ella ... różne zabiegi i sztuczki wierchuszki UPR, mające na celu niedopuszczenie JKM do pewnych decyzji i posunięć, a jednocześnie utwierdzanie go w przekonaniu, że to on rządzi.
Czyżby wychodziły specjalne wersje NCz ad usum Korwini ?
ella : ... różne zabiegi i sztuczki wierchuszki UPR, mające na celu niedopuszczenie JKM do pewnych decyzji i posunięć, a jednocześnie utwierdzanie go w przekonaniu, że to on rządzi.
Nie
Po prostu robiono swoje, stawiano go przed faktami dokonanymi, a potem łagodzono sytuację. "A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
ella : ... różne zabiegi i sztuczki wierchuszki UPR, mające na celu niedopuszczenie JKM do pewnych decyzji i posunięć, a jednocześnie utwierdzanie go w przekonaniu, że to on rządzi.
Nie
Po prostu robiono swoje, stawiano go przed faktami dokonanymi, a potem łagodzono sytuację.
Nie wiem czy się cieszyć czy martwić. To kto będzie rządził KNP?
Losie strasznie komplikujesz sprawy proste. Twierdzę, ze trudno było się zorientować o przydatnosci i morale JKM na poczatek. Jest oczywistą oczywistością, że nie miałem na mysli teraz oraz nas czyli starych wyg. Masz duzy porządek w archiwach więc z łatwością sie zorientujesz, ze nieodmiennie krytykuję go. Co innego młodzi którzy potrzebuja troche czasu, aby przekonać sie o nim. Niestety kazdy najlepiej uczy sie na własnych,a nie cudzych błędach.
rafal.ignorant Twierdzę, ze trudno było się zorientować o przydatnosci i morale JKM na poczatek.
Tobie Rafał było trudno się zorientować. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
rafal.ignorant : Twierdzę, ze trudno było się zorientować o przydatnosci i morale JKM na poczatek.
Tobie Rafał było trudno się zorientować.
Co do Korwina akurat nie. W przypadku niektórych innych zajęło mi to więcej czasu. Rozumiem sytuację i motywację młodych raptusów, którzy pędzą przez pewien czas za "antysystemowym" Korwinem. Ty jesteś, jak można sądzić z twoich wypowiedzi, wyjątkowo wprost przenikliwy. Ja z kolei nie jestem tak przenikliwy, ale mam dobrą pamięć emocjonalną więc rozumiem trochę młodych. Z dziećmi też mi się nieźle rozmawia i nawiązuje porozumienie. Z dorosłymi idzie mi gorzej, szczególnie ze skomplikowanymi osobowościami. The author has edited this post (w 07.07.2014)
Czy wy panowie jesteście w takim samym wieku? Bo jak jest między wami z 5 lat różnicy to dla mnie wystarczające by zrozumieć dlaczego jeden widzial a drugi nie. Najlepiej nigdy nie zapominać jak bardzo potrafimy się międz sobą różnić patrząc na rozstrzał świętych, 15-letni św. Dominik Savio i pozamiatane.
przemk0 Czy wy panowie jesteście w takim samym wieku? Bo jak jest między wami z 5 lat różnicy to dla mnie wystarczające by zrozumieć dlaczego jeden widzial a drugi nie. Najlepiej nigdy nie zapominać jak bardzo potrafimy się międz sobą różnić patrząc na rozstrzał świętych, 15-letni św. Dominik Savio i pozamiatane.
Niechętnie prowadzę spór o to kto jest bardziej przenikliwy. Daję się w niego wciągnąć jedynie z uwagi na zainteresowanie meritum. Niestety część Koleżeństwa nieustannie skręca dyskusję w tym jałowym kierunku. Proszę zwrócić uwagę, że moje wypowiedzi w tym temacie nieodmiennie polegają na usprawiedliwianiu oraz tłumaczeniu przyczyn zaufania Polaków, tutaj zwykle wyborców, do niektórych partii, polityków i ich wypowiedzi oraz przyczyny ich wątpliwości. Zwracam uwagę na czas, okoliczności oraz dostęp do informacji. To niestety pozostaje przeważnie ignorowane i wielu dyskutantów przybiera pozę wiedzących wszystko od początku i oświeconych. To przykre i nudne, ale najwyraźniej nie do uniknięcia. Przyjmuję to z niechęcią chcąc mieć dostęp i udział w części merytorycznej dyskusji.
rafal.ignorant Nie wiem czy się cieszyć czy martwić. To kto będzie rządził KNP?
To akurat wydaje się dosyć proste. KNP będą zapewne rządzić ci sami ludzie, którzy rządzą PO. The author has edited this post (w 08.07.2014) "Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
"PO przegra bo nie ma spójnej polityki medialnej! Gierdurniu, czy dlatego? A może dlatego, że od lat rżnie naszą kochaną Ojczyznę aż iskry lecą. Może dlatego wielki prawniku? Łoj, celebryty nie pomogły? No paczcie Państwo...
=== =============================== Dzięki stukrotne za tą 'wklejkę' - myślę, że to bardzo ważny tekst - o przeszłości i o przyszłości. [ PS. Kto z kim przestaje, takim ... - Ziemkiewicz! Ja na ciebie szczególne oko mam! ]
=== ================================ Co zrobiliście Polsce koledzy sztabowcy z PO? Jest godzina 21 dnia 24 05 AD 2015. Pewnie przecieracie oczy ze zdziwienia Oto kandydat PiS, który głosi waszym zdaniem "średniowieczne poglądy" rozbił w puch Bronisława Komorowskiego, który przez 5 lat prezydentury cieszył się rekordowym poparciem społecznym. Nie będę tutaj mówił "a nie mówiłem" i odsyłał was do moich apeli i wołania od dwóch lat. abyście nie skręcali w lewo. Powtarzałem to w dziesiątkach wywiadów. Pamiętam nawet tytuł "Wielki alarm dla Tuska. Z PO może nic nie zostać" Może tylko jeden cytat z wywiadu do "Głosu Wielkopolskiego" z 17 maja 2013 na pytanie dziennikarki dlaczego uważam że Platforma przegra wybory powiedziałem "Przegra, bo nie ma spójnej polityki medialnej, podejmuje tematy, które obchodzą promil społeczeństwa, jak np związki partnerskie i nie potrafi sprzedać swoich sukcesów, których jest całkiem sporo" Teraz przyjrzycie się proszę kampanii którą właśnie przegraliście. Co było głównym tematem in vitro, sprawa JOW i konwencja antyprzemocowa? Czy naprawdę myślicie że tym żyje przeciętny Polak? Przecież wszystkie badania opinii publicznej pokazują, ze polskie społeczeństwo jest coraz bardziej konserwatywne. A szczególnie dotyczy to młodzieży. Na Marszu Niepodległości macie 100 tysięcy skrajnie narodowej młodzieży. Na marszach lewicy po trzysta osób i to dlatego tak dużo, bo część przyjeżdża z Niemiec. Co zrobiła PO w ostatnich miesiącach przegłosowała Konwencję Antyprzemocową. Czytałem ją i specjalnie złych rzeczy tam nie znalazłem (parę wątpliwości), ale przecież nie o to chodzi. Prezydent podpisał ją w siedzibie polskich feministek! Czy Jego sztabowcy upadli na głowę!!! A nie mógł jej podpisać w domu samotnej matki itp.? Koledzy odrealniliście się zupełnie. Tym podpisem Prezydent wszedł na drogę konfrontacji z Kościołem i uwiarygodnił wszystkie ataki na siebie. Dotychczas jemu jako konserwatyście niczego złego me można było przypisać Po tym podpisie jego poparcie spadło w ciągu dwóch tygodni o 11 pkt!!! I to wam nie nie dało do myślenia??? Jeszcze tydzień przed 1 turą w wywiadzie do Onet.pl nawoływałem wręcz, aby Prezydent zrobił jakiś mocny gest do prawej strony bo inaczej przegra wybory. I co? Pozwoliliście się mu pokazać z Kwaśniewskim, pójść do Wojewódzkiego. Do Wojewódzkiego??? Do człowieka który polską flagę wkładał do psiej kupy daliście Prezydenta RP? Bo chcieliście młodzież zyskać, a wiadomo że młodzież (tak piszą liberalne media) jest przecież lewicowa. Tylko jeśli młodzież jest lewicowa to dlaczego głosuje na prawicę? Dlaczego w sondażach popiera życie konserwatywne, dlaczego tysiącami bierze udział w patriotycznych stowarzyszeniach, marszach etc. Czy wy w ogóle macie świadomość w jakim kraju żyjecie? Po co Prezydent atakował o sprawę "dwa lata więzienia za in vitro"? Przecież sami to proponujecie w projekcie rządowym za nielegalne in vitro? Przekonywaliście lewicę, a jej już dziś nie ma. A jak jest to i tak musiała glosować na Komorowskiego. Oddaliście najważniejszy urząd w ręce PiS. Za parę miesięcy jeszcze poważniejsza próba. Jeżeli dalej będziecie prawić lewicowe farmazony to nie zdobędziecie 10 proc. Jesteście przecież partią chrześcijańsko-demokratyczną (wasza deklaracja). Jeżeli nie wrócicie do korzeni to jest po was. A w październiku zobaczycie co to znaczy PiS bez osłony, którą dawali Wam PiS-u koalicjanci. Roman Giertych
Komentarz
ad usum Korwini
?
Po prostu robiono swoje, stawiano go przed faktami dokonanymi, a potem łagodzono sytuację.
"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
The author has edited this post (w 07.07.2014)
The author has edited this post (w 08.07.2014)
"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
=== ===============================
Dzięki stukrotne za tą 'wklejkę' - myślę, że to bardzo ważny tekst - o przeszłości i o przyszłości.
[ PS. Kto z kim przestaje, takim ...
- Ziemkiewicz! Ja na ciebie szczególne oko mam! ]
=== ================================
Co zrobiliście Polsce koledzy sztabowcy z PO?
Jest godzina 21 dnia 24 05 AD 2015. Pewnie przecieracie oczy ze zdziwienia Oto kandydat PiS, który głosi waszym zdaniem "średniowieczne poglądy" rozbił w puch Bronisława Komorowskiego, który przez 5 lat prezydentury cieszył się rekordowym poparciem społecznym. Nie będę tutaj mówił "a nie mówiłem" i odsyłał was do moich apeli i wołania od dwóch lat. abyście nie skręcali w lewo. Powtarzałem to w dziesiątkach wywiadów. Pamiętam nawet tytuł "Wielki alarm dla Tuska. Z PO może nic nie zostać" Może tylko jeden cytat z wywiadu do "Głosu Wielkopolskiego" z 17 maja 2013 na pytanie dziennikarki dlaczego uważam że Platforma przegra wybory powiedziałem "Przegra, bo nie ma spójnej polityki medialnej, podejmuje tematy, które obchodzą promil społeczeństwa, jak np związki partnerskie i nie potrafi sprzedać swoich sukcesów, których jest całkiem sporo"
Teraz przyjrzycie się proszę kampanii którą właśnie przegraliście. Co było głównym tematem in vitro, sprawa JOW i konwencja antyprzemocowa? Czy naprawdę myślicie że tym żyje przeciętny Polak? Przecież wszystkie badania opinii publicznej pokazują, ze polskie społeczeństwo jest coraz bardziej konserwatywne. A szczególnie dotyczy to młodzieży. Na Marszu Niepodległości macie 100 tysięcy skrajnie narodowej młodzieży. Na marszach lewicy po trzysta osób i to dlatego tak dużo, bo część przyjeżdża z Niemiec. Co zrobiła PO w ostatnich miesiącach przegłosowała Konwencję Antyprzemocową. Czytałem ją i specjalnie złych rzeczy tam nie znalazłem (parę wątpliwości), ale przecież nie o to chodzi. Prezydent podpisał ją w siedzibie polskich feministek! Czy Jego sztabowcy upadli na głowę!!! A nie mógł jej podpisać w domu samotnej matki itp.? Koledzy odrealniliście się zupełnie. Tym podpisem Prezydent wszedł na drogę konfrontacji z Kościołem i uwiarygodnił wszystkie ataki na siebie. Dotychczas jemu jako konserwatyście niczego złego me można było przypisać Po tym podpisie jego poparcie spadło w ciągu dwóch tygodni o 11 pkt!!! I to wam nie nie dało do myślenia??? Jeszcze tydzień przed 1 turą w wywiadzie do Onet.pl nawoływałem wręcz, aby Prezydent zrobił jakiś mocny gest do prawej strony bo inaczej przegra wybory. I co? Pozwoliliście się mu pokazać z Kwaśniewskim, pójść do Wojewódzkiego. Do Wojewódzkiego??? Do człowieka który polską flagę wkładał do psiej kupy daliście Prezydenta RP? Bo chcieliście młodzież zyskać, a wiadomo że młodzież (tak piszą liberalne media) jest przecież lewicowa. Tylko jeśli młodzież jest lewicowa to dlaczego głosuje na prawicę? Dlaczego w sondażach popiera życie konserwatywne, dlaczego tysiącami bierze udział w patriotycznych stowarzyszeniach, marszach etc. Czy wy w ogóle macie świadomość w jakim kraju żyjecie? Po co Prezydent atakował o sprawę "dwa lata więzienia za in vitro"? Przecież sami to proponujecie w projekcie rządowym za nielegalne in vitro? Przekonywaliście lewicę, a jej już dziś nie ma. A jak jest to i tak musiała glosować na Komorowskiego. Oddaliście najważniejszy urząd w ręce PiS. Za parę miesięcy jeszcze poważniejsza próba. Jeżeli dalej będziecie prawić lewicowe farmazony to nie zdobędziecie 10 proc. Jesteście przecież partią chrześcijańsko-demokratyczną (wasza deklaracja).
Jeżeli nie wrócicie do korzeni to jest po was. A w październiku zobaczycie co to znaczy
PiS
bez osłony, którą dawali Wam PiS-u koalicjanci.
Roman Giertych
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”