo pilotowal jakies samolociki, za to, Protasiuk spowodowal katastrofe, bo nie mial uprawnien na te maszyny. Kiedy ktos cierpliwie tlumaczy, ze wygasniecie uprawnien nie powoduje wygasniecia umiejetnosci, ktore byly na znakomite, lepsze od pilotow cywilnych i wykazane w praktyce, to zaraz belkot i oburzenie, ze to polskie "jakos to bedzie" ktore spowodowalo katastrofe itd. Itp. Postawmy wisniewskiego przy Protasiuku, porownajmy umiejetnosci pilotazu, czas spedzony w powietrzu, wyszkolenie itd. Zal dupsko sciska.no ale tKie autorytety mamy w narodzie.

Przypomina mi sie, jak tuz po katastrofie, na bloku w Olkuszu, gdzie mieszkaja rodzice, panstwo Protasiukowie, ktos namalowal sprayem napis. Morderca czy jakos tak, nie moge juz znalezc zrodla. Przypadek czy "znawcy lotnictwa"?
  • marek
    Przypadek czy "znawcy lotnictwa"?
    Płk. Przypadek.
  • trochę w temacie
    reklama Das Auto, czyli samochodu dla plebsu:
    "Niektóre rzeczy lepiej zostawić ekspertom."
    Jeszcze dwie:
    http://adsoftheworld.com/sites/default/files/styles/media/public/vw_brake.jpg
    http://adsoftheworld.com/sites/default/files/styles/media/public/vw_clutch.jpg
  • Stań twarzą w twarz kolego M albo zamilknij.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    Stań twarzą w twarz kolego M albo zamilknij.
    !

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Zajrzałem na R. żeby sprawdzić co napisali Jorge i Qiz widzę że coś mnie ominęło! Trudno, jakoś to przeżyję. Ale skoro wypłynął M. a już przy poprzedniej okazji miałem to zacytować to zacytuję teraz - dla mnie absolutny de best of Malko. Mąż, ojciec trójki dorosłych chłopaków, oklaski! Wpis z 2011. Tak więc to wszystk to nie bug, to feature.
    No dobra. Prowokacyjnie włożę kij w mrowisko.
    Biorąc pod uwagę, że zmiany ustrojowe nie mogły być wtedy brane pod uwagę jako realna alternatywa i że państwo musiało funkcjonować jako część bloku komunistycznego, z punktu widzenia tej funkcjonalności, jakieś radykalne środki powinny być wtedy przedsięwzięte.
    Przypominam, że kraj ogarnęła anarchia. Codziennie wybuchały setki strajków, z błahych powodów. Strajkowano tylko dlatego, że można było strajkować. Powszechnym było wywożenie dyrektorów zakładów na taczkach.
    Rozumiem, że teraz, z perspektywy historii, widać że te strajki spełniły swoją rolę w rozsadzaniu komunizmu od środka, (mimo że nie miały raczej takiej intencji) i można je uznać jako korzystne. Ale właśnie z tego powodu, stawiając się na miejscu ówczesnej władzy komunistycznej odpowiedzialnej za państwo, nie można się dziwić, że postrzegała je ona, jako godzące w normalne jego funkcjonowanie.
    Mi osobiście było bardzo żal tej względnej swobody, która zapanowała między sierpniem 80 i grudniem 81, stłamszonej wybuchem stanu wojennego. Ale jestem w stanie zasadność jego wprowadzenia, z punktu widzenia władzy komunistycznej, zrozumieć.
    A teraz jak ktoś chce niech se ulży i zwyzywa mnie od kurew Jaruzelskiego.
    The author has edited this post (w 29.03.2014)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.