Smutna historia misia Uszatka albo o zajebywaniu
Pamiętacie casus Strękowski & Banasiak versus Gazeta Polska?
Nazwiska panów Strękowskiego i Banasiaka znalazły sie sna okladce filmiku dołączonego do Gazety Polskiej w wyniku czego środowisko rzeczonych panów (mylnie) uznało, że coś z GaPolem wspólnego mają i zostali oni zajebani - stracili źródła dochodu, odwrócili się od nich znajomi z branży. W związku z powyższym podali GaPol do sądu a sąd tezę potwierdził - w Polsce, przepraszam, imię Polski jest święte, w Bugodrzu istnieje obyczaj zajebywania osób kojarzonych z (szeroko pojętym) PiSem i za straty moralne i finansowe zasądził im odszkodowania.
Osób tak zajebanych są tysiące, choć przypadek dr Ratajczaka ciągle należy uznać za skrajny. W dawnych czasach autorytarne reżimy mordowały swoich wrogów obcinając im głowy a te bardziej okrutne obdzierając ze skóry lub nadziewając na pale. Ale mamy postęp i okrucieństwo się też rozwija - dziś udręczenie nie trwa godzin czy dni, dziś rozkładane jest ono na lata a uczestniczy w nim nie tylko kat ale wszyscy - znajomi, rodzina, współpracownicy... Część z radości znęcania się nad człowiekiem czyli obrazem Boga a część po prostu ze strachu - bo kto odmówi uczestnictwa w rytuale zajebywania, ten sam naraża się na zajebanie.
Rafał proponuje łagodną perswazję wobec katów. Ech...
The author has edited this post (6 dni temu)
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Nazwiska panów Strękowskiego i Banasiaka znalazły sie sna okladce filmiku dołączonego do Gazety Polskiej w wyniku czego środowisko rzeczonych panów (mylnie) uznało, że coś z GaPolem wspólnego mają i zostali oni zajebani - stracili źródła dochodu, odwrócili się od nich znajomi z branży. W związku z powyższym podali GaPol do sądu a sąd tezę potwierdził - w Polsce, przepraszam, imię Polski jest święte, w Bugodrzu istnieje obyczaj zajebywania osób kojarzonych z (szeroko pojętym) PiSem i za straty moralne i finansowe zasądził im odszkodowania.
Osób tak zajebanych są tysiące, choć przypadek dr Ratajczaka ciągle należy uznać za skrajny. W dawnych czasach autorytarne reżimy mordowały swoich wrogów obcinając im głowy a te bardziej okrutne obdzierając ze skóry lub nadziewając na pale. Ale mamy postęp i okrucieństwo się też rozwija - dziś udręczenie nie trwa godzin czy dni, dziś rozkładane jest ono na lata a uczestniczy w nim nie tylko kat ale wszyscy - znajomi, rodzina, współpracownicy... Część z radości znęcania się nad człowiekiem czyli obrazem Boga a część po prostu ze strachu - bo kto odmówi uczestnictwa w rytuale zajebywania, ten sam naraża się na zajebanie.
Rafał proponuje łagodną perswazję wobec katów. Ech...
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Jakich katów? Była mowa dawniej o Gowinie i Ziobrze. Czyimi katami oni są? Teraz jest mowa o Karolaku. Co z niego za kat? Może drobny świńtuch i interesowny krętacz i nieudolny potwarca. Opamiętał się, może ze strachu przed utratą dotacji, ale jednak. Czy ja bronię tu Laska, Tuska albo Palikota?
Powyżej przywołujesz przykład "zajebywania" zawodowego i finansowego w wykonaniu PO. Sam ten typ przywołałem wcześniej w tym wątku. I co proponujesz? Proponujesz, czy też Koleżeństwo proponuje, to samo tylko w innym wykonaniu, tym razem PiSu. Kto to jest ten PiS, tak konkrertnie personalnie, kto ma teraz "zajebywać" peowców? No i czemu tak będzie ok? A jaka jest gwarancja, że ci kaci to będą przyzwoici, słuszni i profesjonalni? Czy wystarczy, że będą takiego formatu i charyzmy jak kabotyn agent Tomek, czy amator kilometrówek Hoffman, czy ambicjoner Ziobro, czy Mario "ponura groźna mina" Kamiński świetnie nadający się do roli wilkołaka do straszenia dzieci? Nie ma żadnej. Jest za to duża szansa, że powierzenie takim gościom tego zadania skutecznie wystraszy część elektoratu i przyniesie opłakane skutki oraz PiS skompromituje ze szkodą dla rzeczywistej zmiany. Naprawdę to trzeba robić z głową i umiarem.
A chrześcijaństwo to poważna sprawa. Ono jest dla ludzi, grzesznych ludzi, a nie półbogów.
Co do cholery ma wspólnego z moją wyliczanką to czy są jacyś niesłusznie skazani przez Maria, Ziobrę i agenta Tomka. Ja napisałem to co napisałem: że te osoby odstraszają wyborców swoim zachowaniem. Tak moi drodzy: w polityce i w życiu nie wystarczy mieć rację. Należy jeszcze ją w sposób strawny zaprezentować publice. Przecież mnóstwo ludzi wystraszyło się PiSu bo nikt im nie wytłumaczył co robiło i nikt nie miał cierpliwości do prostowania kłamstw. No i niestety Mario i Ziobro nie pomagali w wyjaśnianiu, naburmuszając się i strojąc groźne miny. Słusznie zamykali, ale niesłusznie straszyli. Mali krętacze dali sobie wmówić, że zaraz przyjdą po nich za sprzedaż kilku kilo ziemniaków bez faktury VAT, za bombonierkę dla rejestratorki w przychodni coby zapisała do specjalisty, albo za stówkę dla policjanta zamiast mandatu na 500 i punktów. Nikt im nie wytłumaczył, że to bzudury i nie o to chodzi. Mnie to nie straszyło, ale wyborców i owszem. To nie ja jestem estetą tylko oni. No i co im zrobicie? Obrazicie się na nich i będziecie nadal z godnością cierpieć pod rządami PO? A agent Tomek nie grzeszył skromnością i elegancją oraz nadmierną inteligencją. Może i taki był potrzebny na Sawicką i Marczuk. Na subtelnego intelektualistę nie zwróciłyby pewnie uwagi.
Obawiam się, że jeśli wasza opcja w PiS zwycięży to spieprzone zostanie wszystko zanim się zacznie. No i zanim "zajebiecie" Karolaka "zajebiecie" mnie dla treningu. Skro już jesteśmy w knajackich klimatach to informuję, że jestem "trudny do zaje.."
Proponuję łagodną perswazję:
@rafalodnowa nie cudzołóż i odejdź w pokoju
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
ale nie mogę się POwstrzymać:
Naści Rafale:
PiS (wraz z Solidarną Polską oraz Polską Razem) prowadzi w rankingu partii politycznych z poparciem 43 proc. Polaków. Na Platformę Obywatelską zdecydowałoby się zagłosować 28 proc. respondentów, a na podium utrzymał się jeszcze Ruch Kukiza (10 proc.) – wynika z sondażu pracowni Estymator dla „Newsweeka”. Tuż nad progiem wyborczym balansuje jeszcze PSL i SLD (po 5 proc.).
Ile są warte Twoje wymodrzania na tematy estetyki wyborców?
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
2) Korzenie rodzinne. Resort i jego potomstwo rządzi i dzieli fundusze, a emanacją resortu jest PO. Popatrzmy po rodzicach działaczy - Halickiego, Kierbela i innych.
3) Z uporem maniaka będę twierdził, że Polsce potrzebna będzie najpierw denasifikacja.
W jedności siła!
"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
) Ale jest to pewien fakt przyrodniczy, który należy uwzględniać w rozważaniach.
The author has edited this post (5 dni temu)
Duda znikł. Jest już tylko figmentem imaginacji i niejasnym obrazem czegoś co się wydarzyło w maju. W merdiach znowu mamy Koparę, Bronka, Szjnfelda. Ale nie ma Niesioła, nie ma innych s-synów lubujących się w niegodziwości na pokaz. Teraz PiS jest "ostrzejsze" w swoim przekazie. Podobno nawet nawołuje do chłost i publicznego upokarzania swoich przeciwników (poczytajmy przekazy o testach na narkotyki dla sędziów itp). No to tłuszcza się dołączą. Tłuszcza chce show. Tłuszcza nie chce aby było jej lepiej. Tłuszcza chce by ktoś zdecydowany zajebał ....kogokolwiek. Byle ten ktokolwiek miał gorzej niż tłuszcza.
Co może zrobić PO jesli chce wygrać wybory? Zamiast gadać o TS dla Ziobry, postawić go przed sądem i codziennie zamiast Rancza, Na Wspólnej itp bzdetów dawać 24 godzinne transmisje z przesłuchań, tortur i rozprawy. Oglądalność na poziomie 100% i takież POparcie.
Może też zrobić to:
https://www.youtube.com/watch
Przepraszam serdecznie obie Panie. Mea maxima culpa
Co do porównań wyżej to na szczęście Michnik i Niesioł są tak groteskowi w swojej nienawiści, że nawet stosunkowo głupi wyborca zauważa różnicę na korzyść Maria. Na to aby zauważyć potrzebował jednak przeżyć 8 lat sukcesów przemysłu pogardy. Wysoka cena.
JORGE>
Dlaczego ludzie głosują na skurwysynów? Wyżej fausto się wypowiedział (chyba w innym wątku?). Zastanowię się nad tym. To chyba dość złozone i nie ma jednego powodu. Maniupulacja i brak wiedzy są jednak z pewnością wśród tych powodów.
Dlaczego ludzie tacy jak Rafał nazywają Tomasza Kaczmarka kabotynem agentem Tomkiem, Hoffmana amatorem kilometrówek, Ziobro ambicjonerem a Mariusza Kamińskiego Mario "ponura groźna mina" świetnie nadającym się do roli wilkołaka do straszenia dzieci? [wyłącznie określenia Rafała wklejone za pomocą copy-paste]
Dlatego, że w duszy gra im TVN a za sznurki skojarzeń ciągną Monika Olejnik, Tomasz Lis i ich mocodawcy. Własnie ci panowie byli najbardziej obrabiani przez przemysł pogardy, bardziej niszczono tylko Kaczyńskiego i Macierewicza.
Jak trafić do duszy, w której gra TVN? Pewnie są jakieś sposoby ale łagodna perswazja do nich nie należy. To forum jest tego dowodem - bo stosujemy tu wyłącznie łagodną perswazję i nie trafiliśmy do Rafała.
The author has edited this post (4 dni temu)
Co do dosadnych opisów postaci wyżej to taki już mam irytujący styl. Nie widzę powodu do klękania przed nimi, a nawet przed moimi politycznymi ulubieńcami jak JK. Mało tego, jak wiecie, dostrzegam wady, słabostki i błędy moich ulubieńców i nie czuję się zobowiązany do ich przemilczania i ukrywania. Bywa że je krytykuję i oczekuję naprawy i spełniania moich oczekiwań. Jestem tak bezczelny, że uważam że to oni są dla mnie, a nie ja dla nich. To wynika z ról jakie gramy w tej grze: oni są demokratycznymi politykami, a ja wyborcą. Co do osób wyżej to wcale nie jestem ich wrogiem, a nawet niezbyt surowo ich oceniam, konkretnie:
- Ziobro - broniłem go tu wiele razy, gdy jeszcze był naywany gnidą i zdrajcą i nawoływałem do darowania mu win i przyjęcia na łono. Uważałem, że jest zdolnym politykiem mającvym prawo do własnych aspiracji w partii i nie musi się we wszystkim zgadzać z JK. Co do jego kwalifikacji moralnych nie miałem i nie mam większych zastrzeżeń. Co do politycznej mądrości to mam. Działał i działa zbyt pochopnie, często za bardzo pod pulikę i słabo panował nad swoimi ambicjami. Niektóre jego posunięcia wydawały się niezbyt przemyslane i nie poparte wiedzą, powierzchowne. Per saldo jednak na plus, szczególnie za determionację i odwagę.
- Hoffman - bardzo zdolny i inteligentny, szkoda że nie panujący nad prostymi, wręcz prostackimi, pokusami przez które złamał, a przynajmniej bardzo nadszarpnął i opóźnił swoja karierę ze szkodą dla PiS.
-Kamiński - super gość, skupiony, zdeterminowany, uczciwy. Niestety za wiele w nim rewolucyjnego ognia, a za mało umiaru i powściągliwości w działaniu i kompletne lekceważenie niezbędnego w polityce pijaru. Mógłby trochę czasu poświęcić na szkolenie w tym zakresie. Niech się uczy od Dudy, albo nauczycieli Dudy, którzy i nad Szydło chyba ostatnio porządnie pracowali.
-agent Tomek jaki jest każdy widzi, JK też zauważył.
Olejnik, Lis a także niewymienieni Niesioł, Palikot i inni - a po co mam sie zajmować tymi nędznymi kreaturami? Na nich nie liczę i niczego do nich nie oczekuję poza odejściem i zrobieniem miejsca innym - lepszym i przyzwoitszym.
Z jednej strony estetyzm i dzielenie włosia na 4, a z drugiej strony gangrena moralna i bzidko z gęby pachnie. Ciekawe123
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
Swoją szosą - z wymienionych osób w PiS został tylko Mario "ponura groźna mina" Kamiński świetnie nadający się do roli wilkołaka do straszenia dzieci ale na taki detal Rafał nie zwraca uwagi.