Skip to content

Suchejcie, odnoszę wrażenie...:

edytowano March 2015 w Forum ogólne
...że Duda rozniósł Bula w tej debacie. A dziennik...stwo sprawiało wrażenie że szykuje się na nowego pana. Czy się mydlę?
«1

Komentarz

• Dałby Bóg, żeby się Kolega nie mylił.
  • Murwy z Wiertniczej sprawiały wrażenie wycofanych i oklapniętych.
    Co do wyniku starcia nie byłbym hurraoptymistą. Zaden z kandydatów nie leżał na deskach i nie mamrotał. Gajowy dostawał wielokrotnie między oczy, ale po pierwsze argumenty były stare i znane, po drugie - po każdym ciosie natychmiast się zbierał do kupy i odwarkiwał, lepiej lub gorzej. Trzeba przyznać tej starej pierdole, że zajadle walczy do końca.
    Co z tego wyniknie w niedzielę, czas pokaże.
    Jest taki szum informacyjny, że nawet kacap lepszego by nie stworzył.
  • Też mam takie wrażenie, a propos rozniesienia. Bez wątpliwości ta debata była Dudiego.
    A Bronx? Porażka na własne życzenie w tomacie urlopu na UJ. I idiotyczne upieranie się.
    Porażka Bronka  w sprawie Skoków. Oszczerstwo wobec Biereckiego i riposta: pan nie rozumie prawa.
    No i "pan jest nieuczciwy" - powtórzone p. Dudę 2 razy.
    A w ogóle; to była namiastka debaty.
    Na koniec durnota Bronka pt: " średniowiecze", ni przypiął ni przyłatał.
    Dobra riposta nt. kolegów- + dla Dudiego.
    Ogólne wrażenie BK: protekcjonalność, niecelne strzały.
    - ""-               AD: człowiek mówiący o narodzie i Polsce.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Znowu debaty nie oglądałem (nawet nie wiedziałem, że tyle osób debaty nie ogląda, bo nie chce się derwować widząc poziom i łgarstwa Komorowskiego, ja mam identycznie), ale już po wpisach (na różnych portalach) widać, że Duda wygrał zdecydowanie.
    JORGE>
  • Duda ożyl!!!
    brawo!!! wreszcie nie
    było tego koszmarnego: panie prezydencie, wręczał kwity i ostro się odcinał - pan klamie
    ważne też
    było to ciągłe podkreślanie to wy rządziliście 8 lat a pan 5
    Komorowski kłamał jak zwykle, to straszny człowiek
    mnie za
    b
    rakło w pewnym momencie ze strony Dudy zagajenia: jaki prezydent taki zamach...
    nuale tego,
    no  y nie
    było pro civili, hitu nr 1,
    do
    brze , że doszło do tej zmniany w drugiej de
    bacie, z tego glupiego uśmiechu na niepatyczkownje siem
    jak nie sfałszujom wygra Duda, ahoy!
    The author has edited this post (w 21.05.2015)
  • No i Bronek wyłożył się na podatkach- jak długi.
    "Balonik, kotylionik, czekoladowy orzeł"
    :)
    Początek z proporczykiem PO - miodzio.
    W sumie: dziękujmy Panu Bogu, bo ta debata naprawde należała do Dudiego.
    :D

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Aha; ze Smoleńska Duda pieknie wybrnął, a Bron pieprzył.
    No się przypiep...ł, ale cham tak ma. Znów nie mówił o Polsce, tylko o Dudzie i PiSie. On ma gupich doradców.

• a moze ta cala spartolona kampania Komorry est po to aby lud uradowany nie za bardzo sie 24.05. zmobilizowal i Rusek wygra 0,5%?
    jest dobrze ale w niedziele trzeba ruszyc dupy w troki!

"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
    Pan Jezus
  • Mania
    Aha; ze Smoleńska Duda pieknie wybrnął, a Bron pieprzył.
    No się przypiep...ł, ale cham tak ma. Znów nie mówił o Polsce, tylko o Dudzie i PiSie. On ma gupich doradców.
    tak tak , to
    było piękne,
    pro
    blemem jednak tego typu de
    bat jest co ro
    bić w sytuacji gdy ktoś tak
    bezczelnie kłamie,
    bo w normalnej rozmowie człowiek
    by podszedł i powiedział : co ty pierd... ?!
    podo
    bało mi się też trochę to, że Duda wreszcie zorientowal się , że tu się nie odpowiada na pytania a po prostu mówi do ludzi przed telewizorem, w ten sposó
    b pokazał
    kilka razy, że ma
    ba
    bulenia
    bronka w d.
  • Czy zapamiętaliście ostatnie slowo Bronka? Bo ja tylko prośbę o głosy.
    Duda powtarzał: zmiany, zmiany, zmiany, życzliwośc wobec ludzi. I tym wygrał.

• KOmor zarzucił Dudzie, ze  Szczerski wprowadzi państwo wyznaniowe
    :) Pawel Jozwik
    OMG. Komorra cytował Szczerskiego z jego tekstu SF o historii alternatywnej. Co za debil!
    Jutro bedą z tego polewki w necie.
    Dobry był też moment gdy Komor przekroczył czas i Olejna powiedziała "gong". Gołąb?- spytał Komor. Nie. Gong -  panie prezydencie.

• Przed debatą:
    Po debacie:
    GOOD!
    • Na Interii:
    • Andrzej Duda
      68%
    • Bronisław Komorowski
      32%
    głosów:
    4225
    W radio Zet - Duda prowadzi 4-ma punktami

• Zwróćcie uwagę na zdjęcia ilustrujące debatę, Onet, Polskie Radio, wszędzie jest Duda uśmiechnięty albo poważny, a Bron zmasakrowany, zmęczony i smutny. To nie jest zbieg okoliczności, albo innych zdjęć nie ma (mało prawdopodobne) albo takie są nastroje w redakcjach (przekazy?).
  • A mję się zdaje, że Brąkobus  był wyszkolony przez swoich programistów do strzelania tekstami, które miały trafić do jego elektoratu i wkurzyć Dudę. Takie teksty, wykute na blachę, godne trepa.
    No ji ten tego, trep wyszedł na faceta, który nie kuma prostego przekazu. Duda "A" a Brąkobus "Mówi pan Z"
    Nawet  przy konwencji antyprzemocowej wyłozył sie jak długi, bo Duda i Zoll (odwołanie do autorytetu było zabójcze) przeczytali i zrozumieli a Brąkobus nic takiego tam nie widział.
    A ostatnie deklaracje "od siebie do elektoratu" Brąka skompromitowały do cna.
  • Zdjęcie użytkownika Mirek Lewandowski. Lubię to!
    ·
    Komentarz
    ·
    Udostępnij

• Mania
    Czy zapamiętaliście ostatnie slowo Bronka? Bo ja tylko prośbę o głosy.
    Coś tam plótł o średniowieczu jeszcze.
  • Nastroje mamy dobre

• Podobnież o 23.30 ma być konferencja pras. Dudy przed Sejmem.

• To jest piękne.:-D
    POwska młodzież:

• Debata dużo lepsza niż niedzielna.
    Natomiast widać nerowość i wzmożenie POfili - na stronach mainstreamu pojawiają się analizy, o tym, że Duda stracił wiarygodnść ("Fakt") albo memy z silną nadreprezentacją antydudowskich - przy czym praktycznie wszystkie na jedno kopyto "Duda = Kaczor".  "Super Esxpres" to już w ogóle odpłynął porównując Cejrowskiego drącego Bronkoplakat do Nergala....
  • Ale sztab Bronka odrobił lekcję (widać rękę Scheta) i zamówił 'profesjonalne' sondaże, które wskazują na zwycięstwo Bronka w debacie. Doceńmy klasę.
  • Podczas tey debaty innaczey "zagrali" kandydaci pan Bronek był mniey napastliwy y agresywny, nie wygrażał tak pięściami a WM Duda nie był tak kurtuzayjny wobec "pana prezydenta" y miast defensywnych szachów pozycyjnych stosował się do starey prawdy futbolewey , że "najlepszą obroną yest atak" ...
    Wydaye mi się, że odmienne strategie świadczą albo o "niedosycie" sztabów po pierwszey debacie albo o tym , że inaczey profilowano przekaz pod innych wyborców ...
    Zmiana u Dudy ma wszakże uzasadnienie łamaniem reguł przed "pana prezydenta" y "jego sztabowców y propagandystów" --- a skoro tak to kontrakandydat nie zasługuye yuż na zwrot "panie prezydencie" ... Duda przyjał reguły gry przeciwnika y znokautował go z wdziękiem (niechciana flaga PO, czas poświęcał nie na dpowiedzi na pytania "z tezami" tylko na prostowaniu kłamstw Komorowskiego, podkreślał yego nieudacznictwo)
    To był Duda z przemówień na konwencjach yakiego chcą wyborcy PIS y antysystemowcy, który "zmiażdży"Komorowskiego ...
    Taki Duda daje nadzieję y energię wyborcom na ostatniey prostey kampanii, do walki o każdy głos ...
  • ms.wygnaniec
    Ale sztab Bronka odrobił lekcję (widać rękę Scheta) i zamówił 'profesjonalne' sondaże, które wskazują na zwycięstwo Bronka w debacie. Doceńmy klasę.
    Spodziewałam się raczej wysypu sondaży wieszczących minimalne zwycięstwo w niedzielnych wyborach Dudy, czyli mobilizujących elektorat Brąka.
    The author has edited this post (w 22.05.2015)
  • Pierwsza debata była dla Dudy rozpoznaniem przeciwnika, jego mozliwości retorycznych, zachowania, sposobu argumentacji.
    Kiedy przekonał się, że Komor jest w debacie chamem, po prostu przestał być grzeczny. Na zasadzie: chcesz w ten sposób? To proszę bardzo.

• mmaria
    ms.wygnaniec
    :
    Ale sztab Bronka odrobił lekcję (widać rękę Scheta) i zamówił 'profesjonalne' sondaże, które wskazują na zwycięstwo Bronka w debacie. Doceńmy klasę.
    Spodziewałam się raczej wysypu sondaży wieszczących minimalne zwycięstwo w niedzielnych wyborach Dudy, czyli mobilizujących elektorat Brąka.
    Jestem pewna, że komorowcy doskonale wiedzą co się swięci (mimo zamówionych sondaży) i będą zmobilizowani na maxa.
    A Kukiz powinien jeszcze dziś mobilizować swoich - głośno i bez ogródek. Ma ktoś kontakt z Miłoszem?

• mmaria
    ms.wygnaniec
    :
    Ale tak właśnie sondaże pokazują: 51-49 dla Dudy.
    Sondaże wyborcze a sondaże "kto wygrał debatę" to dwie różne rzeczy.
  • Duda postępował zgodnie z ogólnymi zasadami - w pierwszej debacie należy zachowywać się koncyliacyjnie a w drugiej dołożyć do pieca.
    The author has edited this post (w 22.05.2015)

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Brzost
    Mania
    :
    Czy zapamiętaliście ostatnie slowo Bronka? Bo ja tylko prośbę o głosy.
    Coś tam plótł o średniowieczu jeszcze.
    Yam yeszcze zwrócił uwagę, że pan Bronisław pouczył widzów swoyą kolokwialną mową, "że wybory prezydenckie to nie randka w ciemno".
  • Dzisiejszy dzień na wsiach to tysiace głosów więcej dla Dudy. Tandem Duda-Wojciechowski - rewelacja.
    Ta kampania jest naprawdę świetnie przygotowana. Nie mówiąc o tym, że Duda umie ROZMAWIAĆ z ludźmi.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.