To zdjęcie, powyżej- jest wspaniałe przez swoją symbolikę i kontrast pomiędzy spokojnymi, lekko znużonymi siedzącymi, którzy niczego nie zauważyli i zaniepokojoną, przejętą twarzą Prezydenta, który musiał błyskawicznie reagować. Tak mi się to skojarzyło z Getsemani i śpiącymi Apostołami i se myslę, ze Andrzej Duda by wtedy czuwał. Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Jeśli Bóg z nami, któż przeciw nam? Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Brama na dziedziniec zamkowy na Wawelu (wiek XVI, dzieło Bartłomieja Berecciego). Dodam, że to w tej bramie doszło do pamiętnego czynu Samuela Zborowskiego, zamachującego się na pana Wapowskiego. Same znaki. The author has edited this post (w 07.06.2015)
Jego mama opowiadała, jak bedąc jeszcze nastolatkiem natknął sie na pijaka, który nie był w stanie iść, więc spytał gdzie mieszka, przewiesił go sobie przez plecy i zatargał do domu. Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Mania To zdjęcie, powyżej- jest wspaniałe przez swoją symbolikę i kontrast pomiędzy spokojnymi, lekko znużonymi siedzącymi, którzy niczego nie zauważyli i zaniepokojoną, przejętą twarzą Prezydenta, który musiał błyskawicznie reagować. Tak mi się to skojarzyło z Getsemani i śpiącymi Apostołami i se myslę, ze Andrzej Duda by wtedy czuwał.
musze powiedziec, ze w tym momencie i ja uwierzylam w autentyczna dynamike:) nie to, zebym Dudzie nie wierzyla ale ja w ogole nie lubie konkursow, kastingow a co za tym idzie ...kampanii wyborczych:) po prostu wszystko to wymaga jednak strategii i gry, czyli z automatu ogranicza autentycznosc. i choc Duda w czasie kampanii, ktora ja obserwowoalam tylko przez interet, wydal mi sie najbardziej szczerym i autentycznym ze wszystkiego co do tej pory widzialam (mowie o sposobie bycia, nie o dystrybucji kawy, bo to jednak dla mnie caly czas byl chwyt kampanijny. inteligentny ale jednak na cos obliczony.) to dopiero to zdjecie dokumentujace taka a nie inna okolicznosc spwodowalo, ze "zaplonelo moje serce". "Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz." Pan Jezus
Podsumowanie wątku - Al Bundy, godz. 11.32. Chociaż myślę że nie jest tak dobrze. Jak znam życie, na różnych tradi-forach mogą być wpisy jeszcze bardziej odlotowe.
Nowoczesne faryzejstwo czy też ...uszostwo, w domu i zagrodzie, garnie się aby być cytowanym w GównieWybiurczym jako egzemplarze "katolików". The author has edited this post (w 08.06.2015) “It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Nie zaglądałem na Rebelkę, w każdym razie widziałem opadnięte szczęki i sugestie, że to musi być ustawka.
Ech niedowiarki. A Milcarek, przyzwoity człowiek, bardzo pochwala po raz katolicki instynkt Dudy ponieważ tak właśnie jego zdaniem należało się zachować, przed prawem powinność.
Bo pod zwględem prawnym - to dość trudna sprawa (KPK). W Mszale stoi, że podnieść może TYLKO kapłan... Moja odpowiedź by brzmiała jak vanitas : Miał ją zatrzymać i poczekać, aż kapłan Ją podniesie. Natomiast w tej konkretnej sytuacji - porywisty wiatr, daleko od szafarza - myślę, że zachował się godnie. Na Rebelyi ładnie podsumował Ernest Zacny : Zatroszczył się o zagrożone Ciało Chrystusa, narażając się na kpiny niedowiarków i łajania uczonych w piśmie. === Pytanie ważniejsze - co z Hostią uczynił bp. Nycz? The author has edited this post (w 08.06.2015)
U świętego Pawła jest wszystko, czego nie reguluje KPK. " (.....) a miłości bym nie miał - byłbym niczym." Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
romeck Pytanie ważniejsze - co z Hostią uczynił bp. Nycz?
Ugryzłem się w klawiaturę
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
romeck Bo pod zwględem prawnym - to dość trudna sprawa (KPK). W Mszale stoi, że podnieść może TYLKO kapłan...
A co, jeśli wpadnie wiernej za dekolt? Kiedyś ksiądz na katechezie opowiadał o takiej sytuacji. "A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Komentarz
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
The author has edited this post (w 07.06.2015)
Ukłony dla Mamy za celny komentarz
i choc Duda w czasie kampanii, ktora ja obserwowoalam tylko przez interet, wydal mi sie najbardziej szczerym i autentycznym ze wszystkiego co do tej pory widzialam (mowie o sposobie bycia, nie o dystrybucji kawy, bo to jednak dla mnie caly czas byl chwyt kampanijny. inteligentny ale jednak na cos obliczony.) to dopiero to zdjecie dokumentujace taka a nie inna okolicznosc spwodowalo, ze "zaplonelo moje serce".
"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
Pan Jezus
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
Chociaż myślę że nie jest tak dobrze. Jak znam życie, na różnych tradi-forach mogą być wpisy jeszcze bardziej odlotowe.
The author has edited this post (w 08.06.2015)
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Ech niedowiarki.
A Milcarek, przyzwoity człowiek, bardzo pochwala po raz katolicki instynkt Dudy ponieważ tak właśnie jego zdaniem należało się zachować, przed prawem powinność.
"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
W Mszale stoi, że podnieść może TYLKO kapłan...
Moja odpowiedź by brzmiała jak
vanitas
:
Miał ją zatrzymać i poczekać, aż kapłan Ją podniesie.
Natomiast w tej konkretnej sytuacji - porywisty wiatr, daleko od szafarza - myślę, że zachował się godnie.
Na Rebelyi ładnie podsumował
Ernest Zacny
:
Zatroszczył się o zagrożone Ciało Chrystusa, narażając się na kpiny niedowiarków i łajania uczonych w piśmie.
===
Pytanie ważniejsze - co z Hostią uczynił bp. Nycz?
The author has edited this post (w 08.06.2015)
Kiedyś ksiądz na katechezie opowiadał o takiej sytuacji.
"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)